А спомняте ли си, госпожо?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jul 30, 2008 12:27 pm

Имаше си и хубави моменти, факт. Вярно, че помня как пред очите ми милиционери на площада пред Катедралата във Варна влачеха за косите момиче, защото беше с минижуп и не искаше да му бият печат на коляното, и нищо не можех да направя като 16 г. пишлигар. Вярно, че битълсите ги слушахме ъндърграунд и понякога синът на някой партиен тузар се снабдяваше с тава на Цепелините, но не му завиждахме, защото ни я даваше да си я прослушаме. От друга страна, имаше студийни кина, където за 20 ст. може да гледаш Антониони, Фелини, това-онова, е нямаше пуканки. Сина ми на 3 можех да го дам на стюардесата с/у 20 кинта и дядо да го посрещне във Варна, дъщеря ми на 16 сега още не се е возила в самолет... Спомените ми са някак "с любов и омерзение", както беше казал Сароян.
А за рокличките Унисекс на Кселоса си спомням как облечени в тях, като чавдарчета правехме тимурувски команди да помагаме на самотни старци. Само че един дядка си помисли, че ще го крадем и ни подгони с търнокопа :mrgreen:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jul 30, 2008 12:50 pm

Xellos wrote:Ония весели тъмносини унисекс роклички в детската градина дали некой си спомня. :oops:
Аз. Ще да съм бил от последните, които са носили такива. Помня и синя десетолевка с лика на Георги Димитров. В първи клас три такива ми стигаха да изкарам пет дена на лагер в хижата, без да се лишавам от шоколадови яйца.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Wed Jul 30, 2008 1:07 pm

tigermaster wrote:
Xellos wrote:Ония весели тъмносини унисекс роклички в детската градина дали некой си спомня. :oops:
Аз. Ще да съм бил от последните, които са носили такива. Помня и синя десетолевка с лика на Георги Димитров. В първи клас три такива ми стигаха да изкарам пет дена на лагер в хижата, без да се лишавам от шоколадови яйца.
Някак шоколадовите яйца не ми се връзват тук. Те се пазаруваха в Кореком срещу долари. Стояха на пиедестал в детските очички. Имах един съученик, наполовина турчин, чийто баща беше собственик на хотел и магазини, който за рожденния си ден ни почерпи дружно с шоколадови яйца!!! Ех, каква радост беше! :lol:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jul 30, 2008 1:09 pm

Аз само 2 пъти съм виждал шоколадови яйца преди 89 година и то само съм виждал- не ми дадоха да си отхапя даже. Тук в провинцията имаше само един кореком и то само за избрани.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jul 30, 2008 1:23 pm

Корекомите по принцип бяха само за избрани :evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Wed Jul 30, 2008 1:27 pm

Във втори клас едно момче носеше дънки - гледахме го като извънземно.

Аз стигнах до чавдарче само.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jul 30, 2008 1:28 pm

Alanna wrote: Някак шоколадовите яйца не ми се връзват тук. Те се пазаруваха в Кореком срещу долари. Стояха на пиедестал в детските очички. Имах един съученик, наполовина турчин, чийто баща беше собственик на хотел и магазини, който за рожденния си ден ни почерпи дружно с шоколадови яйца!!! Ех, каква радост беше! :lol:
Факт. Мен ме гепиха млилиционери в опит да купя яйцче за детето си с нелегално закупени долари :( От друга страна бях на 30 и не ми пукаше.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 30, 2008 1:28 pm

Мдаа, помна 80инекоя баща ми покрай ревютата на дрехи на Рила насам натам излизаше по света и ми беше донесъл буквално една торба дъвки и кенче кока кола от Малта. :shock: Иначе баси, още си паза Легото от корекома дет с нечовешки връзки и пари зеха наще некак. Иначе руски ламаринени конструктори и юннъй химик не е да нямаше. :D Шоколади три пъти се пробваха в колет да ни пратат роднини от чужбина и изчезваше част от колета или целия в пощата некъде.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Jul 30, 2008 2:11 pm

Мдаааааааааа!!! :lol:
Тъмносините престилки с бели якички, корекомите, опашките за стъклени чорапогащници (или някоя друга стока пусната намсикъде), тимуровите команди, че и оперативките за почистване (съответно на лед и т.н., през зимата) около блока еднъж месечно, мотането до сред нощите където ти хрумне, летните кина (специално Созополското :heart: ), почивната станиця на МеталПроект (където работеше майка) в Ахтопол, потъналият кораб до евиният плаж на Ахтопол, ааааааааааааааааааа да - Евините и Адамови плажове, Киро Секирата (преподавател на майка в университета), гадните чичковци които ти се лепваха в рейса (и първото коляно което един такъв си получи), кръжокът по танци в Пионерския Дворец, тренировките по карате и джудо на стадиона, тренировките по стрелба на Панчерево, неминуемият летен месеца :heart: прекаран в бродене на Рила или Пирин (Лично обичам Пирин, но най-вече планините!), кръжоците по алпинизъм и спелеология на сегашният бд. Мариа Луиза и покровителят ми там - Мечката (Дори не му поня истинското име, но бях влюбена в него на 12г.!), летните лагери с баща ми цялата му сюрия плувци и гмуркачи всяко лято на Приморско + миризмата на изпечените на самият огъм сафриди :heart: , басейните на Академик (май беше) в гората до Латинка (и тъпите ливанци и иракци които ходеха за да задяват дечица!!!), дипломатическите блокове (и всичките им отрватителни обитатели - най-гадни бяха младите кубинци и ливанци!), манифестациите пред американското посолство до към 1973 против войната във Виетнам, едни дънки с грамаааааааден крачол на майка, зимната пързалка на 3-ти километър и басейна й през лятото де, ......................................

Мда, имам много хубави и задушевни спомени!! :? Което доказва здравата психика на човешкият род като цяло; елиминирането на всички гадни спомени и фиксирането на приятните. Понеже имаше и редовно посещения до 9-то районно - ние сме от бунтарски род от поколения, но специално следяха горкият ни дядо Димо. Който си навлече голямата омраза на партията, защото като първият в България, и един от "големите" юрбанисти-архитекти, отказа любезно партийната книжка!! :shock: Също помня кварталните :vomit: : отвратителни скучаещи пенсионери които доброволно се превръщаха в тартори-клевтници на всеки участък на един квартал. Или обиколките на класните по домовете, неизвинените отсъствия, двойките, ...................... :wink:
:mrgreen:

И такива ми ти работи.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Wed Jul 30, 2008 2:27 pm

На мен пък не ми липсва хич оная душевна мизерия по соца. Но най вече не ми липсва факта, че сега не трябва да винмавам с кой и за какво да си говоря, нито да не повтарям какво съм чул удома. Не ми липсва и етикетчето издънки на враг на народа, защото прадядо ми е имал 2 фурни в Кюстендил, а е дошъл в родината си от Македония с празни ръце, само и само ние да сме българи, а не не знам какви си фиромци...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jul 30, 2008 2:32 pm

Да, но тогава лилякът цъфтеше и миришеше. А сега само цъфти и то рядко :(

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jul 30, 2008 2:39 pm

И бледо. Соцът беше толкова грозен, а сега всичко е по-грозно, възмутително :)
This is it. Ground zero.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Jul 30, 2008 2:50 pm

Devoted of Slaanesh, само неволята учи! :twisted: :wink: На мен пък ми е доста сложно да понасям днешният среден български пубертет (?) - достоверно отражение на по-"порастналите" си представители/родители - поне генерално, винаги има и човешки изключения! :roll:
И да повторя пак, че Преводачът говореше за Ретро-то, а не за политичеки системи.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 30, 2008 2:59 pm

Арда качак :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jul 30, 2008 3:00 pm

Ох, как можа да ми напомниш точно това? :( Едно време нашите го димяха, та това се оказа повратна точка в житейското ми решение никога да не запалвам цигара.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.