Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sat Nov 20, 2010 9:00 pm

Извинявай, че нараних чувствата ти :).
Междо другото, в някъде около седмия път, в който фейлна да разбереш, какво казвам с мой пост, не изгуби ли правото да ми нареждаш да спра да пиша?
Look at the darkness...
...around me.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Nov 20, 2010 9:04 pm

dellusion wrote:Извинявай, че нараних чувствата ти :).
Междо другото, в някъде около седмия път, в който фейлна да разбереш, какво казвам с мой пост, не изгуби ли правото да ми нареждаш да спра да пиша?
Моля?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 20, 2010 9:12 pm

Краставите магарета се надушват отдалече, туркулнало се гърненцето и си намерило похлупачето и т.н.

Аз основно с интелигентни метъли съм общувала. Едни от най-интелигентните хора, които познавам са метали всъщност. Ама всеки търси контакт със себеподобни, предполагам, и всеки намира каквото търси.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Sat Nov 20, 2010 9:53 pm

Аз съм се срещал и с двата типа метъли. Трябва да кажа, че интелигентните не са малък процент, много от които са музиканти, математици и други кибици.
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 20, 2010 10:06 pm

И аз съм се срещала и с двата, с тъпия опиянчен вид основно по разни концерти. В обкръжението си такива нямам и не съм имала - за мен са рядкост, а съм се движила в тея среди години наред.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Nov 20, 2010 10:50 pm

Аз бях метъл. Имах си дълга, несресана коса, кубинки, верига и раздърпан суитчър. Само че все още не знам дали бях от интелигентните? :roll:
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat Nov 20, 2010 11:27 pm

Доста тъпо и стереотипно приемане на думата "метъл". Аз слушам тежка музика от 7-ми клас, при това в големи количества и ако не ти кажа, че съм "метъл", няма и да разбереш. Имам доста тениски на групи, но тях нося само лятото и то не винаги. Е, вярно 98% от дрехите ми са черни, но това няма нищо общо с музиката. Предпочитам да се обличам стилно и елегантно, имам къса коса, къпя се всеки ден и уау, чета книги! Това важи всъщност и за по-голямата част от приятелите ми, които също са "метъли". :)

А случайно да сте забелязали, че едно 70% от хората, които са фенове на фантастиката слушат подобна музика?
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Sat Nov 20, 2010 11:42 pm

Точно и аз това щях да кажа :) Даже сестра ми имаше наблюдения в университета, че тези които слушат по-тежка музика четат фентъзи/фантастика и гледат аниме :) Без да искам да обиждам никого и ничии познати, но колкото и простаци метъли да има, все пак са много по-малко като брой от селяните, които слушат чалга :roll:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Nov 20, 2010 11:52 pm

raylight wrote:Аз съм се срещал и с двата типа метъли. Трябва да кажа, че интелигентните не са малък процент, много от които са музиканти, математици и други кибици.
А тия, дето сме недоучили математици и самоуки неумели музиканти, какво правим?
Не че имам право да се наричам "музикант", ама все пак...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Nov 21, 2010 12:31 pm

dellusion wrote:А, да, за "кенефния хумор" забравих да нахраня. По един или друг начин, от време на време се оказвам в компания от метъли, и тия хора не намират дадена шега за смешна, освен ако не съдържа множествено думите к**, л****, е****. Вярно е че простотията им е целенасочена, ама това я прави съвсем малко по-противна.
И по повод това, дето го наговориха жените - аз пък 100 пъти предпочитам да правя секс с някоя чалга тупалка, отколкото с някоя метълка с пиърсинг на езика, носа и сеш се кво още, която може да ме бие на канадска борба и ако ме изрита с няколко тонната си обувка, ме мързи да мисля, какво ше ми се случи.
Са... и аз като бях тийн, се носех с малко по-дълга коса, ама това беше за кратко и защото бях решил, че Нирвана са най-якото нещо, случвало се на човечеството и само Кърт Кубейн ме разбира.
За първата част на поста - кенефният хумор го има леко завоалиран в самите текстове на чалгите, та какво остава за сред феновете. За второто - мога само да ти кажа съболезнования за вкуса. Щото далеч не всички метълки са това, което описваш(виж всичките постове отгоре), но повечето чалгарки са един тип. Кърт е Кобейн, бтв, не ще да си бил твърде фен.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sun Nov 21, 2010 12:53 pm

Dell, за мен Джудас си остават любима банда, но не само че нямам пиърсинг, а дори и дупки на ушите си нямам :lol:

Сред приятелите ми преобладават хората, слушащи (и) по-тежка музика, но само един от тях е с дълга коса и пак е ужасно далече от описания от теб стереотип. Същото се отнася и до жените, но виж чалга-цуцинките няма как да не ги разпознаеш от 100 км. Честно, не мисля, че това каква музика слушаш определя ексклузивно външния ти вид, освен в тийн възрастта. Сериозно те съветвам да не си вадиш изводи за типа човек само от фауната, съставляваща част от публиката на рок-концертите.
VMITW!

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sun Nov 21, 2010 4:21 pm

Morwen wrote:Щото далеч не всички метълки са това, което описваш
Сериозно ли?
Morwen wrote:Кърт е Кобейн, бтв, не ще да си бил твърде фен.
Doh.

Както и да е, не знам защо се палите толкова много. Това, което не ми харесва, е че да се даде определението "чалгар" е достатъчно човек да слуша такава музика. Докато за "метъл" почвате да вадите разновидности. Та аз казвам следното:

Много по-неприятни са ми хората, които акцентират върху музикално-вкусовата си принадлежност, независимо каква е тя, отколкото хората, които слушат някаква нискоинтелигентна музика, като чалгата, да речем. Определени звуци са харесвани от едната група, а за другата те са начин на живот.
ifadriana wrote:Честно, не мисля, че това каква музика слушаш определя ексклузивно външния ти вид, освен в тийн възрастта. Сериозно те съветвам да не си вадиш изводи за типа човек само от фауната, съставляваща част от публиката на рок-концертите.
Не съм казал никъде такова нещо.
Look at the darkness...
...around me.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Nov 21, 2010 4:58 pm

dellusion wrote:Както и да е, не знам защо се палите толкова много.
Защото очевидно не си много наясно какво, на кого и как пишеш.
Прочее, чалгата не е нискоинтелигентна музика, понеже просто не е музика. Като се изключи къдренето на вокалите, абсолютно нищо не отличава поп-фолка като музикален жанр, особено напоследък.

Чалгата е лайфстайл. Затова и феновете й са доста по-ярко разпознаваеми от метълите, рокаджиите и т.н. От десет "метъла", които ще срещнеш на улицата, за осем няма да познаеш какво слушат със сигурност. С "метълите", които описваш, не съм се сблъсквал дори и по концерти - или поне е било рядко. Не казвам, че ги няма - измекяри всякакви, навсякъде ги има. Но по тях не може да се съди за абсолютно нищо.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sun Nov 21, 2010 6:12 pm

tigermaster wrote:Не казвам, че ги няма - измекяри всякакви, навсякъде ги има. Но по тях не може да се съди за абсолютно нищо.
... освен за самите тях. Което правя аз. Постигаме ли съгласие?
Look at the darkness...
...around me.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Nov 21, 2010 6:36 pm

Крайностите просто не си заслужават...

и все пак (в кръга на шегата)
Spoiler: show
Image

:mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”