ПознаB. Delvig wrote:Преводача е бил с малко съветско-аграрно възпитание.

Moderator: Moridin
Дано мама, ма не вярвам, както беше казала по-голямата сестра от вица.Щото тука сме най-умните пичове
Е, ти пък. Какво им е на хипитата? Без тях светът нямаше да е същият. Пък и аз на "Американски богове" и "Книгата на черепите" точно затова им се зарадвах, защото продължиха "По пътя". Все пак си е класика, каквоB. Delvig wrote:... Да се опитам да се позавърна в оригиналната тема - В момента, наред с първия Малазан се опитвам да дочитам 'По Пътя' на Керуак. Емм..удоволствие по-ниско от средното честно казано. Хипита...
Ехх..ние тази тема я бистрихме с Клиф в Сивостена и не постигнахме ни мир, ни съгласие. Светът нямаше да е същия и без зелената муха 'медарка'. Не е там въпроса. Просто цялата житейска философия на Керуак ми е малко отблъскваща. Мъдростта на мързела, търсенето на уникалност в пълната посредственост, замяната на 'паразитизъм' със 'свобода'. Един злобен (но гениален) писател ги наричаше "ларви на застрахователни агенти".Interpreter wrote:Е, ти пък. Какво им е на хипитата? Без тях светът нямаше да е същият. Пък и аз на "Американски богове" и "Книгата на черепите" точно затова им се зарадвах, защото продължиха "По пътя". Все пак си е класика, каквоB. Delvig wrote:... Да се опитам да се позавърна в оригиналната тема - В момента, наред с първия Малазан се опитвам да дочитам 'По Пътя' на Керуак. Емм..удоволствие по-ниско от средното честно казано. Хипита...
Именно.Lazy wrote:Само че това при Керуак не са хипита, а битници. Хипитата се появяват по-късно.
Е, едва ли е толкова елементарно. Все пак самият Керуак е бил битник, а Джанис Джоплин, Джеферсън Еърплейн и Грейтфул Дет - хипита. Не е като само да са лежали и мързелували. А през това време ги е имало и войната във Виетнам, и Джон Едгар Хувър, и други фактори...Interpreter wrote: Иначе Делвиг е прав донякъде: от 52 насам и докъм 80-те сме ларви на мраволъв - мързеливо, самодоволно, нахално и мре от цироза.
Users browsing this forum: No registered users and 29 guests