Случи ми се нещо интересно...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
thunder
Forsaken

Post by thunder » Sun Apr 27, 2008 2:50 pm

Шайха вярно помни всичко, просто не винаги по същия начин, по който ги помнят другите :lol:

ОББ съкс, през седмица не успявам да изтегля нещо от техен банкомат - днес не ми дава да тегля, утре ми дава, след седмица пак не ще - и това на различни банкомати. Знам ли ги какво са се разбрали с Булбанк...
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 27, 2008 3:29 pm

Ми тогава просто спрете ползвате проклетите ОББ-та, баси. Аз не помня да съм теглил от техен.
thunder wrote:Шайха вярно помни всичко, просто не винаги по същия начин, по който ги помнят другите :lol:
Това вече е едно съвсем друго умение. :wink: :lol:
Muad_Dib wrote:
макар по принцип да помня всичко.
Заради подобни си ми противен, не за друго. :wink:
Наясно съм и нямам нищо против. :) Казването на истината често се възприема от мнозинството хора като самоизтъкване, нетолерантност, високомерие и още много други грехове. За мен обаче си остава казване на истина, което не само не е грях, а е достойнство и задължение на всеки. Или най-малкото свещено право. Така че винаги съм си плащал цената без най-малко съжаление.

Виж колко е хубаво, когато можеш да си отпуснеш душата и да надскочиш лицемерието. Когато можеш да ми кажеш, бате, дразниш ме жестоко, щото не криеш колко ти е голям. Вместо да се ядем по секви измислени поводи (киноревютата ми, чувството ми за хумор и т.н.). :)
Morwen wrote:Шайх, айде стига си се пенил.
Когато банкомат ти вземе пари, това става по следната схема:
Отиваш ти до кварталния банкомат, който по случайност е на ОББ. Казваш му да ти даде 200 лв. Банкоматът приема тази команда и я потвърждава, но тъй като ОББ са към друга система, а не към Борика, нещо се прецаква по пътя. И той праща съобщение, че ти е дал пари но не подава команда за даване на пари (или в банкомата няма пари, но той вече е отчел транзакция.)
В този случай ти веднага на място виждаш, че не ти е дал пари. И съответно се жалваш на банката и тя ти ги връща. Не става дума за тайнствено изчезване на 68,70 от сметката ти, което няма ка да забележиш.
Морви, леко с тона. :) Четеш ли кво пише Жоро?
А иначе, в моя случай просто заби, написа "устройството не работи", но беше минала транзакцията, както се разбра по-късно.
Ами ако решиш (логичното), че просто тва АТМ не работи и отидеш да си изтеглиш парите от съседното? И така ще останат отчетени ДВА ПЪТИ по 200 (примерно) изтеглени лева. И никога няма да разбереш, ако си аз, защото не си броиш парите в картите. С толкова прелестна увереност ми описваш ЕДИНСТВЕНАТА според теб възможност да се объркат нещата. :lol: Виж и тоя аналогичен случай:
потребител (21.03.2008 г. | 11:14ч.)
Исках да изтгля 200лв. банкомата ми изписа ”Невъзможност да се извърши операцията” или нещо подобно. След то ва получих SMS че от картата ми са изтеглени 200лв.. След две седмици ми върнаха парите, след подаване на молба и разтакаване.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Apr 27, 2008 3:52 pm

Шайх, току-що заяви, че казваш истината като твърдиш, че помниш всичко и че няма да помниш дали си теглил един или два пъти еднакво количество пари. Противоречиш си.
Иначе като ти забие и не ти пусне пари, запомняш да видиш дали тогава е решило така, да. А аз ОББ ползвам само ако няма нищо друго и ми трябват спешно пари.
Виж колко е хубаво, когато можеш да си отпуснеш душата и да надскочиш лицемерието. Когато можеш да ми кажеш, бате, дразниш ме жестоко, щото не криеш колко ти е голям. Вместо да се ядем по секви измислени поводи (киноревютата ми, чувството ми за хумор и т.н.).
Не, бате, щото си го пляскаш на масата, дето ядем и нас после ни е гнус. Иначе всички разбрахме колко ти е голям, вече е скучно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Apr 27, 2008 3:55 pm

Крайно репетитивен и искрено скучен ми ставаш и на мен :roll:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 27, 2008 4:12 pm

Morwen wrote:Не, бате, щото си го пляскаш на масата, дето ядем и нас после ни е гнус. Иначе всички разбрахме колко ти е голям, вече е скучно.
Ъ-ъ, говорех образно. :neutral: Нали се сещаш, като кажеш, че "си ги мерите с някой", обикновено нямаш предвид буквално...
Morwen wrote: Шайх, току-що заяви, че казваш истината като твърдиш, че помниш всичко и че няма да помниш дали си теглил един или два пъти еднакво количество пари. Противоречиш си.
Ни най-малко. Просто НИКОГА НИЩО не съм проверявал досега, защото не съм очаквал, че нещо може да се обърка. Та ако ще и десет пъти да са ме завличали така последните години, няма как да знам.
Morwen wrote: Иначе като ти забие и не ти пусне пари, запомняш да видиш дали тогава е решило така, да.
Това да. Опасението ми беше, че може да изглежда, че не е забило. Въвеждаш исканата сума, то мисли дълго и мрачно и накрая казва: "сега баш не мога" или "ква е таа карта твойта, ве" или "обедна почивка" и т.н. Аз се места на съседното, без нищо да подозирам, а то всъщност си е прибрало/таксувало двестачката, за което аз никога няма да разбера. :arrow: Сега разбра ли ме?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Apr 27, 2008 4:32 pm

Пак казвам, че никой не ти е виновен, ако не си следиш сам финансите. Все едно да не помниш колко пари имаш в джоба и да не забележиш, че някой ти е взел двайсетачка от тях. Ми кат не следиш, значи 20 лв не са ти проблем, финито.

И естествено, че ако има проблем с банкомат, първото което човек прави е да си провери после сметката дали не са му взети пари. Това е толкова просто и логично.

Иначе много малко банки вече (ако изобщо има такива) не ти предоставят извлечение и смс-и при теглене. Естествено, че трябва да го заявиш изрично (за смс-ите), аз примерно не бих искал да ме спамят смс-и всеки път като тегля.

И да поясня още нещо. В този случай смс известието НЯМАШЕ да свърши работа. Транзакцията (за което се праща смс) беше отчетена от ПИБ (моята банка) към БОРИКА, но не беше осчетоводена - т.е. сумата беше блокирана в сметката ми, но реално не е изплатена още от банката. Имаше възможност транзакцията да бъде отменена от БОРИКА и парите - освбодени; поне така ми обясниха и трябваше да изчакам да се разбере това ("по-късно"-то, за което говорих), преди да подам жалба.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 27, 2008 4:54 pm

От последното обяснение ме заболя главата и нищо не разбрах. :( Както и да е, благодаря много на теб и всички изказали се по темата. Явно ще се наложи да взема мерки.

В замяна мога да ви предложа едно от моите правила: никога не носете пари по джобите си. Понятие нямам колко кеш мъкна в портфейла - освен, че е предостатъчно за всеки конкретен момент - но пак съм сигурен, че никой нищо не е джобил оттам, просто щото не съм предоставял физическата възможност (винаги стои в преден джоб на панталона, в пряк контакт с тялото, или в закопчаващ се вътрешен на палтото, ако е на мен - никога не са ме обирали). Като ми връщат ресто автоматично си правя сметката наум - и т.н.

Ужасното в случая е, че с картите явно не е така. Де факто имат картбланш да ме джобят, освен ако не проверявам изрично всеки път. Това за мен, пак да кажа, е абсурдно.

Така че оттук-нататък или ще изисквам автоматично смс-уведомление (не забравяйте, че могат и да объркат сумата), или ще тегля само от каса. И без тва го правя рядко и наедро.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Apr 27, 2008 5:57 pm

Последните десет поста ти обясняваме, че нямат картбланш, но ти като си си решил...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Sun Apr 27, 2008 7:28 pm

деба и пишока!!снимай го и го пусни тука да го видиме!

на думи и Том круз е бая висок! :wink:

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Apr 27, 2008 7:54 pm

Аз пък харесах една колежка от курса ми в СУ.
И се появявам на лекции и понеже знам, че живее в студентски град пък и аз държа общежитие там, се присламчвам след лекциите до нея за да се прибираме заедно...
И така... Лафим си с девойчето. И в един момент тя ме пита в кой блок живея. Аз казвам 52, а тя учудено ме гледа и вика- "ми аз съм в 52, ами в кой вход си?". Аз казвам, че съм в А и съвпаденията продължават защото и тя живее в същия вход... И после съвпаденията избиват рибата щото се оказва, че живеем и на един етаж....
Даже накрая както се разпитвахме очаквах, че още малко ша ми каже, че живее в моята стая ебати...
А после някой ша каже, че не ставали странни неща.....
В първия момент си мислех, че не е случайно ами просто защото сме една специалност.. Ама пък другите колеги живеят на съвсем различни места....
И така...
Направо реших, че съдбата е решила да ни събере.... :lol:
Ама... Ша видим :roll:
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 27, 2008 8:18 pm

Skywalker wrote:деба и пишока!!снимай го и го пусни тука да го видиме!

на думи и Том круз е бая висок! :wink:
То всъщност и във филмите не личи, че е джудже. Добре познат ефект. Така че и на снимките не може се има никво доверие, Ефо - ходи се и се мери на ръка, тва е положението. :) Пък аз кат избацам некоя по-мейнстрийм еротица, ше се похвала и ше фърла линци, разчитайте.

Джайм, дотук добре. :) Съдбата я е докарала до стаята ти, но нема я вкара в леглото. Успех! :thumbsup:
Last edited by shayhiri on Sun Apr 27, 2008 11:26 pm, edited 1 time in total.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Sun Apr 27, 2008 8:22 pm

JaimeLannister wrote:Аз пък харесах една колежка от курса ми в СУ.
И се появявам на лекции и понеже знам, че живее в студентски град пък и аз държа общежитие там, се присламчвам след лекциите до нея за да се прибираме заедно...
И така... Лафим си с девойчето. И в един момент тя ме пита в кой блок живея. Аз казвам 52, а тя учудено ме гледа и вика- "ми аз съм в 52, ами в кой вход си?". Аз казвам, че съм в А и съвпаденията продължават защото и тя живее в същия вход... И после съвпаденията избиват рибата щото се оказва, че живеем и на един етаж....
Даже накрая както се разпитвахме очаквах, че още малко ша ми каже, че живее в моята стая ебати...
А после някой ша каже, че не ставали странни неща.....
В първия момент си мислех, че не е случайно ами просто защото сме една специалност.. Ама пък другите колеги живеят на съвсем различни места....
И така...
Направо реших, че съдбата е решила да ни събере.... :lol:
Ама... Ша видим :roll:
обикновено такива истории завършват с годеж и сватба :lol: :lol:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Apr 27, 2008 8:29 pm

Вече ходя... т.е. куцукам без патерици :mrgreen:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 27, 2008 8:32 pm

УРА!! :D Не знам колко точно време мина оттогава, ма дано се оправиш напълно още преди тея 2-3 месеца, дето се спрягаха.
Last edited by shayhiri on Sun Apr 27, 2008 8:34 pm, edited 1 time in total.

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Sun Apr 27, 2008 8:32 pm

Хахах, това ми се е случвало и на мен, само дето почна още по-странно :D Първо се запознахме с момичето случайно в интернет, покрай сайт, който няма нищо общо с България, после се оказа, че и тя е от Варна, после че познавам брат й. Малко по-късно тя се случи да идва в Стара Загора и тогава се видяхме за пръв път, а след малко повече от година се случи така, че дойде да учи моята специалност в Тракийския, въпреки че целта й не беше нито този университет, нито ветеринарната медицина първоначално. И я настаниха на моя етаж. :shock:
Жалко, че не беше момче това, сигурно щеше да стане нещо епично :lol:
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*