Чакай, че те от скоро се сетиха.The Dragon wrote:Дай статистика че е помогнало. Това е важното ...

А, така м/у другото, какво стана с онея ченгета дето гледаха, докато бодигардове пребиха до смърт шведец (?) пред несебърска дискотека???

Moderator: Moridin
Чакай, че те от скоро се сетиха.The Dragon wrote:Дай статистика че е помогнало. Това е важното ...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Да предизвикаш инцидент с автомобил не заслужава по-тежко наказание, но да убиеш ...Morwen wrote:Да, да пребиеш някого жестоко е по-тежко престъпление от това да предизвикаш пътен инцидент с жертви. Истината е, че и на човек, който не кара диво, пияно и безразсъдно може да му се случи. Мааму, може да се разсее от това, че детето на задната седалка внезапно се е разревало и точно в тоя момент да налети на човек, без да го види. Да, това е някаква много измислена ситуация, в огромната част от случаите не е така, но е възможна. Но няма как да пребиеш човек с жестокост, без да си го искал. Когато излезеш на пътя пил си тъп катил. Може да убиеш някой, може и да не направиш нищо. Но когато тръгнеш към някой с идеята да хванеш главата му и да започнеш да я удряш в земята, това със сигурност ще доведе до лоши последствия. Не мисля, че двете могат да се сравняват с лека ръка.zhivik wrote:Между другото, дискусията ме наведе на едни размисли относно колко ни е непоследователна съдебната практика, що се отнася до присъдите. Сещам се за случая с Майкъл Шийлдс, който за побой и тежка телесна повреда получи ефективна присъда. Значи какво се оказва, да пребиеш жестоко някого се смята за далеч по-тежко престъпление, отколкото да убиеш с автомобил? Нещо ценностната система на съдиите явно е доста сбъркана, то затова и няма нищо чудно, че и хората не им пука за закона.
Всъщност и за показание на дрегера над границата те пращат на кръвна проба. Ти може и да не отидеш, ако искаш, но това се смята за лошо поведение и след това оказва много лошо влияние върху решението, което началникът на КАТ взима за твоя акт. Ако отидеш, тогава е вярно това, което Daggerstab каза - възможно е докато стигнеш дотам, вече съдържанието на кръв в алкохола ти да се е повишило достатъчно, за да покаже пробата добър резултатMorwen wrote:Е, дрегерат не, ама ако обясниш на полицаите, че си кривнал от пътя, за да не сгазиш милия лилав мамут, който се е разхождал в средата на платното, могат да те пратят на кръвен тест... т.е. имам такива впечатления, но може и да не съм права...
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests