А спомняте ли си, госпожо?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jul 30, 2008 12:27 pm

Имаше си и хубави моменти, факт. Вярно, че помня как пред очите ми милиционери на площада пред Катедралата във Варна влачеха за косите момиче, защото беше с минижуп и не искаше да му бият печат на коляното, и нищо не можех да направя като 16 г. пишлигар. Вярно, че битълсите ги слушахме ъндърграунд и понякога синът на някой партиен тузар се снабдяваше с тава на Цепелините, но не му завиждахме, защото ни я даваше да си я прослушаме. От друга страна, имаше студийни кина, където за 20 ст. може да гледаш Антониони, Фелини, това-онова, е нямаше пуканки. Сина ми на 3 можех да го дам на стюардесата с/у 20 кинта и дядо да го посрещне във Варна, дъщеря ми на 16 сега още не се е возила в самолет... Спомените ми са някак "с любов и омерзение", както беше казал Сароян.
А за рокличките Унисекс на Кселоса си спомням как облечени в тях, като чавдарчета правехме тимурувски команди да помагаме на самотни старци. Само че един дядка си помисли, че ще го крадем и ни подгони с търнокопа :mrgreen:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jul 30, 2008 12:50 pm

Xellos wrote:Ония весели тъмносини унисекс роклички в детската градина дали некой си спомня. :oops:
Аз. Ще да съм бил от последните, които са носили такива. Помня и синя десетолевка с лика на Георги Димитров. В първи клас три такива ми стигаха да изкарам пет дена на лагер в хижата, без да се лишавам от шоколадови яйца.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Wed Jul 30, 2008 1:07 pm

tigermaster wrote:
Xellos wrote:Ония весели тъмносини унисекс роклички в детската градина дали некой си спомня. :oops:
Аз. Ще да съм бил от последните, които са носили такива. Помня и синя десетолевка с лика на Георги Димитров. В първи клас три такива ми стигаха да изкарам пет дена на лагер в хижата, без да се лишавам от шоколадови яйца.
Някак шоколадовите яйца не ми се връзват тук. Те се пазаруваха в Кореком срещу долари. Стояха на пиедестал в детските очички. Имах един съученик, наполовина турчин, чийто баща беше собственик на хотел и магазини, който за рожденния си ден ни почерпи дружно с шоколадови яйца!!! Ех, каква радост беше! :lol:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jul 30, 2008 1:09 pm

Аз само 2 пъти съм виждал шоколадови яйца преди 89 година и то само съм виждал- не ми дадоха да си отхапя даже. Тук в провинцията имаше само един кореком и то само за избрани.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jul 30, 2008 1:23 pm

Корекомите по принцип бяха само за избрани :evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Wed Jul 30, 2008 1:27 pm

Във втори клас едно момче носеше дънки - гледахме го като извънземно.

Аз стигнах до чавдарче само.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jul 30, 2008 1:28 pm

Alanna wrote: Някак шоколадовите яйца не ми се връзват тук. Те се пазаруваха в Кореком срещу долари. Стояха на пиедестал в детските очички. Имах един съученик, наполовина турчин, чийто баща беше собственик на хотел и магазини, който за рожденния си ден ни почерпи дружно с шоколадови яйца!!! Ех, каква радост беше! :lol:
Факт. Мен ме гепиха млилиционери в опит да купя яйцче за детето си с нелегално закупени долари :( От друга страна бях на 30 и не ми пукаше.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 30, 2008 1:28 pm

Мдаа, помна 80инекоя баща ми покрай ревютата на дрехи на Рила насам натам излизаше по света и ми беше донесъл буквално една торба дъвки и кенче кока кола от Малта. :shock: Иначе баси, още си паза Легото от корекома дет с нечовешки връзки и пари зеха наще некак. Иначе руски ламаринени конструктори и юннъй химик не е да нямаше. :D Шоколади три пъти се пробваха в колет да ни пратат роднини от чужбина и изчезваше част от колета или целия в пощата некъде.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Jul 30, 2008 2:11 pm

Мдаааааааааа!!! :lol:
Тъмносините престилки с бели якички, корекомите, опашките за стъклени чорапогащници (или някоя друга стока пусната намсикъде), тимуровите команди, че и оперативките за почистване (съответно на лед и т.н., през зимата) около блока еднъж месечно, мотането до сред нощите където ти хрумне, летните кина (специално Созополското :heart: ), почивната станиця на МеталПроект (където работеше майка) в Ахтопол, потъналият кораб до евиният плаж на Ахтопол, ааааааааааааааааааа да - Евините и Адамови плажове, Киро Секирата (преподавател на майка в университета), гадните чичковци които ти се лепваха в рейса (и първото коляно което един такъв си получи), кръжокът по танци в Пионерския Дворец, тренировките по карате и джудо на стадиона, тренировките по стрелба на Панчерево, неминуемият летен месеца :heart: прекаран в бродене на Рила или Пирин (Лично обичам Пирин, но най-вече планините!), кръжоците по алпинизъм и спелеология на сегашният бд. Мариа Луиза и покровителят ми там - Мечката (Дори не му поня истинското име, но бях влюбена в него на 12г.!), летните лагери с баща ми цялата му сюрия плувци и гмуркачи всяко лято на Приморско + миризмата на изпечените на самият огъм сафриди :heart: , басейните на Академик (май беше) в гората до Латинка (и тъпите ливанци и иракци които ходеха за да задяват дечица!!!), дипломатическите блокове (и всичките им отрватителни обитатели - най-гадни бяха младите кубинци и ливанци!), манифестациите пред американското посолство до към 1973 против войната във Виетнам, едни дънки с грамаааааааден крачол на майка, зимната пързалка на 3-ти километър и басейна й през лятото де, ......................................

Мда, имам много хубави и задушевни спомени!! :? Което доказва здравата психика на човешкият род като цяло; елиминирането на всички гадни спомени и фиксирането на приятните. Понеже имаше и редовно посещения до 9-то районно - ние сме от бунтарски род от поколения, но специално следяха горкият ни дядо Димо. Който си навлече голямата омраза на партията, защото като първият в България, и един от "големите" юрбанисти-архитекти, отказа любезно партийната книжка!! :shock: Също помня кварталните :vomit: : отвратителни скучаещи пенсионери които доброволно се превръщаха в тартори-клевтници на всеки участък на един квартал. Или обиколките на класните по домовете, неизвинените отсъствия, двойките, ...................... :wink:
:mrgreen:

И такива ми ти работи.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Wed Jul 30, 2008 2:27 pm

На мен пък не ми липсва хич оная душевна мизерия по соца. Но най вече не ми липсва факта, че сега не трябва да винмавам с кой и за какво да си говоря, нито да не повтарям какво съм чул удома. Не ми липсва и етикетчето издънки на враг на народа, защото прадядо ми е имал 2 фурни в Кюстендил, а е дошъл в родината си от Македония с празни ръце, само и само ние да сме българи, а не не знам какви си фиромци...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jul 30, 2008 2:32 pm

Да, но тогава лилякът цъфтеше и миришеше. А сега само цъфти и то рядко :(

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jul 30, 2008 2:39 pm

И бледо. Соцът беше толкова грозен, а сега всичко е по-грозно, възмутително :)
This is it. Ground zero.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Jul 30, 2008 2:50 pm

Devoted of Slaanesh, само неволята учи! :twisted: :wink: На мен пък ми е доста сложно да понасям днешният среден български пубертет (?) - достоверно отражение на по-"порастналите" си представители/родители - поне генерално, винаги има и човешки изключения! :roll:
И да повторя пак, че Преводачът говореше за Ретро-то, а не за политичеки системи.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 30, 2008 2:59 pm

Арда качак :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jul 30, 2008 3:00 pm

Ох, как можа да ми напомниш точно това? :( Едно време нашите го димяха, та това се оказа повратна точка в житейското ми решение никога да не запалвам цигара.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.