The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

alshu
Elder God

Re: The Series Topic, Part III

Post by alshu » Thu Apr 26, 2018 1:34 pm

coldie
Аз говоря за филма
Има филм?
Отс страна на Марс един от най-високопоставени им беше с руска фамилия.
Още е пълно с китайци, индийци, чернокожи...
Марс - червените, Земята - сините
В знамето на САЩ има и червено, в руското знаме има синьо.
Марс разработва тайно кофти оръжие, земляните - те почти невинни.
Което ще видиш, че не е вярно, ако напреднеш малко в сериала.
То е толкова очевдино просто.
Не, просто в теб е възпитана някакво първосигнално идентифициране на страните във всеки конфликт.
Де да знам кой са белтърите
Именно, куцата ти геополитическата аналогия не описва ситуация в The Expanse.
А и книгата вероятно е писана тогава.
:metal: :metal: :metal:
В дълбока древност - 2011 г., когато Земята е била цялата във вулкани.
Кажете нещо АНТИ Майкъл Бей, нещо със смисъл, съспенс, хубав трилър, драма...
https://www.imdb.com/title/tt0120948/?ref_=nv_sr_1
Сериозно, много е смислено.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sat Apr 28, 2018 5:30 pm

alshu wrote:
Thu Apr 26, 2018 1:34 pm
coldie
Аз говоря за филма
Има филм?
Отс страна на Марс един от най-високопоставени им беше с руска фамилия.
Още е пълно с китайци, индийци, чернокожи...
Марс - червените, Земята - сините
В знамето на САЩ има и червено, в руското знаме има синьо.
Марс разработва тайно кофти оръжие, земляните - те почти невинни.
Което ще видиш, че не е вярно, ако напреднеш малко в сериала.
То е толкова очевдино просто.
Не, просто в теб е възпитана някакво първосигнално идентифициране на страните във всеки конфликт.
Де да знам кой са белтърите
Именно, куцата ти геополитическата аналогия не описва ситуация в The Expanse.
А и книгата вероятно е писана тогава.
:metal: :metal: :metal:
В дълбока древност - 2011 г., когато Земята е била цялата във вулкани.
Кажете нещо АНТИ Майкъл Бей, нещо със смисъл, съспенс, хубав трилър, драма...
https://www.imdb.com/title/tt0120948/?ref_=nv_sr_1
Сериозно, много е смислено.
Да в повечето американски филми винаги има и политически и геополитически и илюминатски и други... но не бих казал точно послания а по-скоро позициониране. За сини и червени можеше да ме контрираш много по добре, ако беше дал сравнение черваната планета - Марс и синята - Земя. Така илиначе като вземеш от няколко неща по малко е очевидно, че се прави асоциация на земляните със Запада, а на марсианците с русия или СССР. Мисля, че дори се появяваше американското знаме, не се сещам дали не беше на кораб.
Я ми дай за пример един американски филм от по-ново време в което става въпрос за обединена земя и главните герои не са американци.
А и да ест с антиатлантическата афро-мюсюлманска пропаганда ест, че филмите ще бъдат от такива, но ако обърнеш внимание повечето са с американски имена. Разбирасе лошият лидер на Пояса не е американец, той е със славянски акцент, водещ Генерал на Марс е руснак, супергероя е американец, трагичният герои е евреин, големият изобретател е евреин.

Лошия Коршунов водача на делегацията - Марс
Джим Холдън - героя - американец
Джошуа Милър - трагичният герой, евреин.
Шефовете на ОН - англосаксонци и индийка.
Изобретателя на двигателя - евреин.
Гадния от Пояса - някакъв славянин.
Добрата марсиянка с убежището - англосаксонка.

Между другото колко лоши имаше с англосаксонски имена, или черни ? Гадовете от белта почти всички бяха някакви бели с асоцияция че са или някакви неонацита или славяни.

Главният екипаж от четирима разбира се, колко оригинално - арабин, черна американка, американец, американец. Добрият който смятат за лош от Белта - чернокож американец. Да ако взема да си играя ще се подредят още повече нещата, но какъв пък смисъл ще има - никакъв.

alshu
Elder God

Post by alshu » Sat Apr 28, 2018 8:00 pm

coldie
ако беше дал сравнение черваната планета - Марс и синята - Земя
Не е ли това твоето сравнение?
Както казах не съм съгласен с него.
асоциация на земляните със Запада, а на марсианците с русия или СССР
Аз абсолютно не мога да направя такъв паралел.
Според мен политически (но не и етнически) изглеждат така:
Земната федерация - Западна Европа от времето, когато е имала колонии по цял свят, но обедини в единен съюз.
Марс - Щатите след извоюването на независимостта и обединението си, но също с колонии.
Белтърите - маса държави от Африка, Азия и Южна Америка отпреди премахването на колониалните зависимости.

Още вече споменах, че прибързваш - всички страни в конфликта са гадове, добри няма.
Я ми дай за пример един американски филм от по-ново време в което става въпрос за обединена земя и главните герои не са американци.
Дай ми пример за заглавие от друга държана, където нейни поданици не са в центъра на историята?
Разбирасе лошият лидер на Пояса не е американец, той е със славянски акцент
Аз си мислех, че е с ирландски...ама карай.
супергероя е американец
В The Expanse има супергерой? Ти за някой от заразените ли говориш? :shock:
За един и същи сериал ли говорим? Ааа, дааа, ти някакъв филм беше гледал.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sat Apr 28, 2018 9:50 pm

alshu wrote:
Sat Apr 28, 2018 8:00 pm
coldie
ако беше дал сравнение черваната планета - Марс и синята - Земя
Не е ли това твоето сравнение?
Както казах не съм съгласен с него.
асоциация на земляните със Запада, а на марсианците с русия или СССР
Аз абсолютно не мога да направя такъв паралел.
Според мен политически (но не и етнически) изглеждат така:
Земната федерация - Западна Европа от времето, когато е имала колонии по цял свят, но обедини в единен съюз.
Марс - Щатите след извоюването на независимостта и обединението си, но също с колонии.
Белтърите - маса държави от Африка, Азия и Южна Америка отпреди премахването на колониалните зависимости.

Още вече споменах, че прибързваш - всички страни в конфликта са гадове, добри няма.
Дай ми пример за заглавие от друга държана, където нейни поданици не са в центъра на историята?
Разбирасе лошият лидер на Пояса не е американец, той е със славянски акцент
Аз си мислех, че е с ирландски...ама карай.
супергероя е американец
В The Expanse има супергерой? Ти за някой от заразените ли говориш? :shock:
За един и същи сериал ли говорим? Ааа, дааа, ти някакъв филм беше гледал.
Не рабираш ли, че не допускат славяни да бъдат фактор във филмите си? Дори Човекът от високия замък. Има всякакви, но славяни няма. Все едно те не съществуват за Холивуд. Ако ги има - то те са зли и лоши.
Единствено съм съгласен, че лошият лидер на Пояса може да е ирландец. Това всъщност нищо не променя. Измества траекторията от лошите слявяни към лошите ирладнци.

alshu
Elder God

Post by alshu » Sat Apr 28, 2018 10:32 pm

coldie
Не рабираш ли, че не допускат славяни да бъдат фактор във филмите си?
Защо трябва да ми пука?
1. Българите не сме чисти славяни, а смес от който е минал през Балканите...апропо и твоите руснаци не са такъв инбрийдинг, за каквито ги имаш.
2. Лично аз не съм от хората, които отчаяно държат да са репрезентирани пред света...най-малкото защото известните българи са голяма излагация - допингираните щангисти (още от 60-те насам), простотиите на Ицето Стоичков, примадонското поведение на Гришо тенисиста и пр. и пр.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Apr 29, 2018 12:28 pm

Roland wrote:
Mon Apr 23, 2018 2:54 am
То е топ 4 последните години и аз определено я виждам там. Топ 4 към момента е:

Кракър
Акуерия
Юрика
Ейжа/Моник
Абе и аз искам Кракър в топ 4, но гледайки Review with a Jew се съмнявам да е там и има некав лек теншън между нея и Камерън, което ме кара да мисля, че Камерън я елиминира. Едитват Кракър по подобен начин на Бендела и Катя, което е кофти.

Продуцентите бясно се опитват да бутат Юрика по мега нелеп начин, а тя ми е доста бейсик. Еле па да печели два чалънджа. Като единия специално го спечели със супер бейсик аутфит, да не говорим че тва с бебето беше нелепо, щото преди 5 сезона Аляска беше bottom 3, защото не било enough drag and they were seeing boy, а ся Юрика печели чалъндж със същото количество драг.

Иначе последният епизод беше с мега тъпия чалъндж.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sun Apr 29, 2018 2:42 pm

Насилих се да изгледам първите два епизода на The Good Place, защото темата беше интригуваща. Обаче, след това бавно и плахо начало, оказа се, че сериалът е страшно добър и изгълтах първия сезон за норматив.
Всичките главни герои (и актьорите, които ги играят) са страхотни. Тед Дансън, както винаги, е върхът. Този човек притежава огромна харизма. След Bored to Death, The Good Place е поредният страхотен сериал с негово участие. :thumbsup:
Налазвам втори сезон. :mrgreen:
The hardest battles are fought in the mind.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Apr 29, 2018 2:52 pm

penzata wrote:
Tue Apr 24, 2018 10:47 pm
@Random, дюд, защо не каза, че Lovesick е британски. Изгледах и трите сезона. Страхотно страхотен сериал. :mrgreen:
+1

Джони Флин е божество. Обожавам го откакто го гледах в една пиеса на Макдона и е невероятен във всичко.

Бтв, ся разбирам че е брат на Брон от Трономете о.о

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Apr 29, 2018 3:06 pm

alshu wrote:
Sat Apr 28, 2018 10:32 pm
coldie
Не рабираш ли, че не допускат славяни да бъдат фактор във филмите си?
Защо трябва да ми пука?
1. Българите не сме чисти славяни, а смес от който е минал през Балканите...апропо и твоите руснаци не са такъв инбрийдинг, за каквито ги имаш.
2. Лично аз не съм от хората, които отчаяно държат да са репрезентирани пред света...най-малкото защото известните българи са голяма излагация - допингираните щангисти (още от 60-те насам), простотиите на Ицето Стоичков, примадонското поведение на Гришо тенисиста и пр. и пр.
Не е въпроса дали сме славяни или не. Въпроса е че ако има някой такъв в техен филм, ще е лошия. И да разбира се, че сме славяни въпреки че самата дума е общо взето измислена. Колкото ние сме близки с чехи, руснаци, сърби и сие. Толкова са си близки англичаните с италианците французите испансците и сие. Т.е. имат връзка. Навсякъде е англосансонска и азиатско-африканска-мюсюлманска пропаганда.
Този филм за да го наречеш някакъв шедьовър му трябва ама много много. И трябва да си на осмата бира.
Най-впечатляващото в целия филм е заглавната музикална тема.Ето ти нещо , поне да знаеш какво се пее ако си се чудел.

I de sa morgenen jeg (in the so tender morning I)
stige asoke (rise in search)
ja lyn tid jeg vet ha delt (yes it's lightning time I know I share)
skulder dett be na more (shouldering this I ask now for darkness)

alshu
Elder God

Post by alshu » Sun Apr 29, 2018 3:38 pm

coldie
Не е въпроса дали сме славяни или не.
Тогава защо го правиш на въпрос?
Въпроса е че ако има някой такъв в техен филм, ще е лошия.
1. Всъщност имам спомен за един-два където "лошият", не е.
2. Пак трябва да попитам, защо трябва да ми пука?
Как аз мога да превъзпитам тяхното тесногръдие и расизъм (все са им виновни някакви мексиканци, венецуелци, араби, азиатци... и каквито там не харесват), те мен ме смятат за тесногръд и расист...без въобще да ме познават?
Да си плуят в невежеството, с него не мога да ми накривят капата.
Толкова са си близки англичаните с италианците французите испансците и сие.
Апропо, ние имаме известни генетични връзки с италианците, особено тези от северна Италия.
т.е. имат връзка.
Да, но връзката е предимно културно-политическо-икономическа, а не етническа + генетична, та да ми развяваш някакви "англосаксонци".
Каква е тази терминология от Първата световна?
за да го наречеш някакъв шедьовър
Ако под филм разбираш сериала The Expanse, не го смятам за шедьовър, дори в средата на втори сезон се случват непозволимо глупави неща. Просто измежду останалите, само той ме радва. Специално, като space opera в момента няма равен, защото новият Star Trek, ако и много добре технически, за мен е абсолютен идиотизъм. Не само в рамките на поредицата (много пуристи са обидиха от самия факт, че има промени), но и като самостоятелно заглавие.
Най-впечатляващото в целия филм е заглавната музикална тема.
Аз пък не я харесвам.
поне да знаеш какво се пее ако си се чудел
Винаги прескачам OP и ED на всички сериали.
Не се интересувам и от поезия.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Apr 29, 2018 4:08 pm

Сериала е хубав, но можеше да стане много много хубав, дори почти шедьовър, ако не бяха редовните клишета. Тези акценти за които споменах са само на заден план. На преден са постоянното папагалстване с фрази които изобилстват холивудските филми.
А мен пък пропагандата ме бърка, защото това, че няма руснаци, българи, славяни и прочее а изобилства от негри, азиатци и американци ме дразни. Или ако има то те са лошите. Нали говорим за земя в която всички нации навлизат заедно в космоса. Да ама тяхната визия не е такава, е техния свят за славяни място няма. Затова и е тази пропаганда и мн. ясно че трябва да ми пука.
Е и в Човека от големия замък не помня да има руснаци, но там е по-различно защото действието се развива на определен континент а и филма е изпипан. Та ако не си го гледал и искаш да гледашшш нещо коренно различно... Там просто правят такива асоциации, които верятно и не всеки може да ги види. И в още по-голям + има толкова сцени без думи които отговарят на предишна ситуация.
Всъщност това е единственият филм или сериал който да кажем за последните 10 години обмислям да го гледам отново. Единственият който съм повторил за това време е Терминатор 2. Не вярвам в наши дни да се появи втори такъв вече. Сега е времето на Марвел и Майкъл Бей.

alshu
Elder God

Post by alshu » Sun Apr 29, 2018 4:21 pm

coldie
мен пък пропагандата ме бърка, защото това, че няма руснаци, българи, славяни и прочее а изобилства от негри, азиатци и американци ме дразни.
Ти пък си някакъв много чувствителен, примерно още масово липсват инуити и австралийски аборигени. Да вземем да циврим и за тях.
дори почти шедьовър
Ъххх, то такива по дефиниция са рядкост.
От друга страна, напоследък наистина попаднах на нещо, което бие на шедьовър - Hisone to Maso-tan, ма за да го оцени, човек трябва да харесва добрата карикатура и донякъде да е наясно с японските обществени нагласи и милитаризъм, за да оцени шегичките.
Щом и принципно проявяваш интерес ето и ED-то с транскрипция на текста, защото японките го пеят доста завалено - https://www.youtube.com/watch?v=fa_88O8X7jM . Общо взето стара френска песничка.
Това с ED-то в рамките на шегата, но наистина смятам Hisone to Maso-tan за доста идейно.

alshu
Elder God

Post by alshu » Sun Apr 29, 2018 4:22 pm

coldie
мен пък пропагандата ме бърка, защото това, че няма руснаци, българи, славяни и прочее а изобилства от негри, азиатци и американци ме дразни.
Ти пък си някакъв много чувствителен, примерно още масово липсват инуити и австралийски аборигени. Да вземем да циврим и за тях.
дори почти шедьовър
От друга страна, напоследък наистина попаднах на нещо, което бие на шедьовър - Hisone to Maso-tan, ма за да го оцени, човек трябва да харесва добрата карикатура и донякъде да е наясно с японските обществени нагласи и военщини, за да оцени шегичките.
Щом и принципно проявяваш интерес ето и ED-то с транскрипция на текста, защото японките го пеят доста завалено - https://www.youtube.com/watch?v=fa_88O8X7jM . Общо взето стара френска песничка.
Това с ED-то в рамките на шегата, но наистина смятам Hisone to Maso-tan за доста идейно.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sun Apr 29, 2018 4:34 pm

alshu wrote:
Sun Apr 29, 2018 4:22 pm
coldie
дори почти шедьовър
От друга страна, напоследък наистина попаднах на нещо, което бие на шедьовър - Hisone to Maso-tan, ма за да го оцени, човек трябва да харесва добрата карикатура и донякъде да е наясно с японските обществени нагласи и военщини, за да оцени шегичките.
Мерси но ще пропусна, но ще го подам на двама мои приятели който гледат манга. Аз не гледам, заради тях изгледах 2-3 според тях много страхотни неща, като примерно няколко серии на Блийч или Гост ин дъ шел, ама не ми харесват. Въобще японските филми не ми харесват, а манга още по-малко. Допадали са ми само Наруто и то донякъде и по стари японски игрални филми. Харесват ми корейските, имаше и няколко много добри китайски. Примерно Войната на стрелите, Човек от Никъде (корейски), 2046, Бяло отмъщение, Ип Ман, Проклятието на златното цвете (китайски) са ми в топ 20, без да ги подреждам от 1 до 20. А 2046 и Войната на стрелите определено са ми в топ 10, а 2046 сигурно и в топ 5, или дори 3.

alshu
Elder God

Post by alshu » Sun Apr 29, 2018 5:04 pm

coldie
но ще пропусна
Споко, не съм и мислел, че ще се заинтересуваш.
но ще го подам на двама мои приятели който гледат манга
Пак добре, че не слушат саке.