Roland wrote:Аз пък бих казал, че има. Книгата е със сериозни дефекти и като цяло далеч не е шедьовърът, дето масово я изкарват в България.
e кажи два-три дефекта, не ни оставяй да гадаем

вярно, че съм я чел преди година и нещо, обаче нищо сбъркано не помня, а имаше някои ужасно въздействащи моменти
- Spoiler: show
- стария бог в оня малък град в края, примерно - донякъде и висенето на дървото и разходката в другия свят, плюс моментите, в които Локи и Один се разкриват, особено Локи.
Вярно, че сюжетната линия със
- Сам-Саманта ми беше малко ненужна на места, както и части от действието с умрялата жена... всъщност умрялата жена изобщо,
но това е и единственото, което не ми допадна. Книгата като цяло не е точно шедьовър, но не се и опитва да бъде - ценното в нея са най-вече описанията. Мене лично невероятно ме кефи начина, по който Геймън пише за магически моменти така, все едно са част от ежедневието, превръща ги почти в приказки, почти в баналности и въпреки това по един кротък начин успява да ти въздейства... трудно се описва, ама в книгата го има.
- Говоря примерно за времето в къщата на Чернибог и срещата на Один и Еостре (ако й е така името на български), както и времето в къщата на египетските богове, особено смъртта на Суини.
Оф, пък аз дойдох да пиша аз какво чета... Хулио Кортасар - откачен е и го препоръчвам на всеки. Мъча се да му разбирам испанския в момента и понеже не го говоря свястно, всяка втора дума гледам в речник - ама въпреки това езикът му е адски красив, а идеите му са просто изчанчени

е, трябва да се отбележи, че засега единственото, което съм му чел, са първите пет разказа от Final del Juego, ама рядко съм срещал автор, който толкова бързо толкова да ми хареса.