Hellboy II: The Golden Army

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!

Какво мислите за първия Хелбой?

Един от най-добрите супергеройски филми
8
17%
Доста забавно екшън фентъзи
15
33%
Здрава визия, но сюжетът е клише
9
20%
Скука отвсякъде
3
7%
Не съм го гледал
11
24%

Total votes: 46

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jul 22, 2008 5:27 pm

Искаше ми се да го харесам (най-вече заради Рон Пърлман, който си ме кефи), но не се получи. То и Хелбой като герой не ме радва особено, та вероятно и това е оказало влияние донякъде.

Историята ми беше безразлична, играта на актьорите като цяло ми беше дърво до дървото (почти изпитах носталгия по Хейдън Кристенсен, толкова пресилено и изкуствено играеха повечето), а от двете любовни истории направо ми се додрайфа. В сравнение с тях Анакин и Амидала са Ромео и Жулиета, а Нео и Тринити - Ред Бътлър и Скарлет О'Хара.

Хареса ми цялостната визия (Дел Торо все пак) и екшън сцените с участието на принца. Все е нещо.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 27, 2008 7:35 pm

Мдаа изгледах го и тва. Освен визията Дел Торо Оунз /Баси яките беха елфите, онуй с крилата обра точките, швабата от дим и ковача също радваха/ другото смучеше на талази. Части от междузвздните, части от мъже в черно и други "добри" заемки поосраха пейзажа с големия вентилатор. Дебилния червен добряк мое да оди да цакат некъде карти с Хълк. Ненам кво му харесват някои на лафовет по изтъркани са от рогата му.

:mrgreen:
Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 27, 2008 8:18 pm

За последното съм съгласен, и мен Хелбой ми е много кух герой. Обаче филмът има ебати атмосферата + здрава история в добавка към квот ти каза, така че с останалия ти пост не съм много съгласен;)
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 27, 2008 8:23 pm

Атмосферата, особено като сме гледали и Лабиринта просто нема как да не ни фане за топките. Ма тва с бремеността беше странно и изобщо не ми се ще да се замислям по въпроса и ми лъхаше на класически хентай ;р Става филма са, ма просто не трябваше да го гледам след Батмана. Е здрава история кат за мене не видех ма стаа.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 27, 2008 8:26 pm

ЕМИ АЗ РАЗПРАВЯМ (кхъ, Жоро), АМА КАТО СИ БАЕШ, МИНКЕ, КОЙ ЛИ МИ ТЕ СЛУША... :roll: :roll: :roll:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jul 27, 2008 9:57 pm

Историята, сетинга и персонажите в Хелбой са умишлено дебилни и... абе изродски.
Иначе има си гореспоменатата смазваща визия (новия Батман може да си гледа работата с 200-милионния си бюджет), брутални лафчета и сцени, екшън-трепач - какво повече е нужно? Въобще филмчето е яко оф-бийт и точно затова ме кефи.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 27, 2008 9:59 pm

Бате, на новия Батман щото целта му в ОСНОВАТА е да има неква убер специална визия :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 27, 2008 10:07 pm

Мняя не го споменах тва за да почнете ги сравнявате. :roll:

Саше - Умишлено дебилен си е пак = дебилен. Зад тия лафове просто няма куулнес и тва е. За син на баси дявола моеше и по-добри да ръси. Тия са като извадени от бая евтин уестърн. Са ако ми куотнеш некоя яка ща призная.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jul 27, 2008 11:04 pm

Roland wrote:Бате, на новия Батман щото целта му в ОСНОВАТА е да има неква убер специална визия :lol:
Т.е. това го оправдава по някакъв начин?

Ники, цялата ситуация с фиш-дюда ин лъв, бирата и песничката беше култова.

Abe Sapien: [Hellboy hands him a beer] Oh, my body's a temple.
Hellboy: Now it's an amusement park.

Пък изродите бяха баси изродите:

Johann Krauss: What a lovely baby.
Baby: I'm not a baby. I'm a tumor.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 27, 2008 11:19 pm

Сценката не беше лоша признавам, ма малко дървено изпълнена.
Spoiler: show
Лафа за въпроса що жена ти е ти е ядосана всъщност е добър. Жалко че не стана работата, ма елфките не са по хайвера :mrgreen: Тва с тумора подсилваше уродливостта, ма моеше да не дават тоя с рибата три пъти как кълца.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 27, 2008 11:45 pm

AlDim wrote:
Roland wrote:Бате, на новия Батман щото целта му в ОСНОВАТА е да има неква убер специална визия :lol:
Т.е. това го оправдава по някакъв начин?
Изхождаш от позиция, че филмът има нужда от оправдание. И Полет над кукувиче гнездо няма бруталнавизия. Е и?

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jul 27, 2008 11:53 pm

Визията е много важна за всеки филм, базиран на комикс, сещаш се. Тимбъртъновият Батман яко оунва новия визуално.

И да ти имам безумното сравнение :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jul 27, 2008 11:54 pm

Оунва на баба ми хурката точно пък визуално. Особено Батмобилът, изваден от чийп сай-фай и с къс дебел чеп отпред яко се е разоунил. :lol:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Jul 28, 2008 12:29 am

Коле, не че нещо, но новият бъги-танкче-Батмобил е БАЯ жалък, а новият Готъм е рандъм американски град със син филтър, който няма и половината визуално присъствие на тимбъртъновия.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jul 28, 2008 12:39 am

Да, ИЗВИНЯВАЙ, че всичко не е в стил Едуард Ножицата, а е реалистично. Обещавам доколкото зависи от мен да не се повтаря. Бях забравил, че филмите по комикси задължително трябва да са приказни.