Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Apr 20, 2011 2:07 am

bsb wrote:А честито!
Иначе се надявам все пак да ви плащат неизползваните почивни дни :)
Не и ако са използвани за ходене по курсове :lol:

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Apr 20, 2011 10:52 am

bsb wrote:Разбирам да нямаше търсачки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_and_ps ... telligence
Е как с търсачка да намеря "любимото ми изследване..." :)

Все пак на същата страница се казва и нещо почти противоположно.

Между другото в момента участвам в провеждане на изследване, което включва и тест за интелигентност, макар че не той е водещ. Ако не ме мързи ще взема да разцъкам данните да ви кажа в България кои са по- интелигентни ;)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 20, 2011 11:00 am

JaimeLannister wrote: Ако не ме мързи ще взема да разцъкам данните да ви кажа в България кои са по- интелигентни ;)
Емигрантите?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Apr 20, 2011 12:54 pm

Ъ, това, дори да беше иронично, не беше много коментар на мясно. Не съм накакъв патриот, но си е доказано, че българина е природно интелигентен. Това, че има много малоумници, селяндури и прости пачи, е друг въпрос.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

bsb
Paragon

Post by bsb » Wed Apr 20, 2011 12:56 pm

JaimeLannister wrote:....
Между другото в момента участвам в провеждане на изследване, което включва и тест за интелигентност, макар че не той е водещ. Ако не ме мързи ще взема да разцъкам данните да ви кажа в България кои са по- интелигентни ;)
А според теб може ли да се измери интелигентността? И как се отнасяш към идеята за различни типове интелигентност?
Защото лично мен стандартните тестове за IQ ме дразнят много - насочени са към откриване на закономерности, или поне беше така преди около 20 години, когато май за последно решавах подобен тест (нямам представа доколко е бил научно издържан).
Dante wrote:...... но си е доказано, че българина е природно интелигентен. .....
Тук ми се ще да се възползвам от репликата на JaimeLannister и да попитам как е доказано.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 20, 2011 1:47 pm

А според мен природната интелигентност не само се мери, а направо се дефинира именно със способността да откриваш закономерности. Именно затова пък според мен тестове с въпроси от езикова култура, физика, задачки с бонбонки и т.н. шит, са празна работа. Закономерностите са най-доброто мерило, макар да не са най-комплексното.
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Apr 20, 2011 2:01 pm

Dante wrote:Ъ, това, дори да беше иронично, не беше много коментар на мясно. Не съм накакъв патриот, но си е доказано, че българина е природно интелигентен. Това, че има много малоумници, селяндури и прости пачи, е друг въпрос.
Мммм... таковата, сигурен ли си, че обърна внимание на това, че Драгън говори за емигранти, а не за имигранти? :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

bsb
Paragon

Post by bsb » Wed Apr 20, 2011 2:14 pm

И аз разтълкувах отговора точно като Dante. Защото въпросът не беше "кои българи", а "кои в България" - по дефиниция българските емигранти не са в България. Докато може да има чужди емигранти в България, които съответно стават имигранти.

Но да, с твоята интерпретация вече става значително по-смислено, макар и не съвсем коректно.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Apr 20, 2011 2:41 pm

bsb wrote:
JaimeLannister wrote:....
А според теб може ли да се измери интелигентността? И как се отнасяш към идеята за различни типове интелигентност?
Защото лично мен стандартните тестове за IQ ме дразнят много - насочени са към откриване на закономерности, или поне беше така преди около 20 години, когато май за последно решавах подобен тест (нямам представа доколко е бил научно издържан).
Изобщо не съм фен на тая истерия с интелигентността. Ще е клише да кажа, че всичко е относително, но е най- много вярно за интелигентността. Ако се разровим сигурно ще намерим поне десетки теории и методики за измерване на интелигентност, всяка със своите си особености и специфики. Накрая ще се окаже, че някои мерят съвсем различни неща.
Допада ми идеята тестовете за интелигентност да се използват само за отчитане на патологични стойности спрямо стойностите на нормата. Всичко друго става твърде сложно и оплетено за да се събере в единна стройна теория.
А що се отнася до намирането на закономерности, май интелигентността наистина е точно това? Ама някой пък беше измислил "кристализирала интелигентност"....

Знам ли. Аз меря с Рейвън ;)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Apr 20, 2011 2:45 pm

Уф.... най-накрая някой да го каже! :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 20, 2011 5:25 pm

Аз малко да се оплача от шибания си палец. Абе от една камара месеци някаква бучка започна да ми расте вътре в палеца. Няма видима издутина, но когато го притисна с показалец в самата основа и мога да усетя нещо, като възел или и аз не знам какво. На нито един друг пръст го нямам такова нещо и сякаш последно време е станало малко по-голямо. И никой не ме ебава. Всички ми казват, че е просто някакъв нерв, ама ебах го, то расте. :evil:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 20, 2011 5:34 pm

Звучи като кокоши трън, който скоро ще се покаже.
This is it. Ground zero.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Apr 20, 2011 5:44 pm

Amikae wrote:Аз малко да се оплача от шибания си палец. Абе от една камара месеци някаква бучка започна да ми расте вътре в палеца. Няма видима издутина, но когато го притисна с показалец в самата основа и мога да усетя нещо, като възел или и аз не знам какво. На нито един друг пръст го нямам такова нещо и сякаш последно време е станало малко по-голямо. И никой не ме ебава. Всички ми казват, че е просто някакъв нерв, ама ебах го, то расте. :evil:
Почти една година имах болки в палеца - в моя случай друг е проблема, но в началото погрешно ме диагностицираха, че имам такава бучка. Точно в основата на палеца, близо до ставата. Не е нищо страшно по принцип. Оставиш ли го много да расте обаче започва да пречи на нормалното движение на пръста, губиш захват с него, и дори може да се стигне до операция, за да го махнат и си възстановиш нормалното движение на пръста.

Така че отиди на доктор и недей да протакаш много - не е хубаво да те режат, дори и операцията да е 10-15 мин :) Тук хирурзи-ортопеди и дерматолози във форума май нямаме, та да ти дадем добър съвет така или иначе ;)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 20, 2011 7:07 pm

Мерси много! Ще ида да се прегледам при първа възможност. Аз все си мислех, че ще отшуми, ама то неще. :?

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Apr 20, 2011 7:49 pm

Roamer wrote:
Dante wrote:Ъ, това, дори да беше иронично, не беше много коментар на мясно. Не съм накакъв патриот, но си е доказано, че българина е природно интелигентен. Това, че има много малоумници, селяндури и прости пачи, е друг въпрос.
Мммм... таковата, сигурен ли си, че обърна внимание на това, че Драгън говори за емигранти, а не за имигранти? :)
The Dragon wrote:
JaimeLannister wrote: Ако не ме мързи ще взема да разцъкам данните да ви кажа в България кои са по- интелигентни ;)
Емигрантите?
Добре са, как да го тълкувам това - като хора, които са от чужбина и живеят в България или като хора, които са българи и са избягали в чужбина?
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/