Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Mar 18, 2010 11:01 pm

Днес ходих да гледам Percy Jackson & the Olympians с бившите ми съученици.
Противно на всичките ми очаквания, филмчето всъщност ми допадна. Беше невероятно лекичко, разтоварващо, много пъстро и с прилични актьори в поддържащите роли.
Бих му дал 6.5 от 10.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 11:17 pm

Мен пък ако питаш приличните актьори бяха баш в главните, а тия в поддържащите маркираха, колкото да не заспят.
And you can't dance with a devil on your back...

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Mar 18, 2010 11:30 pm

Мен лично Ума Търман много ме изкефи, някак пасваше й тази роля. Маккид също беше як, както и Хадес и Персефона.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 11:38 pm

Ми Хадес и Персефона бяха ок, макар и грам общо с оригинала (то там Персефона изцяло отсъства), а Маккид сме го гледали в меко казано по-готини роли ;)

Не казвам, че са зле, просто ми бяха все тая. Докато главните имаха живец в ролите си. Особено Логан Лерман.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Mar 18, 2010 11:43 pm

Е не знам за оригинала, аз не съм чел книгите. Но може да погледна първата тези дни, да видя как е представено там.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 11:44 pm

Много различно и в общия случай доста по-добре. То тук липсват цели сюжетни линии. Централни.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Mar 18, 2010 11:48 pm

Мхм... Ами това в случая е добре за мен, филмът не ме е спойлнал за всичко. :D
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 11:49 pm

Предвид, че основната сюжетна линия е отрязана, да, не те е :mrgreen:

Vash
Paragon

Post by Vash » Fri Mar 19, 2010 1:18 am

Гледах Das Weisse Band на Sofia Film Fest-a в Благоевград. Мисля, че му разбрах идеята - някакви ужасни неща стават, но в бекграунда и без ясна резолюция, както е в реалния живот уж. Това, което не разбрах е какво ме вълнува мен цялата работа :neutral: . Мисля, че това ми беше най-тежкото кино изживяване изобщо...

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Fri Mar 19, 2010 9:14 am

Un prophète вчера в Люмиер. След филма на фона на пляскането ми се въртеше "нищо особено", но лека-полека като си връщам някои моменти започва да ми харесва повече. Иначе като изключим дължината и сцените, съпроводени с песни, в нищо не бих упрекнал. Ама пък от друга страна въпросните сцени ми навяваха асоциации за Скорсезе и La Haine.

Jen
Paragon

Post by Jen » Fri Mar 19, 2010 11:14 am

Vash wrote:Гледах Das Weisse Band на Sofia Film Fest-a в Благоевград. Мисля, че му разбрах идеята - някакви ужасни неща стават, но в бекграунда и без ясна резолюция, както е в реалния живот уж. Това, което не разбрах е какво ме вълнува мен цялата работа :neutral: . Мисля, че това ми беше най-тежкото кино изживяване изобщо...
Освен ако не разказва за нещо, което се е случило в задния ти двор, въпросът какво те вълнува теб можеш да си го зададеш релевантно за практически всеки филм. Но това едва ли ще измести качествата му в някаква посока.
Корените на злото - по принцип и в австро-германските земи, конкретно - е тема, която сериозно занимава няколко науки. И до ден днешен тежи на два народа. Ханеке прави подобно изследване посвоему, като подхожда неочаквано и оригинално. Отделно от това, филмът е перфектен и на техническо ниво.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Mar 19, 2010 5:49 pm

Roland wrote:Мен пък ако питаш приличните актьори бяха баш в главните, а тия в поддържащите маркираха, колкото да не заспят.
Е, освен Пърси другите бяха гола вода, начело с баятата мацка с муцуна на млада биволица. :neutral:

Как да е, аз днес изгледах Remember me, или Робърт Патинсън пробва роля различна от гледането тъповато в празното пространство. Хубавото е, че момчето тук се справя доста по-прилично, въпреки че пак си е дърво откъм изобразяване на емоционалност, ма поне не дразни. Лошото е, че косата пак си е същата. Иначе филмът е отегчителен за цинични хора като мен, но не и дразнещ.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Mar 20, 2010 8:52 pm

Green Zone -истински харесвам режисьора, а съм и от тези, които харесаха колаборацията между него и Мат Деймън в Борновете, но...кому е нужен точно този филм? Това са 100 милиона хвърлени на вятъра, просто ей така...за упражнение като че ли. Meh.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Mar 21, 2010 9:43 am

Little Big Soldier - Джеки Чан е във форма ;). Много приятно филмче.

Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 21, 2010 11:32 am

An Education - мацката беше великолепна и за мен лично е тази, която трябваше да вземе Оскара тази година.