ОББ съкс, през седмица не успявам да изтегля нещо от техен банкомат - днес не ми дава да тегля, утре ми дава, след седмица пак не ще - и това на различни банкомати. Знам ли ги какво са се разбрали с Булбанк...
Moderator: Moridin
Това вече е едно съвсем друго умение.thunder wrote:Шайха вярно помни всичко, просто не винаги по същия начин, по който ги помнят другите![]()
Наясно съм и нямам нищо против.Muad_Dib wrote:Заради подобни си ми противен, не за друго.макар по принцип да помня всичко.
Морви, леко с тона.Morwen wrote:Шайх, айде стига си се пенил.
Когато банкомат ти вземе пари, това става по следната схема:
Отиваш ти до кварталния банкомат, който по случайност е на ОББ. Казваш му да ти даде 200 лв. Банкоматът приема тази команда и я потвърждава, но тъй като ОББ са към друга система, а не към Борика, нещо се прецаква по пътя. И той праща съобщение, че ти е дал пари но не подава команда за даване на пари (или в банкомата няма пари, но той вече е отчел транзакция.)
В този случай ти веднага на място виждаш, че не ти е дал пари. И съответно се жалваш на банката и тя ти ги връща. Не става дума за тайнствено изчезване на 68,70 от сметката ти, което няма ка да забележиш.
Ами ако решиш (логичното), че просто тва АТМ не работи и отидеш да си изтеглиш парите от съседното? И така ще останат отчетени ДВА ПЪТИ по 200 (примерно) изтеглени лева. И никога няма да разбереш, ако си аз, защото не си броиш парите в картите. С толкова прелестна увереност ми описваш ЕДИНСТВЕНАТА според теб възможност да се объркат нещата.А иначе, в моя случай просто заби, написа "устройството не работи", но беше минала транзакцията, както се разбра по-късно.
потребител (21.03.2008 г. | 11:14ч.)
Исках да изтгля 200лв. банкомата ми изписа ”Невъзможност да се извърши операцията” или нещо подобно. След то ва получих SMS че от картата ми са изтеглени 200лв.. След две седмици ми върнаха парите, след подаване на молба и разтакаване.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Не, бате, щото си го пляскаш на масата, дето ядем и нас после ни е гнус. Иначе всички разбрахме колко ти е голям, вече е скучно.Виж колко е хубаво, когато можеш да си отпуснеш душата и да надскочиш лицемерието. Когато можеш да ми кажеш, бате, дразниш ме жестоко, щото не криеш колко ти е голям. Вместо да се ядем по секви измислени поводи (киноревютата ми, чувството ми за хумор и т.н.).
Ъ-ъ, говорех образно.Morwen wrote:Не, бате, щото си го пляскаш на масата, дето ядем и нас после ни е гнус. Иначе всички разбрахме колко ти е голям, вече е скучно.
Ни най-малко. Просто НИКОГА НИЩО не съм проверявал досега, защото не съм очаквал, че нещо може да се обърка. Та ако ще и десет пъти да са ме завличали така последните години, няма как да знам.Morwen wrote: Шайх, току-що заяви, че казваш истината като твърдиш, че помниш всичко и че няма да помниш дали си теглил един или два пъти еднакво количество пари. Противоречиш си.
Това да. Опасението ми беше, че може да изглежда, че не е забило. Въвеждаш исканата сума, то мисли дълго и мрачно и накрая казва: "сега баш не мога" или "ква е таа карта твойта, ве" или "обедна почивка" и т.н. Аз се места на съседното, без нищо да подозирам, а то всъщност си е прибрало/таксувало двестачката, за което аз никога няма да разбера.Morwen wrote: Иначе като ти забие и не ти пусне пари, запомняш да видиш дали тогава е решило така, да.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
То всъщност и във филмите не личи, че е джудже. Добре познат ефект. Така че и на снимките не може се има никво доверие, Ефо - ходи се и се мери на ръка, тва е положението.Skywalker wrote:деба и пишока!!снимай го и го пусни тука да го видиме!
на думи и Том круз е бая висок!
обикновено такива истории завършват с годеж и сватбаJaimeLannister wrote:Аз пък харесах една колежка от курса ми в СУ.
И се появявам на лекции и понеже знам, че живее в студентски град пък и аз държа общежитие там, се присламчвам след лекциите до нея за да се прибираме заедно...
И така... Лафим си с девойчето. И в един момент тя ме пита в кой блок живея. Аз казвам 52, а тя учудено ме гледа и вика- "ми аз съм в 52, ами в кой вход си?". Аз казвам, че съм в А и съвпаденията продължават защото и тя живее в същия вход... И после съвпаденията избиват рибата щото се оказва, че живеем и на един етаж....
Даже накрая както се разпитвахме очаквах, че още малко ша ми каже, че живее в моята стая ебати...
А после някой ша каже, че не ставали странни неща.....
В първия момент си мислех, че не е случайно ами просто защото сме една специалност.. Ама пък другите колеги живеят на съвсем различни места....
И така...
Направо реших, че съдбата е решила да ни събере....![]()
Ама... Ша видим
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests