Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Tue Nov 13, 2012 10:31 am

Amikae wrote:
moonlight wrote:
Amikae wrote:Има хора, които изобщо нямат навика да се къпят. Баси.
И те винаги са до теб в трамвая, и то в пиковите часове, когато сте наврени вътре 200 човека като сардини... :roll:
Понякога е по-лошо, когато са ти клиенти. Даже е двойно по-зле, като осъзнаеш, че дори настолното им PC ВЪТРЕ мирише по същия начин. Fucking hell.
А най-лошо е да са ти колеги и съседи по бюро, както е при мен. Само като си закачи вм... "ароматизираното" яке на закачалката, дето ми е точно до стола на бюрото и.... пффффф :?

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Nov 13, 2012 10:41 pm

Не, не, не мога, не...
Ще го удуша! Шефа тва. От няколко седмици му викам: "Шефе, аре да я донаписвам тая статия вече и да я пускам, че ми излезе на носа", а той ми отговаря: "Стига дава зор. Са направи още тва, тва и тва, пък тогава ще я донаписваш". Правя аз тва, тва и тва и днес точно преди да му занеса резултатите от въпросните тва-та уродът ме пита "Къде е статията?". Като му казах, че не съм я написала още, щото той каза да не я пиша преди да разгледаме последните резултати, той взе да вдига джабала за това как е трябвало да пиша междувременно. Толкова ми писна от шизофренното му поведение и от моментните му хрумки дето се сменят всяка седмица...
На всичкото отгоре е решил да прати тая статия в местния гъз на научната литература (Канадския журнал по химия), щото там имало спешъл едишън за другия ми супервайзър. Работя от повече от година по тея резултати - считам, че заслужават да видят бял свят в някое списание с малце по-висок импакт фактор.

Ениуей, вече ми е все тая. Искам тази докторантура да свърши, така че ако трябва ще си пусна статиите и самиздат. Тва щото трябва да имам 6 издадени статии преди лицето да реши, че мога да си ходя. То аз с тая правя 6 всъщност, ама 1 от тея 6 не ми е по темата на дисертацията и сега трябва да пиша още една. После що докторантите в тая група седят по 6 години нали...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 14, 2012 12:31 am

Зимай дипломата и бегай ;)

Междувременно Гугъл ме издразниха безкрайно с глупостите си покрай нексус4, ма не ми се разправя, вижте в... гугъл... ah, the irony!
This is it. Ground zero.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed Nov 14, 2012 4:41 pm

Дойде ми вдъхновение, ще си подаря нов лаптоп за нова година/рожденния ден. Засега съм се спряла на това: http://www.pic.bg/laptopi/dell/vostro/v ... 7063282692
и колкото повече го мисля и го гледам, толкоз повече се кандърдисвам... :lol:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 14, 2012 4:50 pm

Намери си темата за този лаптоп в notebookreview форума и виж дали няма оплаквания от него :)

изглежда як (и скъп)
само че си има тема за това, ако ще го обсъждаме подробно - в геймс форума
This is it. Ground zero.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed Nov 14, 2012 4:57 pm

Moridin wrote:Намери си темата за този лаптоп в notebookreview форума и виж дали няма оплаквания от него :)

изглежда як (и скъп)
само че си има тема за това, ако ще го обсъждаме подробно - в геймс форума
Щом е толкоз дОбър, че да е за геймърския форум, значи няма какво да му обсъждаме, пък и вече съм влюбена :heart: (бтв, досега не съм стъпвала в тоя раздел, дали пък не ми е време?)

Колкото до цената, още е под въпрос, но... смятам че може да послезе малко надолу ;)

Няма да го обсъждаме, просто не се стърпях, крастата си е краста :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 14, 2012 5:10 pm

Ще е чудесен ако си го ползваш главно у вас, но имай предвид, че ако смяташ да го носиш насам-натам, може и да ти дойде в повече като тежест.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Nov 14, 2012 5:13 pm

Хубаво е да почетеш малко ревюта, защото напоследък при нас най-често дефектират Dell. Макар че с нови Востро модели не съм имал много допир. При всички положения по-добре да се почете повечко сега, отколкото после да се занимаваш с гаранционно обслужване.

Edit: Цената е доста добра.
Last edited by Amikae on Wed Nov 14, 2012 5:15 pm, edited 1 time in total.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed Nov 14, 2012 5:15 pm

Morwen wrote:Ще е чудесен ако си го ползваш главно у вас, но имай предвид, че ако смяташ да го носиш насам-натам, може и да ти дойде в повече като тежест.
Никво разнасяне - три кила напълно ме устройват, ако ще го примъквам от едната стая в другата. Важен е Ентусиазма, и тая вечер подозирам че ще се прибирам на подскоци вкъщи :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 14, 2012 5:33 pm

Востро са си стабилна серия, макар че не са най-бизнес класа - това са Lattitude
This is it. Ground zero.

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Wed Nov 14, 2012 10:57 pm

Moridin wrote:бизнес класа това са
Lenovo Thinkpad. End of story.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 15, 2012 12:40 am

Говорех за Делл
Иначе всеки си има любимци :)
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 15, 2012 12:46 am

Ordo Malleus wrote:
Moridin wrote:бизнес класа това са
Lenovo Thinkpad. End of story.
+10

Въпрос е на статистика и факти - не на любимци :wink:

Ако става въпрос за качествен Dell
http://www.youtube.com/watch?v=TT3BvQ1a ... ture=share

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Thu Nov 15, 2012 11:57 am

RRSunknown wrote:Ако става въпрос за качествен Dell
http://www.youtube.com/watch?v=TT3BvQ1a ... ture=share
Това въобще не можах да го намеря като цена и параметри в българската мрежа.

Иначе... вчерашната любов от пръв поглед поохладня днес, като видях на няколко ревюта че спийкърите са почти под лаптопа, а за охлаждането смуче отдолу въздух (при моят навик да седя в леглото с лаптоп в скута, гаранцията просто няма да е достатъчно дълга... ).

Все още обаче не съм се отказала, ще ходя да го видя наживо. Бтв, някой да занесе темата в Games раздела? Явно няма да стане само с подскоци и Ентусиазъм работата... :roll:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Nov 15, 2012 12:37 pm

Ако ще го ползваш в леглото, каквото и да е охлаждането му, трябва да си вземеш една стойка. Така ще се охлажда нормално, а и ще е по-стабилен вместо да ти играе в краката през цялото време, което може да се окаже пагубно за твърдия ти диск.