coldie
когато БНТ беше в колаборация с РТЛ
Искаш да кажеш с CFI (Canal France International) и не беше колаборация (т.е. нямали са съвместни дейности), а просто позволиха да се ползва част от програмите им (по два часа на ден), без да се плащат авторски права.
Всичко това по линията на франкофонията, която май не хвана корен у нас.

Това го казвам, като франкофон.
Уважавам Русия
Лошо няма да уважаваш културата и народа и, поне аз така правя, но ти вадиш някакви славянства, геополитики и още малко ще заговориш за "задунайская губерния".
Апропо, на тази тема руснаците вдигнаха голям шум, когато някой им омаза паметника на Съветската армия и направиха връзка, кой знае защо с Руско-Турската освободителна война и колко сме неблагодарни...а то нито паметника пред парламента, нито Руски паметник, нито Докторския, нито който и да е друг свързан с темата някой ги е пипал.
Явно не им е ясно, че Съветската армия е нещо различно за нас.
Още главния им патриарх се връцна обиден, че благодарим на останалите нации, които са ни помагали за Освобождението.
Та едно е да уважаваш (нещо, което заслужава световно уважение - наука, изкуство), друго е да се оставиш политици им да те разиграват по интересите си, да ти чупят пози и да размахват заканително пръст.
Имам чувството, че ти май не правиш разлика.
Roland
тая мракобесна медеиевална клоака
Аре, аре, всички сме в такава клоака

...мракобесието си е характерно за човешкото общество или поне аз само това съм видял от него.
Ако дадете примери за място, където нещата са цъфнали и вързали...