Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
Ибаси ветераните. Особено Рандъм как ги чете такива сложни (съдя по ревюто) книги като Illuminatus Trilogy не знам.
А по темата- Прочетох Гласът на острието на Джо Абъркромби, страхотна е и призовавам всеки фен на фентъзи който не бяга като ощипана мома при насилие и псувни (в първата книга няма секс може би нататък има) да не се помайва а да я взима за да може да издадат по-бързо втората.По-подробните впечатления съм написал в темата за автора не че някой го интересува. 
- JaimeLannister
- Forsaken
- JaimeLannister
- Forsaken
На третата книга от The Night Angel trilogy на Brent Weeks съм. Не впечатлява с особени обрати,а битките направо си ги пропускам,но цялостното настроение и стил много ме радват и ми върви бързо ^^ Персонажите също са готини,а светът на моменти ми изглежда дори твърде развит, та да е само в три книги.. То затова май има и сикуел,де
- beliefcontrol
- Paragon
Прочетох "Златният компас" и се разбих от кеф. Твърде, твърде готино и сладурско фентъзи, което обаче е далеч от детско такова.
Много кеф.
Много кеф.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- tigermaster
- Elder God
Прочетох последната книга на Майкъл Крайтън - на български е озаглавена "Пиратски ширини". Твърде приятен приключенски роман със съвсем лек, почти незабележим намек за фантастичност. Макар че има кракен, де, обаче все си мисля, че гигантски калмари са съществували наистина
Чете се твърде леко, всъщност ми трябваха около две вечери, за да я прочета, има си атмосфера и напрежение, и т.н., макар че не е особено дълбоко четиво. Препоръчвам.
Чете се твърде леко, всъщност ми трябваха около две вечери, за да я прочета, има си атмосфера и напрежение, и т.н., макар че не е особено дълбоко четиво. Препоръчвам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Евала!Dante wrote:Прочетох "Златният компас" и се разбих от кеф. Твърде, твърде готино и сладурско фентъзи, което обаче е далеч от детско такова.
Много кеф.
Прочетох Dragonfly Falling преведено като Разединените равнини което според мене правилно защото и аз си нямам на идея как трябва да се преведе заглавието.Много,МНОГО по-добра от първата.Героите се развиват неимоверно и баш интригата се заплита. 9/10 Майната й на обективността!
И аз не знам откъде им е хрумнало това заглавие, само като се има предвид, че "dragonfly" означава водно конче, а "falling" падане/падание, но явно са сложили заглавието, спрямо съдържанието на книгата.Claymore47_Fen wrote:
Прочетох Dragonfly Falling преведено като Разединените равнини което според мене правилно защото и аз си нямам на идея как трябва да се преведе заглавието.Много,МНОГО по-добра от първата.Героите се развиват неимоверно и баш интригата се заплита. 9/10 Майната й на обективността!
А и още нещо ми се стори странно, в бълграските версии на книгите - как първата книга, която в оригинал е 612 страници, на бълграски е 576, а втората, която в оригинал е 320 страници, на български е 656
- beliefcontrol
- Paragon