Империи на Злото или кой телеком е по-по-зъл

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Oct 16, 2010 5:25 pm

Бе аз хубаво ще ги разкарам, но именно поради склонността си да говоря МНОГО с ВСИЧКИ (не си правила 30 лв на предплатена... уау!!!) се нуждая от точно такъв план, без да плащам по възможност 100те лева на месец, които плащам последните няколко месеца.

Та в случая по ме вълнува пълният ми портфейл, отколкото половите белези :mrgreen:

иначе съм напълно съгласен, че са империя на злото и съм задочно, но БЕЗКРАЙНО възмутен от факта, че по никакъв начин няма да компенсират клиентите си за тоталния срив в системата им вече НАД МЕСЕЦ!
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Oct 16, 2010 5:43 pm

Жоро, честно потрисам се като ми кажеш колко много говориш с всички и се чудя защо тогава аз явно не познавам никой...
Иначе не мисля, че Мтел са чак такава империя на злото. След един забавен разговор в Германос, всъщност мисля, че Глобул са империята на злото:)

А 30 лв не е чак толкова ненормална такса, ако успяваш даизговориш тези минути. Едно време (вярно, доста отдавна) аз правех 15 почти без да говоря, така че...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Oct 16, 2010 5:51 pm

Ми и аз не знам как става ма става.
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Oct 16, 2010 6:50 pm

Ае стига ревали. Аз тука си МЕЧТАЯ за империя на злото като М-Тел, Глобул и прочее. Местните ако знаете кви са...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Oct 16, 2010 10:10 pm

Ами разкажи де! :D
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Oct 16, 2010 11:26 pm

Че Мтел са империя на злото спор няма, но е факт че останалите са по зле и по нагли. За пресен пример в Глобул са одрънкали бащата 20 кинта за телефон + 2 годишен договор, който същия при същите условия дават безплатно. Не че някой е за един двайсетак, но въпроса е принципен ...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Oct 17, 2010 8:02 am

Ми да разкажа, що не? Не съм ли ви ревала вече от тях? Бях толкова възмутена, като си взех ГСМ-а...

Значи, тук в Калгари има 5 (май) различни компании. Човек би рекъл, че при наличната конкуренция, тия ще почнат да си подбиват цените, ама нъцки! Някъде са се събрали и са се наговорили копелетата. Аз даже мисля, че те може би принадлежат на една единствена корпорация в крайна сметка...

Тук не можеш да си купиш мобилния апарат просто така и после да си вземеш сим-карта от което компания те кефи в момента. Продават и апарати, отделно, ама за много кинти и после е по-сложно да се запишеш към план на някоя от компаниите. Та връзват те от самото начало с апарат правен специално за компанията (сигур са кодирани някак) - моят е Самсунг някъв, на който отгоре си пише Телус (компанията към която съм), който получаваш против ен-годишен договор. Нашият е тригодишен и мисля като изтече да се направя на канадка и да им кажа, че искам да говоря с мениджър, след което да го попитам какво може да направи за мен, че да не му избегам по тъча в конкуренцията. Но за тия три години сме вързани. Планът ни е някъв 25-30 доларов, с който аз и Сашо можем да си говорим един с друг колкото си искаме. Ако пожелаем да говорим с друг човек обаче, трябва да си цакнем могъщо. И тук идва любимата ми врътка - в Канада плащат и тоя, който се обажда и тоя, на когото се обаждат! Еднакво плащат (т.е. плащат колкото биха платили за това те да се обадят на някого според плана си). Представете си ква сметчица ще ми се навърти, ако си вдигах телефона на всяко иззвъняване - тук телефонният спам е като и-мейл спама, има го и по ГСМ-ите. В общи линии, тук съм си говорила с хора от Европа, Азия, Латинска Америка, Нова Зеландия, Африка - всички са потресени, щото това да плащаш като ти се обадят се случва само в Северна Америка, братче!

Други любими мои моменти - плащаш си за всички НАЙ-ДРЕБНИ екстри, които в България си вървят by default с всички планове. Примерно, плащам некви 3 ли, 8 ли долара отгоре за колър ай-ди. Или както му викахме в Бг, функцията клип или нещо от сорта. Което ми спестява бая пари, щото мога да различа спама така и да не си вдигна телефона.

Самият ми телефон е с блокирани опции от компанията. Примерно, не мога да си сложа няква мп3ка като рингтоун - мога да слагам само рингтоунс, свалени против долари от техния сайт. УРОДИ!
Затва сега телефона ми звъни с някво техно, което беше във фабричните мелодии. От принципни съображения ОТКАЗВАМ да им дам кинти и за рингтоунс. Дееба!

Освен планът за разговори, плащаме некви могъществени кинти за интернет плана на Сашо - щото нали ми е специален, пожела да има смартфоун. Та за тия трябва да се купи допълнителен план, за да можеш да браузваш нета. Иначе всеки мегабайт трансфер ти излиза по долар или нещо от сорта. Общо плащам за мобилките на месец по 95 долара някъде. Тук се наслагват и ДДСта, също и няква месечна такса за това, че изобщо имаме телефони. Добре, че не говоря по тоя ГСМ с никого освен с Александър, че иначе си е ебало капаците.

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Oct 17, 2010 9:56 am

Малко и от мен по въпроса:

- Тук абсолютно всички обаждания по мобилен телефон направени докато си извън града, от който ти е номерът, се водят "long distance" и те цакат много мощно.
- За местния пазар се правят се специални версии на смарфоните без Wi-Fi, за да можеш да ползваш интернет САМО чрез услугите на компанията, която ти е дала пръчката.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Oct 17, 2010 10:11 am

:shock: Това наистина е гигапотресаващо! Звучи като повод човек да спретне някакво гражданско неподчинение или нещо такова. Как тъй ще плащам, че някой ми клипнал бе!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Oct 17, 2010 10:40 am

Само за клипването не се плаща май. Плащаш ако вдигнеш слушалката и говориш. Плащаш и за да можеш да видиш кой номер ти звъни - тва е т.нар. caller id.

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Oct 17, 2010 10:47 am

Кво правите още там? :wink:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Oct 17, 2010 11:03 am

И аз това се канех да питам: тук всичко е толкова еФтинко, само дето книжките са с дедесе :lol:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Oct 17, 2010 3:27 pm

ОК, откъм условия са много по-зле, но има ли такива случаи едностранно да изменят условията на договора или да лъжат относно начина/срока да го прекратиш? Чудя се дали минават тия номера там.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Oct 17, 2010 3:34 pm

Ммм... постовете на moonlight на предишната страница? Макар че те може и да се отнасят за дистрибуторите им, но клиентът с тях има работа всъщност, и те го интересуват, не само централата.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Oct 17, 2010 6:59 pm

Минават секви номера за неща, които са написали с дребен шрифт на договора. Не съм от достатъчно време тук, за да имаям личен опит с продължаване на договора, като ми заизтича, ще видим. Подозирам, че ще ми звъннат по телефона да си говорим както е станало с теб, Гибли. Обаждали са ми се така за други неща - от банката, от тия с интернета и т.н. Тия от Телус също са ми звъняли, ама не за моите телефони. Говорят бързо, нищо не им се разбира (еле па на английски с акцент) и тогава обикновено им казвам не профилактично. За всеки случай. Та ще ги видим доколко са коректни и доколко ще ми въртят корпоративни номера с договори, дребен шрифт и неща, които съм забравила щото са минали 3 години оттогава.

Oui. Je suis garbage.