Споделете пак
Moderator: Moridin
На мен ми се случи преди известно време да напиша "Войсът му беше калм".Написах "турка" вместо "пуйка" и сигурно десетина минути се чудих защо пък уърда ми подчертава думата.

...history amply demonstrates that science progresses mainly by funerals, not by reason and logic alone. - Dean Radin.
ЧеститоVeritas wrote:Аз се омъжих.

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- RRSunknown
- Elder God
Клиентска случка:
Баща и син идват с компютър в ръка купен наскоро. Бащата доста почервенял още от входа почва да хлеби как продаваме боклуци. Учтиво го питам какъв е проблема и той ми трясва компютъра на масата с темерутското казаното - "Изведнъж спря". Хващам кутията посягам да вдигна и усещам че нещо потропва вътре (а не би трябвало). Питам - "Някой да го е бутал нещо?" - защото забелязвам че лапето гледа леко гузно настрани. - "Не" - вика дъртия и почва да барабани по масата. Аз , вече изнервен махам капака какво да видя - охлаждането барабар с вентилатора на процесора (доста масивен куп метал и пластмаса) са свалени и висят на тънкото захранващо кабелче удряйки кутията при люлеенето си. Поглеждам изпод вежди и пак питам - "Сигурни ли сте че не е бутано?" И преди да ми отговорят пояснявам - "Това захранване се държи на четири винта принципно и само няма как да се отвинти а камо ли да работи компютъра без него".
Следва реплика от рода на :
- "Ама аз само да го видя и пак го сложих"
После ги "зарадвах" с новината че процесора струва 200 лева да знаят за следващия път.
Баща и син идват с компютър в ръка купен наскоро. Бащата доста почервенял още от входа почва да хлеби как продаваме боклуци. Учтиво го питам какъв е проблема и той ми трясва компютъра на масата с темерутското казаното - "Изведнъж спря". Хващам кутията посягам да вдигна и усещам че нещо потропва вътре (а не би трябвало). Питам - "Някой да го е бутал нещо?" - защото забелязвам че лапето гледа леко гузно настрани. - "Не" - вика дъртия и почва да барабани по масата. Аз , вече изнервен махам капака какво да видя - охлаждането барабар с вентилатора на процесора (доста масивен куп метал и пластмаса) са свалени и висят на тънкото захранващо кабелче удряйки кутията при люлеенето си. Поглеждам изпод вежди и пак питам - "Сигурни ли сте че не е бутано?" И преди да ми отговорят пояснявам - "Това захранване се държи на четири винта принципно и само няма как да се отвинти а камо ли да работи компютъра без него".
Следва реплика от рода на :
- "Ама аз само да го видя и пак го сложих"
После ги "зарадвах" с новината че процесора струва 200 лева да знаят за следващия път.
- RRSunknown
- Elder God
И аз така разглеждах еднократно бая техника, ама не съм дигал скандали в сервиз след това
. Редовен номер иначе особено когато бокса се крепи на некви мизерни пластмасови котвички които с времето стават трошливи (години де, ама по фирмите ползват счетоводни пишещи машини и се налага някой път да се дзвериш в история на компютрите). Принципно биоза трябва да гаси машината като дигне градусите и да не пали лесно да не гръмне без охлаждането ама... Но пък няма идиотоустойчиво нещо ма поне има така работа за нас.
тоя сайт е манна небесна за макгайвърите

ТОВА вече боли направо физически...

тоя сайт е манна небесна за макгайвърите

ТОВА вече боли направо физически...

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”