Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Jul 11, 2011 2:05 pm

alshu wrote: Blood-C - Впечатления от един епизод. Хареса ми. Това нещо трябва да се гледа задължително в HD. Адски стилно, интересна игра с ограничени гами цветове (примерно училищните униформи са в черно и червено) и добра анимация.
Семплият керътър дизайн определено ме кефи.
Историята не изглежда нещо оригинално, но може би ще е добър фон за екшъна, драмата и туистовете, които предстоят.
Не виждам нищо общо с Blood и Blood+ (с което не съм добре запознат, така че наблюдението може да е грешно) освен името на главната героиня и музикалните мотиви.
Едно нещо не ми хареса...Сая пропя :shock: ...това реклама за музикалната кариера на сеюто ли беше? :grin:
This intrigues me. I will take it into consideration. Ама ако първо изгледам подхванатият Blood + ще бъде супер. :lol:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue Jul 12, 2011 5:52 pm

Както казах и във анимес - заеби Blood +. Верно че е само първи епизод ама ако запазят съотношението "училищни глупости - бой със изроди" ще бъде благо. Впечатленията ми са като на алшу, дори на обикновеното качество на което зяпам е красиво, със добър рисунък и плавни движения. И мен пък ме кефи артът на КЛАМП. :bigtongue: И песничката на Сая беше яка. :P

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jul 13, 2011 10:05 am

Наваксах малко Gintama. 216-ти ми се видя убийствено смешен...сега като се замисля не беше нещо особено, но тогава бих паузата няколко пъти за да се насмея на спокойствие.

Nichijou - след като почна втората част на сезона имам чувството, че малко повишиха интензитета на геговете както и качеството на анимациите. Новото интро ме разибива, пускам си го по няколко пъти.
Абе такива неща на Kyoto Animation обичам.

Tiger And Bunny ми става все по-кухо с всяка серия. Е, в следващата ще се разправят с Lunatic...може да стане интересно.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jul 14, 2011 9:31 am

Kamisama Dolls - впечатления от две серии. Замисълът е доста идиотски и донякъде клиширан: някаква древна (вероятно извънземна и в същото време магическа :lol: ) mecha е на почитание, като божество в малко японско селце. Същата се използва от местните, като нещо средно между трактор и танк от векове. Селяните пазят този свръхестествен предмет в тайна, а освен това са доста влиятелни в Япония и са организирали солидна конспирация около него (SkullMan anyone?). Главният герой и сестричето му могат да пилотират дистанционно mecha-та, като малката още се учи...имаме и ренегат пилот, който е психопат-убиец...имаме и други mech-ове...имаме още и маса загадки...
Защо пиша синопсиса?
За да си направите извода, колко е клиширана историята и на колко други анимета прилича: вече споменатия SkullMan, Fafner-а...макар че роботите не се пилотират отвътре, а се управляват дистанционно...има нещо и от Persona: Trinity Soul. Написах все имена на добре направени анимета (не че не мразя Fafner-а и Persona-та), но засега Kamisama Dolls поне в сюжетно отношение не може да се мери с тях и звучи, като среднист шонен.
Това което ми хареса в него са красивите картинки (сгради, планини, гори). Засега ще се следи.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jul 15, 2011 9:19 am

Изгледах Ano Hana-та.
От една страна е красиво и добре анимирано, сеютата играят приятно, а музиката е перфектна.
От друга - 80% от диалозите са познати от други места и ти е ясно какво ще кажат още като си отворят устата...а и това фалшиво напъване, циврене и крещене във финалните епизоди хич не помага за задълбочаване на драмата или за по-голяма съпричастност на зрителя с героите.
Синдромът на изчерпаните професионални автори - почваме с интересен сетинг, нещата уж вървят добре, но краят е някак досаден, пресилен и те оставя с усещане за дежа вю.
Мисля че развръзката можеха да я направят малко по-проста, но и по-човешка...това тука крещеше "ТВ сапунена драма".
Иначе визуално (керактър дизайн, лицеви анимации), а и в някои други отношения ми напомня доста на Toradora и To Aru поредицата...и нищо чудно в списъкците на създателите на тези сериали има доста общи имена :lol:
Заглавието не е нещо особено и някак не отговаря на хайпа дето май се заформи покрай него, но пък е приятен начин да прекараш 4 часа и половина...поне на мен ми беше приятно докато го гледах.

Хвърлих едно око на Kaitou Tenshi Twin Angel: Kyun Kyun Tokimeki Paradise - прилича ми на смес между Pokemon и Sailor Moon...някакво такова детско (въпреки фенсървиса :lol: ). Всъщност обичам лигави детинщини, ама това ми тъпее - дроп.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 15, 2011 8:22 pm

Субнаха 5-ти епизод на Лагуната, Амелия, Кселосе и RRS НАЛАЗВАЙТЕЕЕЕЕ!!!! :metal: :metal:
За линк - на лично ако някой иска.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jul 15, 2011 8:24 pm

ми дай че на animes.bg спят още

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 15, 2011 9:14 pm

Аз Лагуната я чакам да излезе цялата и тогава ще я гледам.
Иначе сега чакам да ми мине Гинтама пристъпа и ще почна да гледам Госик, че биде похвалено от алшу тук и явно е свършило.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 15, 2011 11:03 pm

Ми то излезе бе жена, аз зат'ва пиша, 5-ти епизод е последният за тоя сезон.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 15, 2011 11:16 pm

Аааааааа, ок. Ще го сваля и него.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 15, 2011 11:19 pm

Аз Госика не можах да го издържа целия.

Ще я видя Лагуната, са си преглеждам OP от трилър барк натам пак :) :lol:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jul 15, 2011 11:57 pm

Аз 5-тя на Black Lagoon OVA ще го чакам в по-свестен превод и 720p, щото 1080p ми е малко много за 5 годишната машинка.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Jul 16, 2011 12:02 am

Ами и аз, само че май ще чакам повече защото съм за 480р. :neutral:
Xellos wrote:Аз Госика не можах да го издържа целия.

Ще я видя Лагуната, са си преглеждам OP от трилър барк натам пак :) :lol:
Не обичаш ли говорещо суши?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jul 16, 2011 10:37 am

Абе малко е досадно с чакането между главите и по две седмици и после 20 страници суши драма да ти сипят. Като поизлезе повече от мангата и се стигне поне до як кютек ше се върна на него с кеф. Ясно, че гласи Ода някаква логика и свързки с големите в Новия свят от ся и подготвя нещата. Нямам търпение да видя 2мата останали от Йонко. Срешата с Биг Мама е планирана още от трилър барка, другия да видим дали е този който си мисля. :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jul 18, 2011 9:21 am

Загледах първи епизод на Dantalian no Shoka.
Впечатленията са ми противоречиви.
От една страна въпреки различния керъктър дизайн и арт, заглавието по атмосфера ми напомня за Gosick: псевдоевропейска старинна обстановка, масивни сгради, библиотеки, pop-up книги, легенди, мистерии за разплитане, лоли-образна тсундере главна героиня :lol: и пр. и пр.
Разликата е, че тук мистичните елементи са реални, а не илюзионистки трикове, като в Gosick. Другата разлика е, че при кастването на магиите може да се "насладим" на трансформационни анимации в стил mahou shoujo...нещо което не очаквах в заглавие от тип detective-mystery-horror. Третата разлика е, че Gainax са си стиснали здраво кесията и ни пробутват едно относително евтино шоу за разлика от eye-candy-то на Gosick, където Bones демонстрират характерната си разточителност.
Абе нещо не ме радва Dantalian-ката, но засега ще го следя.

Втората серия на Blood-C не ми хареса - два пъти повече от нещата, които дразниха в първа серия (ох това пеене на белостишия), два пъти по-малко от хубавите неща. Първи епизод беше извинен да ни мотка и запознава с героите...ама във втори трябваше вече да почват с plot-а.

Май от новите заглавия само Usagi Drop ме зарадва и с втората си серия.