Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Mon May 04, 2009 10:19 pm

Предложение е в смисъл на "предлага ни друг поглед върху светаечение го казвам това :wink:

Моралните дилеми са аналогични, добре. Не знам защо останах с впечатлението, че ги нарече еднакво важни. Нещо не съм прочел като хората сигурно.

Историята беше пример - имал съм предвид "история, свят и всичко останало".

За експеримента: добре. Ще се постарая да го схвана :)

Книгата е лесна за прочитане, но явно не толкова - за разбиране, та мерси за гледната точка (пак).

ivonski
Farmer

Post by ivonski » Thu May 07, 2009 12:29 pm

Понеже имам възможност да чета, само когато не съм погребан под юридическите многотомни и хилядостранични простотии, се опитвам да подбирам и доверявайки се на списанието да чета качествени неща, по възможност в оригинал. След Песента (излезлите досега) прочетох Малазан (купих си и едната на Esslemont), после The name of the wind и признавам, че нелегално прочетох и двете за Locke Lamora.
После изпаднах в голям шок, стори ми се, че качествените нови фентъзита са свършили. Вкъщи имам Пергаментът, но някакси нямам желание да го чета, а и е на БГ.
Реших да пробвам с малко пиратско сваляне на първи томове в оригинал и след препрочитане на 30 броя от списанието избрах The Black company и/или The torturer на Gene Wolfe. Получи се много кофти. Още в началото видях, че едната е писана 1980, а другата 1983г. и с лек скептицизъм (няма да обяснявам, просто смятам, че светът се промени СУПЕР много за тези 20 години, даже и фентъзи световете) попрочетох по 50-ина странички от двете. И.. не ми харесаха - Black company сигурно нарочно има такъв стил- като писана от военен кореспондент е и ме подразни. The torturer е наистина готина като авторов стил и сигурно ще и дам шанс някога, напоследък тук се говори, че е нещо специално, но на мен ми се стори доста обикновена и не породи у мен желание да разбера какво става извън тези първи 50 страници.
След това случайно се сетих за The prince of Nothing, прочетох само пролога на първата и какво да кажа... вчера дойде пратката с трите книжлета, вече съм на около една трета и съм много доволен (обяснявам все едно съм си купил нова печка братче:). Това е, стискам палци да ми е все така интересно нататък и се възхищавам на тея канадци- в САЩ много се бъзикат с тях, ноооо световете на Ериксън и Бакър са някакси по-добре пресъздадени, винаги по-оригинални и пълнокръвни
Did Neil Armstrong say the moon was too far away! NO! He built himself a fucking rocketship is what he did!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat May 09, 2009 10:55 am

Прочетох "Тактиката на грешките" на Гордън Диксън. Честно казано по- малоумно нещо отдавна не бях чел. Дори отново започнах да си мисля, че може би трябва да напиша книга...
Някакви мнения за тоя творец? :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat May 09, 2009 11:55 am

JaimeLannister wrote:Прочетох "Тактиката на грешките" на Гордън Диксън. Честно казано по- малоумно нещо отдавна не бях чел. Дори отново започнах да си мисля, че може би трябва да напиша книга...
Някакви мнения за тоя творец? :)
Аз съм чел "Господарите на земята" преди около десетина години и ми хареса твърде много. Пък и май съответната книга има "Хюго" и "Небюла", ако помня, така че би трябвало да е добра.
Чел съм и "Драконът и джинът" по-скоро, обаче нищо не помня от нея - освен че ми хареса, де, но това нищо не означава.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Sat May 09, 2009 12:23 pm

Наскоро завърших "Пушки, вируси и стомана" на Джаред Даймънд. Някой има ли поглед върху другите му неща: "The Third Chimpanzee: The Evolution and Future of the Human Animal" и '"Collapse: How Societies Choose to Fail or Succeed"? Мисля да си ги поръчам, за да завърша цялостната картина, която Даймънд рисува: от еволюцията на човека, през развитието на човечеството, до съдбите на отделните цивилизации.
Започнах "Добри поличби" на Пратчет и Геймън и очаквам едно наистина добро забавление.
А тъй като обичам да чета и нещо научно-популярно покрай художествената литература, започвам и "Делюзията Бог" на Докинс.
А да, бавничко чета и разказите на Бредбъри. С това темпо има да ги влача до края на лятото...
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Blond
Commoner

Post by Blond » Sun May 10, 2009 11:51 pm

Аз съм чел "Господарите на земята" преди около десетина години и ми хареса твърде много
Чиста проба приключенска фантастика,нищо особено и много бих се учудил, ако е спечелила въпросните награди.Доста странна смесица от уестърн, фантастика и...зли джуджета върлуващи из земните недра.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon May 11, 2009 9:51 am

Аз не мога да повярвам, че човек, който пише така би могъл да вземе Хюго или Небюла. А и честно казано не ми се вярва след като е толкова слаб в "Тактиката на грешките" да е много добър другаде. Макар че е напълно възможно на теория.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

AND NOW IS FOREVER..."

Image

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon May 11, 2009 12:56 pm

JaimeLannister wrote:Аз не мога да повярвам, че човек, който пише така би могъл да вземе Хюго или Небюла. А и честно казано не ми се вярва след като е толкова слаб в "Тактиката на грешките" да е много добър другаде. Макар че е напълно възможно на теория.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Dic ... bliography
Три пъти "Хюго" и веднъж "Небюла", макар и не за книгата, за която си мислех.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon May 11, 2009 10:28 pm

tigermaster wrote:
JaimeLannister wrote:Аз не мога да повярвам, че човек, който пише така би могъл да вземе Хюго или Небюла. А и честно казано не ми се вярва след като е толкова слаб в "Тактиката на грешките" да е много добър другаде. Макар че е напълно възможно на теория.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Dic ... bliography
Три пъти "Хюго" и веднъж "Небюла", макар и не за книгата, за която си мислех.
WOW! :shock:

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Mon May 11, 2009 11:08 pm

Току що изядох "Кръвта на елфите" - третия Вещер (прочетох я преди това, все пак де). Много четивна ми дойде - за един ден я изчетох, като под ден разбирайте почивките от по половин час между отделните фази рисуването на поредната поръчка (сам се шашкам от себе си, бтв). Нищо особено никъде в нея, и все пак много приятен начин да си прекараш времето. 6+

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Mon May 11, 2009 11:34 pm

След като ометох Assassin's Apprentice и Royal Assassin за отрицателно време, третата книга от The Farseer серията ми отне малко над месец.
Основната причина - напълно случайно реших да проверя какво точно представлява System Shock 2, което доведе до 3-седмично зомбиране пред монитора.
Важното е, че тия дни най-накрая се стегнах да почета малко и завърших и Assassin's Quest. Изобщо не ме бива в ревюта и оценки, така че с една дума мнението ми за 3-те книги - прекрасни! Не помня дали съм чел друго в първо лице преди, но определено ми хареса.

А както бях набрал скорост с финала на Farseer, прескочих на The Blade Itself на Joe Abercrombie. Първите 50 страници така и не усетих кога ги изчетох, невероятно четивно е засега. Надявам се да става все по-добро, но така или иначе вече натиснах бутончето pre-order на Best Served Cold, която ще бъде в същия свят. :wink:
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu May 14, 2009 12:57 pm

Вещера третата книжка изгълтах вчера, и не беше лоша само дето сега ми е криво че не я четох на порции и че поне според мен свършва доникъде.
Предполагам че е част от трилогия или нещо такова, някой тук май беше писал, ама старост нерадост :unsure:

Дочетах си и Битката за Ориса и още не мога да реша дали изобщо ми харесва. :roll:
Много гадна работа, напоследък само поредицата на Робин Хоб за Фиц ми допадна наистина, а тази на Стефани Майер ми влезе под кожата въпреки смотания стил.
Може би трябва да сменя вида книги, ама със какво идея нямам :(
Last edited by Елица on Thu May 14, 2009 9:43 pm, edited 1 time in total.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu May 14, 2009 1:11 pm

Пет книги са романите за Вещера
This is it. Ground zero.

ysn
Merchant

Post by ysn » Thu May 14, 2009 3:49 pm

2 книги с разкази + 5 романа. Остават още 4 романа.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu May 14, 2009 7:14 pm

Препрочитам си Ема на Джейн Остин и не мога да спра да се питам защо по дяволите Гордост и предразсъдъци е по-култовата?
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib