Китай и китайците

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Wed Sep 09, 2009 7:45 pm

Moridin wrote:Въпреки че говорят с правилна граматика и съвсем разбираемо на живо, могат да четат и четат на английски, но когато пишат става някво късо :shock:
При мен е точно обратно, пиша без никакви проблеми, а пробвам ли се да говоря, е някакъв ужас - акцент, бъркане на думи и т.н.
Подозирам, че се дължи на 10-тината години тотална липса на практика, но въпреки това е стряскащо.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Sep 09, 2009 8:47 pm

Е това си го има, но то е като цяло нормалната ситуация ;) Всички сме малко или много така. Мен обратното ме изненадва
This is it. Ground zero.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Thu Sep 17, 2009 5:12 pm

Q: Explain why wearing a laboratory coat in common eating or meeting areas is not allowed.
A: because during the experiment you don't what have got into lab coat. You could of spitted it which could affect when your eating could harm you. never eat or drink with lab coat and meeting area could affect your member.
Точно болднатото в буквален превод на български е... краят! :) Бтв, някак ми седи като изплюто от автоматичен преводач, който в общия случай наистина си изкарва "една гаща плява...".

Относно самите китайци... няма как да се изкажа другояче (защото нямам никакъв контакт с такива), но разказите са съвсем убедителни, така че лесно се вярва. :D

И, Амелийо, едва си сдържах смеха, докато четох това за транспорта. Щото бях на работа, от усилието да не се отдам на порива за буен кикот, изглеждах сякаш имам нещо средно между тикове и хълцане. Много неловко! Ужаст! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Sep 17, 2009 11:09 pm

Гледах днеска една сюрия пазаруващи в Била съсе цялото котило, тука покрай илиенци е фраш с нинджи. Нахални шумни и прочее.

1 снимка казва повече от 1000 думи. ;р Дори и да не са китайци тия май ;р
Spoiler: show
Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Sep 17, 2009 11:26 pm

Тия са японци, мога да се обзаложа за това!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Sep 17, 2009 11:37 pm

Всъщност, съдейки по костната им структура на лицата, приличат повече на китайци или корейци.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 18, 2009 8:59 pm

Зерги са! Пък!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Oct 06, 2009 6:41 am

ГЕНОЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :< :< :<

Новият семестър продължава с пълна сила. Отново имам МНОГО тъп студент и той отново е... ИЗНЕНАДА!!! КИТАЕЦ!!!
Тъпотата, в комбинация с езиковите пречки създава нещо, чиято глава искам да блъскам в пода, докато се превърне в кървава кашица, в която после ще скачам трупешката, докато я изплискам по стените...

Започна се с оня безумен и-мейл, в който ми съобщаваше, че не знае кво е mg, продължи с нови 3 все така безумни и-мейла, докато се опитваше да схване как да си напише следващия лаб рипорт. Примерно с първия, когато трябваше да ми прати намерени от разни графики и изчисления стойности, той ми прати студентския си номер и ми цитира raw data-та си...

АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А днес дойде и ме изкара 4 (ЧЕТИРИ) пъти от упражнение, за да ми задава въпроси по същия тоя лаб рипорт. Като първия път (дойде преди часа бтв, докато аз пишех неща по дъската и бързах, щото упражнението почва след малко ) си разказвахме надълго и широко що е то функция, що е то уравнение на права, как се намират наклон и отрез на въпросната, в кой квадрант трябва да стои графика, в която всичките х и у са отрицателни и как се антилогаритмува. Вторият повторихме същото, щото първият път му беше твърде сложно да го просесне. На третия ми показа графика, правена с две точки, при положение, че трябва да е с 9. На четвъртия - графика с 9 точки, уви все така в 1ви квадрант, въпреки отрицателните х и у. Отрицателните числа бяха правилно наредени по големина, да му се ненадеваш - най-вдясно и най-горе бяха най-малките по абсолютна стойност. Якото беше, че след поредицата числа -2, -4, -6, следва 0, щото не може да не е нула!!! КАК ТАКА ЩЕ СЕ ПРЕСЕКАТ ОСИТЕ НЯКЪДЕ, КЪДЕТО НЕ Е НУЛА! И понеже си е пресекъл осите, така че графиката му е в първи квадрант... АРГХ! СМЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪРТ!!!!!!!! КАСТРАЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!!!!!! ДЕПОРТИРАЙТЕ ГИ ОТ ЗЕМЯТААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УМРЕТЕ ГИ, МОЛЯ ВИ, НЯКОЙ ДА ЗАЛИЧИ ТОЗИ УЖАС ОТ ЧОВЕШКИЯ ГЕНЕТИЧЕН БАСЕЙН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

При всичкото това беше сложил още няква ос, за да си изчисли отреза, както му бях показала, като ползвах графика в правилния квадрант. От негативния отрез, който представлява логаритъм нещо си, беше сметнал след антилогаритмуването няква стойност по-голяма от единица...

АААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

НЕ МОГА ПОВЕЧЕ, МРАЗЯ ГИ, МРАЗЯ ГИ, МРАЗЯ ГИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!

Искам смайли, което си скубе косата. АЗ ТОВА ПРАВИХ ДНЕС ЦЯЛ ДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!

:dash: :dash: :dash: :dash: :dash:

А канадските ми студенти-роботи, дето се раждат с графичен калкулатор в ръка, днес ме питаха как да си въведат в елката "умножено по десет на някаква си степен", щото не могат да се оправят с дроб, в чийто знаменател има умножение по десет на някаква си степен.

ТВЪРДЕ МНОГО ХОРА ТРЯБВА ДА УМРАТ! ТВЪРДЕ!!!

Май ще е най-икономично и лесно да ходя да се самоприколя, а?

:dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash:

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 06, 2009 6:48 am

Препоръчвам да се мяташ на първия колонизаторски кораб извън Слънчевата система просто...
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Oct 06, 2009 6:58 am

Тук е мястото да отбележа, че местните гимназистчета се тестват не въз основа на знанието си по математика, а въз основа на ВЛАДЕЕНЕТО НА ГРАФИЧНИ КАЛКУЛАТОРИ. Защо? Ми защото въпросните (калкулаторите, не учениците) струват 150 долара парчето и Texas Instruments трябва да си пълнят джебовете с нещо. И ние в Staples също. Ако ти се счупи калкулатора през следващите 3 години, ще ти дадем нов! Купи си риплейсмент план сега!

п.п. Жената ми подмята, че не съм писал за китайците в магазина, а бях сигурен че съм го направил... Еми явно е било само мислено. Може да драсна по-подробно за специалната порода Евтин Грозен Груб Китаец с Криви Зъби, която е и единствената порода пазаруващ Китаец всъщност. Ама не сега, че не искам да си сдухвам вечерта.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Oct 06, 2009 7:42 am

В Западна Европа има по-малко китайци, а и времето е по-топло, само да вметна...

Сашо, учи френски, Амелията вече го знае. С английския сте готови. Че като гледам всеки следващ неин пост, не знам още колко ще изкара там преди да я тикнат в затвора за изпълнение тип "въоръжен до зъби трепе студенти наред". В случая китайски студенти.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Oct 06, 2009 9:35 am

Добре бе, за мен химията почти винаги е била тера инкогнита и си изкарвах оценките като Атанасова (Амелия може и да я помни) кажеше "Рожболини, много сте зле, какво да ви правя? Хайде сега за домашно контролно ...". Обаче за да направи човек грешките, които тоя ръб е направил, трябва да е пропуснал цялото училище след десетгодишна възраст, бе!!! Няма достатъчно удивителни, за да изразят крайния ми потрес от човек, който учи наука и не знае да сравнява (!!!) числа!
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Oct 06, 2009 11:29 pm

Морве, зловещинята е още по-зловеща, щото:
1. Това горе дори не е химия. Тва е елементарна математика, която се учи в 5ти клас, примерно.
2. Безумията, които ми сервират от химична гледна точка дори не ги коментирам - за там живея с мисълта, че има някъв шанс да не ги знаят тея неща, щото някои от тях даже не са имали химия в даскало. Та за там има секви куриози - пипетата се ползва наопаки (тва все едно да си сложиш гумичката на капкомера на долната му тясна част и да засмукваш течност с горната широка), бюрета се пълни с пипета (бюретата е едно тънко, дълго, с кранче в долната част и с него могат да се измерят супер прецизни обеми - пълни се с фуния отгоре и после с кранчето си регулираш нивото на течността - ония я пълнят пипета по пипета...), мери се обем като течност от бюрета се излива в мерителен цилиндър и измерването става по марките на мерителния цилиндър, който е доста по-непрецизен от бюретата. И прочее. То и тва не е химия още - тва е елементарна употреба на елементарни апарати. Вчера един беше сбъркал колориметъра с рН-метъра и мереше абсорбция със стъклен електрод, нали. Жалко, че като ви ги разказвам тея неща, не може да разберете колко абсурдни са, щото са една идея по-специаизирани и малко от вас са се сблъсквали с тея уреди. Та, за тия неща не рева толкова, щото е ясно - няма откъде да ги знаят, вината не е в тях и аз в първи курс гледах като пукел стъкларията. А и тия не са дошли да следват химия ениуей. Но логаритмуване и наклон и отрез на права ЕБАТИ!!! Това се предполага да го учат навсякъде, където имат все пак няква образователна система.
3. Тези лица, които си нямат и хабер от дребната математика горе, СА В УНИ-ТО, ЗА ДА СТАВАТ ИНЖЕНЕРИ!!!!!!!!!!! Това е все едно да видиш първокурсник в медицинска академия, който си мисли, че яйчниците са му на кръста и не знае от коя страна му е далака. В смисъл, ВТФ търсиш във ВУЗ, когато не си научил не само нещата, дет са чиста обща култура, ами и ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ неща от гимназията за специалността, която искаш да учиш и работиш. ВТФ? ВТФФ? Ф!
Ужасно е тежка работата с тия студенти - освен собственият си предмет, трябва да им преподадеш и математика за дъмис в ускорен курс от 15 минути. Накрая онова продължава да те гледа като ударено и възприема едва-едва. С тоя китаец си повтаряме - той повтаря след мен. Трябва да го каже на глас няколко пъти, за да му пробие до мозъка. Те и тия дето уж знаят нещо, не са много свят. Отнема им по 50 минути да направят графика с 5 точки. Кат трябва да сложат някви числа, умножени по десетичен фактор някъв (10^-5 примерно), се препарират и не могат да си измислят мащаба с часове. Ще изтрещя, казвам ви. Тоя семестър ми е някъв сюрреалистичен дотука.
Last edited by Amelia on Wed Oct 07, 2009 5:25 am, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Wed Oct 07, 2009 4:57 am

Ъъъъъ, какво се случва като му пишеш F по некомпетентност??
в смисъл тази липса на подготвеност и адектватност при несправяне с учебния процес не подлежи ли на оценяване при вас?
Едно време всеки предмет си имаше списък с предмети дето трябва да си ги взел поне с D за да запишеш предмета. Например Химия 101 не може да я запише проектоинженер, който не е изкарал математика 093 (математиката дето е трябвало да научите преди да ви пуснт в университет да ставате инженери идиоти такива)

при вас нямате ли изисквания към студентите дето записват курса?

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Oct 07, 2009 5:23 am

Не знам на къв принцип ги приемат. Ако има някъв принцип изобщо. И защо пускат китайци, дет не са научили английски също не знам. Вероятно е заради кинтите... :cry:
Те фейлват здраво на изпитите - на упражненията ги избутваме някак...

Oui. Je suis garbage.