Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 17, 2011 6:24 pm

Ехаа, захладня в прилични граници са. :panda:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jul 17, 2011 8:22 pm

75 кинта, но перфектната крушка за четене е намерена :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Jul 17, 2011 8:27 pm

tigermaster wrote:...
И аз така, ама повече от жегата и защото си разебах биологичният часовник с това спане 4 часа докато бях на даскало.

@Драгъне, я кажи повече. В смисъл марка, ватове, цена?

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Jul 17, 2011 8:30 pm

tigermaster wrote:В последно време не мога да спя изобщо както трябва. Основната причина е в жегата и кучешките боеве, които се случват точно под прозореца ми твърде редовно. Снощи, обаче, заспах веднага, щом затворих очи. Всъщност беше доста късно - нейде към три и половина сутринта, нали... Въпросът е, обаче, че заспах веднага, щом оставих книгата, в която бях забил нос... за да се събудя по-малко от три часа по-късно. Два влюбени гълъба бяха кацнали на перваза на отворения заради жегата прозорец. Занимаваха се с каквото си се занимават влюбените гълъби, при това адски шумно. Чуваше се гукане, дращене с нокти по перваза, силно пляскане с крила и т.н. Бая силно, всъщност, достатъчно, за да ме изкара от доста дълбок сън. Изведнъж стана леко течение и ги смете в стаята. Паднаха като камъни от перваза на пода. Започнаха да подскачат и да плющят с крила, докато се освестят, а и бяха попаднали зад някакви кашони, което явно им пречеше. Дръпнах кашоните от пътя им. Единият гълъб намери лесно прозореца и излетя през него. Другият... Няма толкова тъпо животно, хора, НЯМА! Като започна да хвърчи... Прозорецът е широко отворен, а аз го отварям още по-широко за всеки случай. Ама онова се блъска в стените, блъска се в останалите, покрити със завеси прозорци, блъска се и в стъклото на отворения прозорец... Как не видя огромната дупка, през която можеше да отлети на свобода... Накрая помолих баща ми да го хване - понеже веднъж съм ловил вече гълъб с ръце и е адски неприятно изживяване, не знам защо - и да го пусне навън. Баща ми го хвана внимателно и го остави на перваза. Гълъбът се огледа тъпо и си отлетя. Само дето ми съсипа съня...
На мен преди време, докато живеех в Студентски град, една колежка ми звънна сутринта да отида до съседния блок да изхвърля един гълъб ;)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jul 17, 2011 8:47 pm

Claymore47_Fen wrote: @Драгъне, я кажи повече. В смисъл марка, ватове, цена?
Цената съм я казал :) 10 ватова LED жълта луна на OSRAM.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jul 17, 2011 8:49 pm

Това ми напомня на колежката ми Деница миналата година горе-долу по туй време някъде. Стояла тя в стаята с ксерокса на третия етаж, която тогава представляваше душегубка с размерите колкото да се побере ксерокс плюс обслужващия го човек и поради липсата на климатик при неотворен прозорец вътре сме мерили температури от 50+. За да избегне топлинния удар, отворила прозореца и съответно вътре се вмъкнал някакъв много замаян гълъб. Тя се прокашляла, изправила се в цял ръст от 147 см, изгледала го строго и се опитала да го изкъшка с помощта на един лист А4. Не помогнало. Измъкнала се от стаята и влязла в съседното помещение, където някакъв неориентиран човечец ровел из библиотечния каталог. Тук тя му забила въпроса:
- Извинете, вас страх ли ви е от гълъби?
Той помислил, след което отсъдил:
- Мииии, че де да знам.
- Понеже ако не ви е страх, да дойдете и да извадите един гълъб от ксерокса.
Тук човекът се озадачил и явно изпаднал в недоумение, опитвайки се да си представи гълъб, влязъл в ксерокс. Деница обаче го хванала за ръчичка и го натикала в душегубката, където жертвата й се запознала с гълъба от първа ръка. След кратка борба пернатото било хванато, помилвано и пуснато да лети нейде из дивата варненска пустош.

----------
Обаче чайките са по-гадни.
----------

Преди десетина години, когато котката ми Джина беше още жива, пак беше така лято, врати и прозорци отворени, и внезапно чуваме някъв трясък на балкона, а котката влетява вкъщи като тапа от шампанско. Бре, викам си, какво пък стана сега... Излизам на балкона и установявам, че явно някакво чайче се е учило да лети, пикирало е на балкона и сега не знае какво да прави. Като казвам "малко чайче" си представете стандартна по размер чайка, само че още със сиво оперение.

Приближавам го, а то почва да ми крещи и иска да ме кълве. С ОНЯ ми ти клюн! Отидох до съседите. Звъннах на единия, обясних му, че е жизнено важно да махне чайката от балкона ми, а той внезапно се сети, че има дископатия и не може да излиза от къщи. Така. Преминах към план Б и отидох при следващия комшия. Реагира горе-долу така:
- Чайка?! АЗ?? НЕ!!!
Висок е 198 см и при всички случаи е над 120 кг. В по-голямата си част - мускули.

Ситуацията се оказа патова. Чайката реши да гнезди на терасата, заплю си я и започна да се опитва да гони всеки натрапник, тоест мен, майка ми и котката. С помощта на ОНЯ клюн. Така че се наложи в действие да съчиня план Ве. На дръжката на метлата вързах здраво лопатата. Сложих отгоре й парче хляб, ама по-навътре, и поднесох гозбата на гадната твар. Клечах сигурно час на балкона, докато убедя проклетата чайка да се качи на лопатата, за да си изяде хляба. Най-сетне се качи. Изключително бавно и изключително внимателно повдигнах така изготвената конструкция с чайка отгоре й над парапета и след начален тласък, породен от кратък прилив на адреналин, запратих пернатото към синевата. То размаха криле, установи, че може да лети и заедно с родителското си тяло, което през цялото време ни наблюдаваше от съседния покрив, полетя към залеза...

Бррррррррррр...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Jul 17, 2011 9:14 pm

Марфа и Амелия трябва да почнат да списват уеб-комик или НЕЩО че иначе го пилеят тоя талант. :lol:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Jul 17, 2011 9:26 pm

Мани го тоя уеб комикс. Както сподели Амелия в съседната тема, мемоар е много по-добре като идея.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jul 17, 2011 9:36 pm

Марфе, ние така сме ловили прилепи из нас. :lol:
Там ситуацията е доста опасна, щото ако жувотното те сръфа, може да се наложи да ти бият инжекции против бяс.

Следващия път като те сполети зла нелетяща чайка, метни някакъв голям парцал върху нея, омотай я в него и после я изтупай като троха през балкона.
Last edited by Amelia on Sun Jul 17, 2011 10:05 pm, edited 1 time in total.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jul 17, 2011 9:50 pm

Аз и това пробвах, нали, захлупих я с голяма хавлия, обаче осъзнах, че се налага след това да я хвана. Тоест, знаех, че под хавлията има чайка, така че тя стоя доста време захлупена, а пък аз доста време не можех да се преборя със себе си и да я сграбча. Така че по някое време кротко издърпах хавлията, което разяри допълнително добичето и ми се наложи известно време да се укривам в хола. То беше някакъв много особен следобед оня.

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jul 17, 2011 10:27 pm

Е сигурно сте искали жива да я изгоните. Хвърля се едно одеяло отгоре - птицата си мисли че е станало тъмно и си слага главата под крилото. Остава само да я хванете в торбата и да я изнесете :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jul 17, 2011 11:05 pm

АМА НЕ МОГА ДА ХВАНА ЧАЙКА, БИЛА ТЯ В ТОРБА, ХАВЛИЯ ИЛИ В НЕЩО ДРУГО!!! И определено не исках да я трепя. Всъщност й дадох начален тласък в живота и според мен я научих да лети! :)

Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 18, 2011 3:55 pm

Бахти колко мразя да седя и да чакам куриери с неопределен час!!! Ако изобщо еконта дойдат днес.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jul 18, 2011 4:13 pm

Xellos wrote:Бахти колко мразя да седя и да чакам куриери с неопределен час!!! Ако изобщо еконта дойдат днес.
Бе казвай им да се обаждат :)
Аз така правя.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Jul 18, 2011 4:35 pm

Лично аз ходя до офиса им обикновено, вместо да седя и да чакам кога ще дойдат.