Demandred wrote:Ето ти един пример от Новия завет:
1 Тимотей, 2 глава:
11. Жената да се учи мълчаливо с всеко покорство.
12 А жена да поучава не дозволявам, нито да владее на мъжа, но да е в мълчание.
Ето и още един:
1 Corinthians chapter 14:
As in all the congregations of the saints, women should remain silent in the churches. They are not allowed to speak, but must be in submission, as the Law says. If they want to inquire about something, they should ask their own husbands at home; for it is disgraceful for a woman to speak in the church.
Колосяни 3 глава:
18 Жени, покорявайте се на своите си мъже, както подобава в Господа.
Освен това християнството се основава и на Стария завет. Иначе нямаше толкова години да го изучават в детайли, да приемат десетте божи заповеди за източник на морал, и т.н. Аз поне не знам Исус да е казал, че е против робството и подчиненото положение на жените или че вече отпадат повелите относно него от Стария завет.
Опаааааааааа, навлизаш в контестед територия. Това са писма на апостоли, не христови думи. А както знаем апостолите са хора и основоположници на (според нея самата) Църквата.
Христос е казал (утре други ден може би ще намеря точната силка за да я предам дословно, сега пиша по памет) нещо такова: "Аз дойдох за да направя хората равни - от ден днешен не ще има нито мъж, ни жена пред Бога, а хората ще бъдат едно цяло...."
Но за това по-нататък ще пусна отделна тема, защото това е явление, което хората пренебрегват. Явлението да се смесват Христовите думи, които са квинтесенцията на Светото Писание със всички други книги, които, макар и боговдъхновени, все пак са ЧОВЕШКИ творения.
А иначе, Пенчев - БРАВО! Не се бях сетил изобщо за изкуството и особено за музиката. По-дяволите, повечето от най-хубавите меси са писани за масоните!?
Иначе за Иисус недейте се тревожи - той си е свършил работата. Ще ви кажа едно - хората страдат - ДА! Хората са нещастници - ДА!
НО ТОВА Е САМО И ЕДИНСТВЕНО В СЛЕДСТВИЕ НА СВОБОДНАТА ВОЛЯ, КОЯТО ИМАМЕ! НЕКА ДОРИ АТЕИСТИТЕ ОТНОВО ПРИЕМАТ, ЧЕ ИМА ГОСПОД И ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ - АКО СЕ МЕША В ДЕЛАТА НИ, ЗА ДА СЪЗДАВА УТОПИЯ, КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ ОТ СВОБОДНАТА НИ ВОЛЯ?
Това разбира се е съвсем отделен въпрос, който е доста кривващ..... Ей, тва ше е темата за следващата седмица!