Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue May 18, 2010 10:33 pm

Аз дочетох “The Lovely Bones”. Романът ми хареса, а в някои конкретни моменти дори ми хареса много. За жалост последната една трета от книгата ми се стори малко размита, но все пак цялостното ми впечатление определено е положително.
But goddamn,
you got me in love again

cordelia
Adept

Post by cordelia » Wed May 19, 2010 3:27 pm

Днес си купих новата книга за Майлс. И понеже спадам към презряната част от човечеството, която отгръща на последната страница преди да почне да чете /еми няма да се отърва от тоя порок, тва е/, ще кажа само едно НЕЕЕЕЕЕЕЕ :cry: и повече няма да спойля.
The good face pain. But the great - they embrace it.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 19, 2010 3:31 pm

Има нова книга за Майлс ??? Как се казва да си я купя.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed May 19, 2010 3:34 pm

RRS, виж от viewtopic.php?p=222169#222169 нататък.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 19, 2010 3:53 pm

Мерси , утре отивам да я търся :P

Kolender
Farmer

Post by Kolender » Wed May 19, 2010 6:16 pm

Тъй като не съм чел нищо на Бюджолд, искам да попитам запознатите дали книгите за Майлс са самостоятелни или има някаква връзка между тях и нищо няма да разбера, ако взема да чета направо Криожега?

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 19, 2010 6:28 pm

Всичко е свързано.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed May 19, 2010 6:31 pm

Kolender wrote:Тъй като не съм чел нищо на Бюджолд, искам да попитам запознатите дали книгите за Майлс са самостоятелни или има някаква връзка между тях и нищо няма да разбера, ако взема да чета направо Криожега?
По принцип не са много свързани, но от време на време си имат препратки към предишни случки. Все пак няма как да кажем Криожега как е, понеже не сме я чели.

В блога си Бюджолд обаче беше написала, че действието се развива години след предишната история, така че май можеш спокойно да я вземеш. Книгата между другото я написа още миналата година, така че не е голяма изненада, че я получаваме. По-скоро е изненада защо в Щатите не я издават по-рано
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Kolender
Farmer

Post by Kolender » Wed May 19, 2010 7:01 pm

Ясно. Разбира се, аз бих предпочел да ги зачета от първата, надявам се след време да ги преиздадат накуп, предполагам, че ще почакам. Ама знам ли, може и да я пробвам по някое време. Благодаря ви за коментарите. :)

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed May 19, 2010 9:04 pm

Ако почакаш малко да я прочете някой може да ти каже ;) Ще я има още по рафтовете 100%

Аз прочетох The City and The City, Миевил е голям! Не е фантастика или фентъзи, а детективска история, която се развива на територията на два града някъде в югоизточна Европа - ако не сте се досетили по името на книгата ;) Силно препоръчвам, дано скоро я дочакаме и преведена.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed May 19, 2010 11:12 pm

Аз днес в училище прочетох Зжездни Дневници-невероятна книга!Малко като Пътеводителя но със сатира.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri May 21, 2010 1:49 pm

Точно приключих с Криожега и мога да кажа, че не съм изненадана от финала (от доста време очаквах това да се случи), но съм доста изненадана от избора на епилог в drabbles (преведено оригинално като стодумки, досега не знаех за превод).

Като книга е доста приятна за четене, напълно с стила на останалите, макар да не е на висотата на най-добрите от поредицата. Промяната на гледни точки между различните герои ми беше малко странна и в много случи си мисля, че не си струваше, но въпреки това не ме дразнеше прекалено. Признавам си че ми липсват Сетанганда и нейните интриги, но пък беше ясно, че тази книга няма да е свързана с позната ни планета. Което ми напомня колко се нервя, че по незнайни причини преводачката е решила да направи Kibou на Кибу, което силно ме дразни. Да си беше направила труда да провери коректната транслитерация.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 26, 2010 1:00 am

Empire in Black and Gold на Ейдриан Чайковски, по повод, че Бард го издадоха на бг. Засега доста ме кефи концепцията за хора, сродени с насекоми и добили някои от чертите им.
And you can't dance with a devil on your back...

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Wed May 26, 2010 3:03 pm

Julian Comstock на Robert Charles Wilson. Някаква смес от уестърн/приключенски/пост-апокалиптичен роман, който не чета с особен ентусиазъм, но искрено се надявам да се развие като история.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed May 26, 2010 3:30 pm

чета Cryptonomicon,

на Стивънсън само Snowcrash съм чел досега, така че се надявах на още от същото и хич не съм разочарован дотук :)