Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Dec 04, 2010 2:03 am

Анджей Сапковски е обявил че от януари започва да пише продължение на Вещера!Дано само да си е запазил формата и да не се окомерсиализира.А може ли някой да даде мнение за The Year of Our War на Стив Суейнстън?Чел съм ревюто,обаче искам и друго мнение,за да знам дали да кажа на братовчедка ми в Лондон да ми я купи преди да се върне в България за празниците.Ако може да се каже и дали използва прекалено сложни думи или поетичен език.Нивото ми на английски е добро,но да дам пример-на едно две места в Пътят се затрудних на някои думи.

ninja_senso
Scholar

Post by ninja_senso » Sat Dec 04, 2010 1:12 pm

С триста мъки довърших Хиперион. Хареса ми, имаше доста неочаквани неща. Няколко клишета също, но мисля, че успя да ме впечатли доста. Много моменти довеждат и към сериозен размисъл.
Започвам Ендимион :)

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat Dec 04, 2010 1:22 pm

Да, макар че Хиперион ми е любимата фантастика, първите две книги се четат сравнително трудно, на мен ми трябваше около месец. Ендимион обаче се чете в пъти по-лесно и според мен е още по-добра и от първите части.

Аз съм на последният том от Вещерът. Каква е тая гавра, СВЕТЛО розово. Не е истина колко грозно седят книгите на стелажа ми... Освен това малко съм разочарован от "Господарката на езерото" том 1-ви.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Dec 04, 2010 5:12 pm

Що бе Данте?Мен първият том ме изкефи.И въпреки че са го срязали на две за повече пари поне са го срязали на подходящото място,един вид клифхенгър.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Dec 04, 2010 8:13 pm

Започнах да чета поредицата на Иън Ървайн за трите свята и ми е много странна първата книга, някой да сподели опит?
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Sat Dec 04, 2010 11:19 pm

JaimeLannister wrote:Започнах да чета поредицата на Иън Ървайн за трите свята и ми е много странна първата книга, някой да сподели опит?
Аз я имам вкъщи, но ще не съм стигнал до нея, дочитам Тад Уилямс. Като стигна, ще споделя впечатления
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Dec 05, 2010 1:17 am

Claymore47_Fen wrote:Що бе Данте?Мен първият том ме изкефи.И въпреки че са го срязали на две за повече пари поне са го срязали на подходящото място,един вид клифхенгър.
Всички ги бъзикахме, ама напълно не приемайки, че наистина са способни да го направят, че последния том ще бъде розов. А те НАИСТИНА го направиха розов.
Не мога...

Това е най-грозната книга, която имам. Честно.

Flavii
Smallfolk

Post by Flavii » Sun Dec 05, 2010 12:46 pm

Dante, къде го видя туй "СВЕТЛО розово", бре? :shock: Да не си си сложил розови очила? :lol: Я виж пак!

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Dec 05, 2010 10:03 pm

Ти имаш ли я книгата на живо или само от картинката в сайта се водиш?

ninja_senso
Scholar

Post by ninja_senso » Mon Dec 06, 2010 9:51 am

[quote="Dante"]Да, макар че Хиперион ми е любимата фантастика, първите две книги се четат сравнително трудно, на мен ми трябваше около месец. Ендимион обаче се чете в пъти по-лесно и според мен е още по-добра и от първите части. [quote]

Беше ме хванал и някакъв вирус, пък учих за изпити, но файнали се справих :)

Untitled
Commoner

Post by Untitled » Mon Dec 06, 2010 4:17 pm

Почнах да чета "Let The Right One In" и до този момент съм напълно съгласна с един от потребителите в Goodreads:
Spoiler: show
You know that bit at the beginning of Amadeus, where Salieri has composed this very uninspired little march, which he and the Emperor play for Mozart? Then Mozart sits down at the keyboard and says, hm, that's not quite right, is it? And he messes around with it for a couple of minutes, until he's suddenly transformed it into "Here's farewell to the games with the girls" from The Marriage of Figaro.

Well, it's like that Låt den rätte komma in and Twilight. John Ajvide Lindqvist has looked at Stephenie Meyer's book and said hm, that's not quite right, is it? And he's somehow rearranged its elements into a bloody masterpiece. I wouldn't have thought it could be done.

I can hear Mozart's irritating high-pitched giggle. Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha!
''За мен това малко момченце, застанало пред бронзовия кораб на пустинята , постепенно започва да се превръща в символ на човека, изправен пред монголоидните очи на вечността. Зад тях, безнадевдна и безкрайна, се сивееше вълнообразната пустиня. Възможно е и ние с вас да сме там някъде!...Не настоявам!''

grimordum
Smallfolk

Post by grimordum » Tue Dec 07, 2010 12:04 am

Само че книгата на Линдквист е издадена една година преди \"Здрач\" ;)

В момента - \"Заразата\" на дел Торо. Още една нетипична книга за вампири и също като \"Let The Right One In\" написана много добре. Препоръчвам.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Tue Dec 07, 2010 1:04 pm

Ми аз напредвам бавно, но сигурно с Хиперион. След първоначалните лоши впечатления, натам книжката ме грабна. Първата история е много добра, въпреки мудните моменти и абсолютно ненужното детайлно описание на абсолютно ненужни детайлни детайли от пътеписите на попа. Пейсинга куца здраво.
Look at the darkness...
...around me.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 07, 2010 1:13 pm

Това е идеята на попа- постоянни бележки и вметки, на полковника е точно обратното - бързо действие и динамика.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Dec 07, 2010 2:32 pm

Удивлявам се на всеки опит да се не-хареса Хиперион. Хора, сериозно. Втф!
This is it. Ground zero.