By the pricking of my thumbs,I'm gon' kill you lazy bums...Сори не се сдържах

.Та,прочетох
Нещо зло се задава вчера и се чувствах много странно.В смисъл хареса ми много самата книга но стилът на автора хем ми харесва хем не.Искам да кажа за картинността спомената в ревюто на Роланд че ми хареса но наистина ме грабнаха само няколко момента(с восъчният куршум и вещицата,с Уил и балона на вещицата и когато бащата на Уил прегръщаше мистър Дарк).Но това което наистина ме впечатли бяха диалозите.Дори в началото при някакви незначителни размени на реплики между героите се разкрива страхотният диалог.Странни изрази,неща които хора не си говорят ей така,всеки ден но тук а супер на място...А теориите и размишленията на бащата на Уил за произхода на цирка а и за други неща са страхотно написани и мега убедителни.Тоест написани са (поне на български) на сравнително прост език но разкриват супре много.А финала е много весел и хубав.
Прочетох и
Ген(всъщност Next на английски) на Майкъл Крайтън.Много динамична,на места мизантропска и мрачна,поне според мен.И тъй като авторът е все пак учен и професор е написано достатъчно убедително за да не си кажеш "какви са тези трансгенетични животни,какви са тия лекове за болести,какви са тия генни патенти".Минус е че има много имена на лекари и герои които обаче лично аз не успях да запомня всички просто защото са нормални и скучни.

Ако беше фентъзи...Но както и да е,страхотна книга и я препоръчвам на всеки на който са му интересни възможностите на генното инженерство,поне на теория.
П.П.Ама наистина има такава глупост като генен патент!

Автора го е написал на края на книгата.
П.П.2 Не гледайте че книгата е към Кралете на трилъра,не е трилър.