Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Mar 18, 2010 11:01 pm

Днес ходих да гледам Percy Jackson & the Olympians с бившите ми съученици.
Противно на всичките ми очаквания, филмчето всъщност ми допадна. Беше невероятно лекичко, разтоварващо, много пъстро и с прилични актьори в поддържащите роли.
Бих му дал 6.5 от 10.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 11:17 pm

Мен пък ако питаш приличните актьори бяха баш в главните, а тия в поддържащите маркираха, колкото да не заспят.
And you can't dance with a devil on your back...

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Mar 18, 2010 11:30 pm

Мен лично Ума Търман много ме изкефи, някак пасваше й тази роля. Маккид също беше як, както и Хадес и Персефона.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 11:38 pm

Ми Хадес и Персефона бяха ок, макар и грам общо с оригинала (то там Персефона изцяло отсъства), а Маккид сме го гледали в меко казано по-готини роли ;)

Не казвам, че са зле, просто ми бяха все тая. Докато главните имаха живец в ролите си. Особено Логан Лерман.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Mar 18, 2010 11:43 pm

Е не знам за оригинала, аз не съм чел книгите. Но може да погледна първата тези дни, да видя как е представено там.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 11:44 pm

Много различно и в общия случай доста по-добре. То тук липсват цели сюжетни линии. Централни.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Mar 18, 2010 11:48 pm

Мхм... Ами това в случая е добре за мен, филмът не ме е спойлнал за всичко. :D
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 11:49 pm

Предвид, че основната сюжетна линия е отрязана, да, не те е :mrgreen:

Vash
Paragon

Post by Vash » Fri Mar 19, 2010 1:18 am

Гледах Das Weisse Band на Sofia Film Fest-a в Благоевград. Мисля, че му разбрах идеята - някакви ужасни неща стават, но в бекграунда и без ясна резолюция, както е в реалния живот уж. Това, което не разбрах е какво ме вълнува мен цялата работа :neutral: . Мисля, че това ми беше най-тежкото кино изживяване изобщо...

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Fri Mar 19, 2010 9:14 am

Un prophète вчера в Люмиер. След филма на фона на пляскането ми се въртеше "нищо особено", но лека-полека като си връщам някои моменти започва да ми харесва повече. Иначе като изключим дължината и сцените, съпроводени с песни, в нищо не бих упрекнал. Ама пък от друга страна въпросните сцени ми навяваха асоциации за Скорсезе и La Haine.

Jen
Paragon

Post by Jen » Fri Mar 19, 2010 11:14 am

Vash wrote:Гледах Das Weisse Band на Sofia Film Fest-a в Благоевград. Мисля, че му разбрах идеята - някакви ужасни неща стават, но в бекграунда и без ясна резолюция, както е в реалния живот уж. Това, което не разбрах е какво ме вълнува мен цялата работа :neutral: . Мисля, че това ми беше най-тежкото кино изживяване изобщо...
Освен ако не разказва за нещо, което се е случило в задния ти двор, въпросът какво те вълнува теб можеш да си го зададеш релевантно за практически всеки филм. Но това едва ли ще измести качествата му в някаква посока.
Корените на злото - по принцип и в австро-германските земи, конкретно - е тема, която сериозно занимава няколко науки. И до ден днешен тежи на два народа. Ханеке прави подобно изследване посвоему, като подхожда неочаквано и оригинално. Отделно от това, филмът е перфектен и на техническо ниво.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Mar 19, 2010 5:49 pm

Roland wrote:Мен пък ако питаш приличните актьори бяха баш в главните, а тия в поддържащите маркираха, колкото да не заспят.
Е, освен Пърси другите бяха гола вода, начело с баятата мацка с муцуна на млада биволица. :neutral:

Как да е, аз днес изгледах Remember me, или Робърт Патинсън пробва роля различна от гледането тъповато в празното пространство. Хубавото е, че момчето тук се справя доста по-прилично, въпреки че пак си е дърво откъм изобразяване на емоционалност, ма поне не дразни. Лошото е, че косата пак си е същата. Иначе филмът е отегчителен за цинични хора като мен, но не и дразнещ.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Mar 20, 2010 8:52 pm

Green Zone -истински харесвам режисьора, а съм и от тези, които харесаха колаборацията между него и Мат Деймън в Борновете, но...кому е нужен точно този филм? Това са 100 милиона хвърлени на вятъра, просто ей така...за упражнение като че ли. Meh.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Mar 21, 2010 9:43 am

Little Big Soldier - Джеки Чан е във форма ;). Много приятно филмче.

Image
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 21, 2010 11:32 am

An Education - мацката беше великолепна и за мен лично е тази, която трябваше да вземе Оскара тази година.