Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
Аз като запален книгоман-ветеран не мога да чета по една книга едновременно и съм си наредила една камарка книжки за паралелно четене. :} Иии те са "Защитения" на Питър В. Брет, "Ерагон" на Кристофър Паолини, "Ние, живите" на Айн Ранд, "Дума Ки" на Стивън Кинг и, най-после, след година чакане, "Танц с дракони" на Мартин. : }
- do no harm
- take no shit
- The Dragon
- Elder God
Не е толкова трудно - имат много общо - тотална липса на талант, отвратителен стил, липса на субстанция, еднопластови малоумни герои и тотално измислен и нереален свят. По качествената книга обикновенно има дракони.Lord wrote:Винаги ми е било интересно как се съвместяват автори като Паолини и Айн Ранд.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Pirate Cinema се оказа, противно на очакванията ми, роман за тийнейджърския бунт и като цяло за объркания коктейл от хормони и емоции, приятелите и купоните с обичайните за Доктороу (доколкото знам, други книги не съм му чел) теми за авторското право, личната свобода и гражданските права. Главния герой не е особено умен, но емоциите и мислите му са свойствени за всеки тийнейджър по едно или друго време и съм изненадан че автора е успял да ги улови. Нещо като тийн вариант на Стивън Кинг с ТО. Второстепенните не се развиват толкова колкото него и са леко едноизмерни, но са забавни и идеята за пиратското кино е яка. Автора има интересен подбор на думи на места, както и ненатрапчиво, остроумно чувство за хумор. Според мен си струва отделеното време, ако и да влачи на моменти, особено ако ви се чете нещо по - леко.
Започнах Zoo City на Лорън Бойкс (Beukes?). Концепцията за животните персонифициращи вината на престъпниците е доста свежа, а изказа и е страшно "шарен", ако мога така да се изразя. Пример - Morning light the sulphur colour of the mine dumps seeps across Johannesburg's skyline and sears through my window. My own personal bat signal. Or a reminder that I really need to get curtains. Shielding my eyes - morning has broken and there's no picking up the pieces - I yank back the sheets and peel out of bed. Пък и сетингът (Африка) е необичаен.
Започнах Zoo City на Лорън Бойкс (Beukes?). Концепцията за животните персонифициращи вината на престъпниците е доста свежа, а изказа и е страшно "шарен", ако мога така да се изразя. Пример - Morning light the sulphur colour of the mine dumps seeps across Johannesburg's skyline and sears through my window. My own personal bat signal. Or a reminder that I really need to get curtains. Shielding my eyes - morning has broken and there's no picking up the pieces - I yank back the sheets and peel out of bed. Пък и сетингът (Африка) е необичаен.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Започнах "Сянката на вятъра" на Сафон след като ми я подариха за именния ден. И какво да кажа...още в първите си 50 страници е великолепна. Дано нататък да продължи така. Обаче ако съдя по колосалната оценка в goodreads и ревютата, няма да остана разочарован.
п.п
Изток-Запад попринцип са яки, обаче 18 лева за 450 страници...аре не.
п.п
Изток-Запад попринцип са яки, обаче 18 лева за 450 страници...аре не.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- ProxyFantasy
- Paragon
Един въпрос. - "Ерагон" наистина ли е абсолютен боклук или просто е сакато преведена?
Когато започнах да я чета, беше толкова зле написана и толкова скучна, че успях да прочета само 100 страници и се отвратих от това четиво.
Идеята е, дали просто преводачите са го оплескали или просто книгата не струва? За сюжета приемам, че автора се е .... но текстът трябва да е минал през редактор, а онова което аз прочетох, представляваше смесица между ръкопис на четвъртокласник и пиянски опити на пияница да си подреди мислите, докато го тормози страшен махмурлук ...
Когато започнах да я чета, беше толкова зле написана и толкова скучна, че успях да прочета само 100 страници и се отвратих от това четиво.
Идеята е, дали просто преводачите са го оплескали или просто книгата не струва? За сюжета приемам, че автора се е .... но текстът трябва да е минал през редактор, а онова което аз прочетох, представляваше смесица между ръкопис на четвъртокласник и пиянски опити на пияница да си подреди мислите, докато го тормози страшен махмурлук ...
- RRSunknown
- Elder God
дропнаха я
Бъзикам се - всъщност разчитат на кикстартър - събират предварителни поръчки и като съберат достатъчно ще я рилийзнат.
Първо я готвеха за април, после се оказа за август и тогава пак датата се измести напред .
Кой е преводача незнам но тази последна част дори Сашко смята че е пълна тояга - считай за каква утайка си говорим.
Бъзикам се - всъщност разчитат на кикстартър - събират предварителни поръчки и като съберат достатъчно ще я рилийзнат.
Първо я готвеха за април, после се оказа за август и тогава пак датата се измести напред .
Кой е преводача незнам но тази последна част дори Сашко смята че е пълна тояга - считай за каква утайка си говорим.
Аз съм преводачът на четвъртата, която трябва да излезе в близките дни. За качествата й предпочитам деликатно да премълча...
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.