Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 01, 2008 5:48 pm

The Dragon wrote:Дай статистика че е помогнало. Това е важното ...
Чакай, че те от скоро се сетиха. :lol:

А, така м/у другото, какво стана с онея ченгета дето гледаха, докато бодигардове пребиха до смърт шведец (?) пред несебърска дискотека??? :evil:
Last edited by BaYa on Fri Feb 01, 2008 5:52 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Feb 01, 2008 5:49 pm

Мдаааа, страхотно - ще почна накрая да броя мнения :) Втора поредна страница моето таковата се оказва последното на предишната :) Почвам да разбирам защо Никола скимтеше преди време :plez:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 01, 2008 5:54 pm

Айде сега. Кой чете само последната страница?

Или какво... само аз ли проверявам и назад? :shock:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Feb 01, 2008 6:02 pm

Пиянството не е смекчаващо вината обстоятелство. Байче, не мога да си въобразя как ти е хрумнало, че е.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 01, 2008 6:02 pm

бтв, как точно проверяват дали си се нашмъркал преди да се качиш ако те спрът? Дрегера кво фаща?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Fri Feb 01, 2008 6:10 pm

Съдържанието на алкохол във въздуха, който издишаш - от там прави предположение за алкохола в кръвта. Не е много точно и затова предполагам искат потвърджаваща кръвна проба - но за това трябва да те докарат до болница, а междувременно метаболизираш алкохола...

http://en.wikipedia.org/wiki/Breathalyzer

А тук има списък на допустимото алкохолно съдържание по страни:

http://en.wikipedia.org/wiki/Drunk_driving
Last edited by Daggerstab on Fri Feb 01, 2008 6:11 pm, edited 1 time in total.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Feb 01, 2008 6:11 pm

Е, дрегерат не, ама ако обясниш на полицаите, че си кривнал от пътя, за да не сгазиш милия лилав мамут, който се е разхождал в средата на платното, могат да те пратят на кръвен тест... т.е. имам такива впечатления, но може и да не съм права...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Feb 01, 2008 6:25 pm

Morwen wrote:
zhivik wrote:Между другото, дискусията ме наведе на едни размисли относно колко ни е непоследователна съдебната практика, що се отнася до присъдите. Сещам се за случая с Майкъл Шийлдс, който за побой и тежка телесна повреда получи ефективна присъда. Значи какво се оказва, да пребиеш жестоко някого се смята за далеч по-тежко престъпление, отколкото да убиеш с автомобил? Нещо ценностната система на съдиите явно е доста сбъркана, то затова и няма нищо чудно, че и хората не им пука за закона.
Да, да пребиеш някого жестоко е по-тежко престъпление от това да предизвикаш пътен инцидент с жертви. Истината е, че и на човек, който не кара диво, пияно и безразсъдно може да му се случи. Мааму, може да се разсее от това, че детето на задната седалка внезапно се е разревало и точно в тоя момент да налети на човек, без да го види. Да, това е някаква много измислена ситуация, в огромната част от случаите не е така, но е възможна. Но няма как да пребиеш човек с жестокост, без да си го искал. Когато излезеш на пътя пил си тъп катил. Може да убиеш някой, може и да не направиш нищо. Но когато тръгнеш към някой с идеята да хванеш главата му и да започнеш да я удряш в земята, това със сигурност ще доведе до лоши последствия. Не мисля, че двете могат да се сравняват с лека ръка.
Да предизвикаш инцидент с автомобил не заслужава по-тежко наказание, но да убиеш ...
This signature is not yet rated

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Feb 01, 2008 7:17 pm

Morwen wrote:Е, дрегерат не, ама ако обясниш на полицаите, че си кривнал от пътя, за да не сгазиш милия лилав мамут, който се е разхождал в средата на платното, могат да те пратят на кръвен тест... т.е. имам такива впечатления, но може и да не съм права...
Всъщност и за показание на дрегера над границата те пращат на кръвна проба. Ти може и да не отидеш, ако искаш, но това се смята за лошо поведение и след това оказва много лошо влияние върху решението, което началникът на КАТ взима за твоя акт. Ако отидеш, тогава е вярно това, което Daggerstab каза - възможно е докато стигнеш дотам, вече съдържанието на кръв в алкохола ти да се е повишило достатъчно, за да покаже пробата добър резултат :)

Има го, разбира се, и моментът с това, че можеш на място да напишеш възражение в акта и след това да заведеш дело срещу КАТ, като се позовеш на медицински причини и кажеш, че имаш страх от игли или алергия към игли или всякакви други причини да откажеш кръвна проба официално (не просто да не отидеш!) - и има хора, които се справят много успешно с това :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 01, 2008 7:55 pm

Ами, Марфе, четеш във вестника, че осъдили някакъв ка(ъ)тил на едиколко си години понеже пребил приятелката си. Но понеже бил пиян в момента, и не знаел какво правел, присъдата намалява с едиколко си!! :evil: И същото беше станало с някаква доста оспорвана присъда, на пиян камикадзе.
Но от както известен фламенко-певец, циганин, прегази човек и после избяга от местопроизшествието. Пък и после беше навил непълнолетният си брат да каже, че карал той макар че го спипаха; та от тогава взимат по присърце пътните нарушения. :roll:

А тук имаше и друг случай, при който просто след края на съдебното дело хората чакаха съдията, за да го линчуват.
Някакъв кретеняк убил жена си с нож, като я наръгва 73 пъти!!! Но съдията не го сметна за "озлобяване" (да каже Никола правилният юридически термин), понеже жената умряла преди ... 10-то наръгване!! :evil:
В този случай, специлано, се наложи съдията да смени място на работа и местожителство!! :twisted:

А относно наркотиците, просто вместпо да дуфнеш у апарат за алкохола, искат да дадеш слюнка. И ги правят на място.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 01, 2008 8:00 pm

Ми до са не съм видел некой да тестват за наркотици по пътя. А не са малко тия да са ударили две бързи магистралки преди да се метнат в колата от пииналите.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 01, 2008 8:18 pm

Еееее, тук почнахме от миналата година. Та там, докато стигне ехото, няма да имат проблем магистралуващите. :twisted: За жалост!!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Feb 01, 2008 9:21 pm

Байче, в България поне на хартия алкохолът не се смята за смекчаващо вината обстоятелство. Проблемата е обаче, че има хиляди други смекчаващи вината обстоятелства, които мака и да нямат роднински връзки с алкохола, водят до розаф край.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 01, 2008 9:45 pm

Мани!!! Чувството за отговорнос е подценен asset!! :evil: Страхотно подценен!!! :<

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Feb 01, 2008 9:51 pm

Marfa wrote:Пиянството не е смекчаващо вината обстоятелство. Байче, не мога да си въобразя как ти е хрумнало, че е.
На прекалено патентна (и ве търговско-маркова) вълна съм така че никой да не ме чете на предната страница :roll: