Споделете пак
Moderator: Moridin
На мен ми се случи преди известно време да напиша "Войсът му беше калм".Написах "турка" вместо "пуйка" и сигурно десетина минути се чудих защо пък уърда ми подчертава думата.

...history amply demonstrates that science progresses mainly by funerals, not by reason and logic alone. - Dean Radin.
ЧеститоVeritas wrote:Аз се омъжих.

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- RRSunknown
- Elder God
Клиентска случка:
Баща и син идват с компютър в ръка купен наскоро. Бащата доста почервенял още от входа почва да хлеби как продаваме боклуци. Учтиво го питам какъв е проблема и той ми трясва компютъра на масата с темерутското казаното - "Изведнъж спря". Хващам кутията посягам да вдигна и усещам че нещо потропва вътре (а не би трябвало). Питам - "Някой да го е бутал нещо?" - защото забелязвам че лапето гледа леко гузно настрани. - "Не" - вика дъртия и почва да барабани по масата. Аз , вече изнервен махам капака какво да видя - охлаждането барабар с вентилатора на процесора (доста масивен куп метал и пластмаса) са свалени и висят на тънкото захранващо кабелче удряйки кутията при люлеенето си. Поглеждам изпод вежди и пак питам - "Сигурни ли сте че не е бутано?" И преди да ми отговорят пояснявам - "Това захранване се държи на четири винта принципно и само няма как да се отвинти а камо ли да работи компютъра без него".
Следва реплика от рода на :
- "Ама аз само да го видя и пак го сложих"
После ги "зарадвах" с новината че процесора струва 200 лева да знаят за следващия път.
Баща и син идват с компютър в ръка купен наскоро. Бащата доста почервенял още от входа почва да хлеби как продаваме боклуци. Учтиво го питам какъв е проблема и той ми трясва компютъра на масата с темерутското казаното - "Изведнъж спря". Хващам кутията посягам да вдигна и усещам че нещо потропва вътре (а не би трябвало). Питам - "Някой да го е бутал нещо?" - защото забелязвам че лапето гледа леко гузно настрани. - "Не" - вика дъртия и почва да барабани по масата. Аз , вече изнервен махам капака какво да видя - охлаждането барабар с вентилатора на процесора (доста масивен куп метал и пластмаса) са свалени и висят на тънкото захранващо кабелче удряйки кутията при люлеенето си. Поглеждам изпод вежди и пак питам - "Сигурни ли сте че не е бутано?" И преди да ми отговорят пояснявам - "Това захранване се държи на четири винта принципно и само няма как да се отвинти а камо ли да работи компютъра без него".
Следва реплика от рода на :
- "Ама аз само да го видя и пак го сложих"
После ги "зарадвах" с новината че процесора струва 200 лева да знаят за следващия път.
- RRSunknown
- Elder God
И аз така разглеждах еднократно бая техника, ама не съм дигал скандали в сервиз след това
. Редовен номер иначе особено когато бокса се крепи на некви мизерни пластмасови котвички които с времето стават трошливи (години де, ама по фирмите ползват счетоводни пишещи машини и се налага някой път да се дзвериш в история на компютрите). Принципно биоза трябва да гаси машината като дигне градусите и да не пали лесно да не гръмне без охлаждането ама... Но пък няма идиотоустойчиво нещо ма поне има така работа за нас.
тоя сайт е манна небесна за макгайвърите

ТОВА вече боли направо физически...

тоя сайт е манна небесна за макгайвърите

ТОВА вече боли направо физически...

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”