Има ли я на български, като се присетих?Roland wrote:I have no mouth, and I must scream...
Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
http://chitanka.info/text/322-njamam_usta_che_da_vikamClaymore47_Fen wrote:Има ли я на български, като се присетих?Roland wrote:I have no mouth, and I must scream...
Има я. Цялата серия SF Трилър е силно препоръчителна за всеки любител на фантастиката. Жалко, че вече не се издават такива неща.
edit: всъщност е има го, защото е разказ.
There are no rules! I'm gonna get you!
- Moridin
- Global Moderator
That, sir, has become way too painfully obvious over time.raylight wrote:Човекът е ляв анархист с Марксистки уклон. Аз съм Български еквивалент на Американски реднек, с леко Християн-демократическо влияниеRoland wrote:Противоположна как?
Няма особена необходимост и да го казваш с мислпейсната гордост

ontopic: Подпочнах Мистборн, прологът беше зарибяващ, ма после нещо забави темпо и пак суичнах към книгата за медитацията. Развали ме интернет-ерата, ех...
This is it. Ground zero.
Ех, Жоре....
Аз приключих още преди дни Името на вятъра. Уф, не знам. Изкефи ме доста, че цялата книга описва всъщност опитите на Квоут да свърже двата края, малко фентъзита въобще го отчитат тоя фактор, камо ли да го превърнат в движеща сила на сюжета. Имаше някои свежи образа, но всичко ми се стори рудиментарно някак, не знам. Включително и писането.
Аз приключих още преди дни Името на вятъра. Уф, не знам. Изкефи ме доста, че цялата книга описва всъщност опитите на Квоут да свърже двата края, малко фентъзита въобще го отчитат тоя фактор, камо ли да го превърнат в движеща сила на сюжета. Имаше някои свежи образа, но всичко ми се стори рудиментарно някак, не знам. Включително и писането.
Много добър разказ между другото. А има и компютърна игра по него, но за нея не мога да кажа доколко става- цъкал съм я само в началото. Героите бяха същите, даже интрото почваше с онзи злия компютър как се заканва да им стъжни живота и да се погаври с тях за собствен кефMartix wrote:http://chitanka.info/text/322-njamam_usta_che_da_vikamClaymore47_Fen wrote:Има ли я на български, като се присетих?Roland wrote:I have no mouth, and I must scream...
Има я. Цялата серия SF Трилър е силно препоръчителна за всеки любител на фантастиката. Жалко, че вече не се издават такива неща.
edit: всъщност е има го, защото е разказ.

Че защо, да не си ляв анархист, радващ се на тероризъм си е признание за един вид нормалностMoridin wrote:That, sir, has become way too painfully obvious over time.raylight wrote:Човекът е ляв анархист с Марксистки уклон. Аз съм Български еквивалент на Американски реднек, с леко Християн-демократическо влияниеRoland wrote:Противоположна как?
Няма особена необходимост и да го казваш с мислпейсната гордост
ontopic: Подпочнах Мистборн, прологът беше зарибяващ, ма после нещо забави темпо и пак суичнах към книгата за медитацията. Развали ме интернет-ерата, ех...

Между другото, книгата ми става все по - трудна за четене, ала аз упорствам, за да видя и другата гледна точка, та дори и да не я разбера или приема
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
Първо, пишеш глупости - Хал Дънкан не е "ляв анархист, който се радва на тероризъм." Не че тези теми не за засегнати в книгата, но да отсечеш по този начин си е чист Fox News тип абсурдизъм.
А Моридин имаше предвид, че всеки на този форум вече волю-неволю разбра какъв си и за какво се бориш. Tези включвания ми бият на доста странен self-promotion. На никой не му пука вече просто.
А Моридин имаше предвид, че всеки на този форум вече волю-неволю разбра какъв си и за какво се бориш. Tези включвания ми бият на доста странен self-promotion. На никой не му пука вече просто.
"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."
Аз я получих днес точно.
Досега съм удивен как описва immer - a (някакво пространство/измерение, в което се случва космическото пътуване) - без да дава никаква информация, тъй като според героинята е "неописуемо," но все все пак създава усещане за нещо голямо, сложно и страшно.
Иначе Миевил беше казал някъде, че пак ще пише в този свят, така че дано.

Иначе Миевил беше казал някъде, че пак ще пише в този свят, така че дано.
"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."
Би било супер, този свят трябва да получи повече развитие
А концепцията за immer-а е просто помитащо добра, да не говорим колко добре е загатно всичко покрай нея. Също супер ме изкефи как е вързал термините с немския заради света Бремен. Много се запалих. Май е време да си наваксам с непрочетените му неща.

King rat е доста по-слабичка от останалите му. Perdido и The Scar са много силни, та може би ще хвана Iron Council скоро... Но Embassytown определено беше супер приятна изненада, с тая книга Миевил дава огромна заявка
По някакъв особен начин ми напомняше на най-добрите романи на по-старото поколение фантасти: Ле Гуин, Дилейни, Хайнлайн, Силвърбърг...