No Country for Old Men е общо взето Fargo с леко друсан Терминатор. И също както Fargo, филмчето е съвсем обикновена и невпечатляваща, даже откровено тегавка полицейска историйка, която в случая даже се осмелява да го избива на смехотворен прийчинг през цялата си шибана последна четвъртина, но пробива с криворазбран куулнес.
Смятам, че на братята Коен определено има се получават нещата, когато правят сладурански комедии като The Big Lebowski, но изпитвам само неприязън към дървените им псевдо-философски проекти като настоящия.
Но да карам накратко, че днеска писах хейтърско ревю на Burnout Paradise и силиците ми за плюене са се поизчерпали малко:
- да дадеш на лошковеца Оскар е като да дадеш такъв на Шварци за ролята му в Терминатор; разликата между двамата е, че единият е шибан робот, а другият - шибан перко, но крайният ефект е почти идентичен
- филмът е пълен с глупости; да, знам, че от Рамбо насам 'Нам обяснява всичко, включително
огромния меч на Клауд, но ъъъ... айде не.
- при все че по-голямата част от филма (така де, изключае дървената философия) е абсолючно стандартен коп трилър, не знам от де ги вади тия Оскари за режисура и най-добър филм.
- да ги еба в шибания южноамерикански диалект и манталитет; това е критика и към самите братя Коен, да ги таковам в реднековете
- пълно е с предвидими моменти; Беоулф май ес
Не ме разбирайте погрешно. Филмът е ОКЕЙ. Гледа се. Не е лош. Ама хич. Предостатъчно ми хареса за 7-чка, че даже и още половинка щях да му дам, ако Томи Лий не беше седнал да прийчва и във финалната сцена. Деба, чувствах се все едно пак гледам Пом Поко и енотчето (или квот беше там) поглежда към камерата, за да обяни за мъките на лисичетата и зайчетата. Но в края на краищата мен и По жицата ме дразни фундаментално. Да, има мъка на тоя свят, нау фък оф.
п.п. Държа да отбележа, че нито съм чел горните мнения, нито имам намерение да чета тези, които ще последват. Просто 2та ми цента.
п.п.п. В случай че ме домързи да пиша в съответната тема - Stardust rules!