Dante wrote:Като цяло обичам повече фантастики с яки идеи и стил, отколкото сухите научни тип "Слепоглед". Винаги съм бил на мнение, че ако ако ти се чете нещо подобно по-добре си вземи специализирана, а не художествена литература

Аз да те насоча в друга посока... Нещо на компютъра играеш ли? Пробвай с Liberty`s crusade на Jeff Grubb. Войната на Либърти се превежда. По Старкрафт е, разказва историята на Рейнър и т.н. Много добра книжка - лека, точна, смислена. Няма да спечели Нобелова награда, но на фона на всичко останало си заслужава.
Книгите по Хейло вселената може би ще представляват интерес за теб, щом си харесал Играта на Ендър. Те са... по-епичен вариант. Хвърли им едно око.
Ако харесваш Мартин и Зелазни, погледни и Нийл Геймън с неговата Американски богове. Спечелила е Хюго и Небюла, различна е, а и Геймън е бил близък приятел с двамата споменати по-горе.
Като цяло хвърли око на спечелилите Небюла и Хюго. Има добри неща там.
За нещо различно бих ти предпочел и Кулата на Кинг, ако си падаш по епично геройско фентъзи(така се казваше май). Заслужава си най-вече заради финала. А и историята на Роланд е впечатляваща...
Разказите на Сапковски в стилово отношение са доста добри и много интелигентни. Подчертавам, разказите!
За друго в момента не се сещам...
ЕДИТ:
Махнах линковете, че не съм сигурен дали са позволени.
Self control... The only way to survive in this world dominated by idiots!