Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Jun 12, 2011 12:54 am

Roland wrote:I have no mouth, and I must scream...
Има ли я на български, като се присетих?

Martix
Jaghut Tyrant

Post by Martix » Sun Jun 12, 2011 1:16 am

Claymore47_Fen wrote:
http://chitanka.info/text/322-njamam_usta_che_da_vikam
Има я. Цялата серия SF Трилър е силно препоръчителна за всеки любител на фантастиката. Жалко, че вече не се издават такива неща.

edit: всъщност е има го, защото е разказ.
There are no rules! I'm gonna get you!

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Jun 12, 2011 1:55 am

Стига бе, аз мислех че е книга. :o

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jun 12, 2011 10:22 am

raylight wrote:
Roland wrote:Противоположна как? :shock:
Човекът е ляв анархист с Марксистки уклон. Аз съм Български еквивалент на Американски реднек, с леко Християн-демократическо влияние :wink:
That, sir, has become way too painfully obvious over time.
Няма особена необходимост и да го казваш с мислпейсната гордост :P

ontopic: Подпочнах Мистборн, прологът беше зарибяващ, ма после нещо забави темпо и пак суичнах към книгата за медитацията. Развали ме интернет-ерата, ех...
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Jun 12, 2011 12:13 pm

Ех, Жоре....

Аз приключих още преди дни Името на вятъра. Уф, не знам. Изкефи ме доста, че цялата книга описва всъщност опитите на Квоут да свърже двата края, малко фентъзита въобще го отчитат тоя фактор, камо ли да го превърнат в движеща сила на сюжета. Имаше някои свежи образа, но всичко ми се стори рудиментарно някак, не знам. Включително и писането.

Bimbaldy
Commoner

Post by Bimbaldy » Sun Jun 12, 2011 4:14 pm

Martix wrote:
Claymore47_Fen wrote:
http://chitanka.info/text/322-njamam_usta_che_da_vikam
Има я. Цялата серия SF Трилър е силно препоръчителна за всеки любител на фантастиката. Жалко, че вече не се издават такива неща.

edit: всъщност е има го, защото е разказ.
Много добър разказ между другото. А има и компютърна игра по него, но за нея не мога да кажа доколко става- цъкал съм я само в началото. Героите бяха същите, даже интрото почваше с онзи злия компютър как се заканва да им стъжни живота и да се погаври с тях за собствен кеф :) !

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Tue Jun 14, 2011 11:51 pm

Moridin wrote:
raylight wrote:
Roland wrote:Противоположна как? :shock:
Човекът е ляв анархист с Марксистки уклон. Аз съм Български еквивалент на Американски реднек, с леко Християн-демократическо влияние :wink:
That, sir, has become way too painfully obvious over time.
Няма особена необходимост и да го казваш с мислпейсната гордост :P

ontopic: Подпочнах Мистборн, прологът беше зарибяващ, ма после нещо забави темпо и пак суичнах към книгата за медитацията. Развали ме интернет-ерата, ех...
Че защо, да не си ляв анархист, радващ се на тероризъм си е признание за един вид нормалност :) А и аз не съм крайно десен, че да премина на брега на отклонения, а ла Волен

Между другото, книгата ми става все по - трудна за четене, ала аз упорствам, за да видя и другата гледна точка, та дори и да не я разбера или приема
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Vash
Paragon

Post by Vash » Wed Jun 15, 2011 4:33 am

Първо, пишеш глупости - Хал Дънкан не е "ляв анархист, който се радва на тероризъм." Не че тези теми не за засегнати в книгата, но да отсечеш по този начин си е чист Fox News тип абсурдизъм.
А Моридин имаше предвид, че всеки на този форум вече волю-неволю разбра какъв си и за какво се бориш. Tези включвания ми бият на доста странен self-promotion. На никой не му пука вече просто.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 15, 2011 6:03 am

Да, не че нещо, но тая книга последното, което е, е политически обагрена или промотираща каквото и да е. "Тероризмът" там е тероризмът на шибания ПРОМЕТЕЙ, ебаси!
And you can't dance with a devil on your back...

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Jun 17, 2011 12:43 am

Довърших Embassytown на Миевил. Абсолютно страхотна е! Има известни проблеми с пейсинга в средата на книгата, също героите така и не можаха съвсем да ме спечелят, но въпреки това е страшно силна. Дано дано дано Миевил продължи с научната фантастика.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Vash
Paragon

Post by Vash » Fri Jun 17, 2011 12:49 am

Аз я получих днес точно. :) Досега съм удивен как описва immer - a (някакво пространство/измерение, в което се случва космическото пътуване) - без да дава никаква информация, тъй като според героинята е "неописуемо," но все все пак създава усещане за нещо голямо, сложно и страшно.
Иначе Миевил беше казал някъде, че пак ще пише в този свят, така че дано.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Jun 17, 2011 1:26 am

Би било супер, този свят трябва да получи повече развитие :) А концепцията за immer-а е просто помитащо добра, да не говорим колко добре е загатно всичко покрай нея. Също супер ме изкефи как е вързал термините с немския заради света Бремен. Много се запалих. Май е време да си наваксам с непрочетените му неща.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Jun 17, 2011 9:05 am

Random wrote:Май е време да си наваксам с непрочетените му неща.
Хаха, и аз така - започнах с King Rat (не беше зле), но не изтърпях и си взех Embassy town преди да продължа поред на номерата - тези, които не съм чел вече поне
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Jun 17, 2011 11:20 am

King rat е доста по-слабичка от останалите му. Perdido и The Scar са много силни, та може би ще хвана Iron Council скоро... Но Embassytown определено беше супер приятна изненада, с тая книга Миевил дава огромна заявка :) По някакъв особен начин ми напомняше на най-добрите романи на по-старото поколение фантасти: Ле Гуин, Дилейни, Хайнлайн, Силвърбърг...
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jun 17, 2011 11:48 am

Oх Пердидо някак ме отказа навремето, твърде ми беше тежко писането откъм образност и думи (казвам го като човек изчел доста Ериксън и немалко Бредбъри), но ще пробвам сега и Ембаситаун :)
This is it. Ground zero.