Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Jul 11, 2011 2:05 pm

alshu wrote: Blood-C - Впечатления от един епизод. Хареса ми. Това нещо трябва да се гледа задължително в HD. Адски стилно, интересна игра с ограничени гами цветове (примерно училищните униформи са в черно и червено) и добра анимация.
Семплият керътър дизайн определено ме кефи.
Историята не изглежда нещо оригинално, но може би ще е добър фон за екшъна, драмата и туистовете, които предстоят.
Не виждам нищо общо с Blood и Blood+ (с което не съм добре запознат, така че наблюдението може да е грешно) освен името на главната героиня и музикалните мотиви.
Едно нещо не ми хареса...Сая пропя :shock: ...това реклама за музикалната кариера на сеюто ли беше? :grin:
This intrigues me. I will take it into consideration. Ама ако първо изгледам подхванатият Blood + ще бъде супер. :lol:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue Jul 12, 2011 5:52 pm

Както казах и във анимес - заеби Blood +. Верно че е само първи епизод ама ако запазят съотношението "училищни глупости - бой със изроди" ще бъде благо. Впечатленията ми са като на алшу, дори на обикновеното качество на което зяпам е красиво, със добър рисунък и плавни движения. И мен пък ме кефи артът на КЛАМП. :bigtongue: И песничката на Сая беше яка. :P

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jul 13, 2011 10:05 am

Наваксах малко Gintama. 216-ти ми се видя убийствено смешен...сега като се замисля не беше нещо особено, но тогава бих паузата няколко пъти за да се насмея на спокойствие.

Nichijou - след като почна втората част на сезона имам чувството, че малко повишиха интензитета на геговете както и качеството на анимациите. Новото интро ме разибива, пускам си го по няколко пъти.
Абе такива неща на Kyoto Animation обичам.

Tiger And Bunny ми става все по-кухо с всяка серия. Е, в следващата ще се разправят с Lunatic...може да стане интересно.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jul 14, 2011 9:31 am

Kamisama Dolls - впечатления от две серии. Замисълът е доста идиотски и донякъде клиширан: някаква древна (вероятно извънземна и в същото време магическа :lol: ) mecha е на почитание, като божество в малко японско селце. Същата се използва от местните, като нещо средно между трактор и танк от векове. Селяните пазят този свръхестествен предмет в тайна, а освен това са доста влиятелни в Япония и са организирали солидна конспирация около него (SkullMan anyone?). Главният герой и сестричето му могат да пилотират дистанционно mecha-та, като малката още се учи...имаме и ренегат пилот, който е психопат-убиец...имаме и други mech-ове...имаме още и маса загадки...
Защо пиша синопсиса?
За да си направите извода, колко е клиширана историята и на колко други анимета прилича: вече споменатия SkullMan, Fafner-а...макар че роботите не се пилотират отвътре, а се управляват дистанционно...има нещо и от Persona: Trinity Soul. Написах все имена на добре направени анимета (не че не мразя Fafner-а и Persona-та), но засега Kamisama Dolls поне в сюжетно отношение не може да се мери с тях и звучи, като среднист шонен.
Това което ми хареса в него са красивите картинки (сгради, планини, гори). Засега ще се следи.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jul 15, 2011 9:19 am

Изгледах Ano Hana-та.
От една страна е красиво и добре анимирано, сеютата играят приятно, а музиката е перфектна.
От друга - 80% от диалозите са познати от други места и ти е ясно какво ще кажат още като си отворят устата...а и това фалшиво напъване, циврене и крещене във финалните епизоди хич не помага за задълбочаване на драмата или за по-голяма съпричастност на зрителя с героите.
Синдромът на изчерпаните професионални автори - почваме с интересен сетинг, нещата уж вървят добре, но краят е някак досаден, пресилен и те оставя с усещане за дежа вю.
Мисля че развръзката можеха да я направят малко по-проста, но и по-човешка...това тука крещеше "ТВ сапунена драма".
Иначе визуално (керактър дизайн, лицеви анимации), а и в някои други отношения ми напомня доста на Toradora и To Aru поредицата...и нищо чудно в списъкците на създателите на тези сериали има доста общи имена :lol:
Заглавието не е нещо особено и някак не отговаря на хайпа дето май се заформи покрай него, но пък е приятен начин да прекараш 4 часа и половина...поне на мен ми беше приятно докато го гледах.

Хвърлих едно око на Kaitou Tenshi Twin Angel: Kyun Kyun Tokimeki Paradise - прилича ми на смес между Pokemon и Sailor Moon...някакво такова детско (въпреки фенсървиса :lol: ). Всъщност обичам лигави детинщини, ама това ми тъпее - дроп.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 15, 2011 8:22 pm

Субнаха 5-ти епизод на Лагуната, Амелия, Кселосе и RRS НАЛАЗВАЙТЕЕЕЕЕ!!!! :metal: :metal:
За линк - на лично ако някой иска.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jul 15, 2011 8:24 pm

ми дай че на animes.bg спят още

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 15, 2011 9:14 pm

Аз Лагуната я чакам да излезе цялата и тогава ще я гледам.
Иначе сега чакам да ми мине Гинтама пристъпа и ще почна да гледам Госик, че биде похвалено от алшу тук и явно е свършило.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 15, 2011 11:03 pm

Ми то излезе бе жена, аз зат'ва пиша, 5-ти епизод е последният за тоя сезон.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 15, 2011 11:16 pm

Аааааааа, ок. Ще го сваля и него.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 15, 2011 11:19 pm

Аз Госика не можах да го издържа целия.

Ще я видя Лагуната, са си преглеждам OP от трилър барк натам пак :) :lol:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jul 15, 2011 11:57 pm

Аз 5-тя на Black Lagoon OVA ще го чакам в по-свестен превод и 720p, щото 1080p ми е малко много за 5 годишната машинка.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Jul 16, 2011 12:02 am

Ами и аз, само че май ще чакам повече защото съм за 480р. :neutral:
Xellos wrote:Аз Госика не можах да го издържа целия.

Ще я видя Лагуната, са си преглеждам OP от трилър барк натам пак :) :lol:
Не обичаш ли говорещо суши?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jul 16, 2011 10:37 am

Абе малко е досадно с чакането между главите и по две седмици и после 20 страници суши драма да ти сипят. Като поизлезе повече от мангата и се стигне поне до як кютек ше се върна на него с кеф. Ясно, че гласи Ода някаква логика и свързки с големите в Новия свят от ся и подготвя нещата. Нямам търпение да видя 2мата останали от Йонко. Срешата с Биг Мама е планирана още от трилър барка, другия да видим дали е този който си мисля. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jul 18, 2011 9:21 am

Загледах първи епизод на Dantalian no Shoka.
Впечатленията са ми противоречиви.
От една страна въпреки различния керъктър дизайн и арт, заглавието по атмосфера ми напомня за Gosick: псевдоевропейска старинна обстановка, масивни сгради, библиотеки, pop-up книги, легенди, мистерии за разплитане, лоли-образна тсундере главна героиня :lol: и пр. и пр.
Разликата е, че тук мистичните елементи са реални, а не илюзионистки трикове, като в Gosick. Другата разлика е, че при кастването на магиите може да се "насладим" на трансформационни анимации в стил mahou shoujo...нещо което не очаквах в заглавие от тип detective-mystery-horror. Третата разлика е, че Gainax са си стиснали здраво кесията и ни пробутват едно относително евтино шоу за разлика от eye-candy-то на Gosick, където Bones демонстрират характерната си разточителност.
Абе нещо не ме радва Dantalian-ката, но засега ще го следя.

Втората серия на Blood-C не ми хареса - два пъти повече от нещата, които дразниха в първа серия (ох това пеене на белостишия), два пъти по-малко от хубавите неща. Първи епизод беше извинен да ни мотка и запознава с героите...ама във втори трябваше вече да почват с plot-а.

Май от новите заглавия само Usagi Drop ме зарадва и с втората си серия.