Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 01, 2008 5:48 pm

The Dragon wrote:Дай статистика че е помогнало. Това е важното ...
Чакай, че те от скоро се сетиха. :lol:

А, така м/у другото, какво стана с онея ченгета дето гледаха, докато бодигардове пребиха до смърт шведец (?) пред несебърска дискотека??? :evil:
Last edited by BaYa on Fri Feb 01, 2008 5:52 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Feb 01, 2008 5:49 pm

Мдаааа, страхотно - ще почна накрая да броя мнения :) Втора поредна страница моето таковата се оказва последното на предишната :) Почвам да разбирам защо Никола скимтеше преди време :plez:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 01, 2008 5:54 pm

Айде сега. Кой чете само последната страница?

Или какво... само аз ли проверявам и назад? :shock:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Feb 01, 2008 6:02 pm

Пиянството не е смекчаващо вината обстоятелство. Байче, не мога да си въобразя как ти е хрумнало, че е.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 01, 2008 6:02 pm

бтв, как точно проверяват дали си се нашмъркал преди да се качиш ако те спрът? Дрегера кво фаща?
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Fri Feb 01, 2008 6:10 pm

Съдържанието на алкохол във въздуха, който издишаш - от там прави предположение за алкохола в кръвта. Не е много точно и затова предполагам искат потвърджаваща кръвна проба - но за това трябва да те докарат до болница, а междувременно метаболизираш алкохола...

http://en.wikipedia.org/wiki/Breathalyzer

А тук има списък на допустимото алкохолно съдържание по страни:

http://en.wikipedia.org/wiki/Drunk_driving
Last edited by Daggerstab on Fri Feb 01, 2008 6:11 pm, edited 1 time in total.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Feb 01, 2008 6:11 pm

Е, дрегерат не, ама ако обясниш на полицаите, че си кривнал от пътя, за да не сгазиш милия лилав мамут, който се е разхождал в средата на платното, могат да те пратят на кръвен тест... т.е. имам такива впечатления, но може и да не съм права...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Feb 01, 2008 6:25 pm

Morwen wrote:
zhivik wrote:Между другото, дискусията ме наведе на едни размисли относно колко ни е непоследователна съдебната практика, що се отнася до присъдите. Сещам се за случая с Майкъл Шийлдс, който за побой и тежка телесна повреда получи ефективна присъда. Значи какво се оказва, да пребиеш жестоко някого се смята за далеч по-тежко престъпление, отколкото да убиеш с автомобил? Нещо ценностната система на съдиите явно е доста сбъркана, то затова и няма нищо чудно, че и хората не им пука за закона.
Да, да пребиеш някого жестоко е по-тежко престъпление от това да предизвикаш пътен инцидент с жертви. Истината е, че и на човек, който не кара диво, пияно и безразсъдно може да му се случи. Мааму, може да се разсее от това, че детето на задната седалка внезапно се е разревало и точно в тоя момент да налети на човек, без да го види. Да, това е някаква много измислена ситуация, в огромната част от случаите не е така, но е възможна. Но няма как да пребиеш човек с жестокост, без да си го искал. Когато излезеш на пътя пил си тъп катил. Може да убиеш някой, може и да не направиш нищо. Но когато тръгнеш към някой с идеята да хванеш главата му и да започнеш да я удряш в земята, това със сигурност ще доведе до лоши последствия. Не мисля, че двете могат да се сравняват с лека ръка.
Да предизвикаш инцидент с автомобил не заслужава по-тежко наказание, но да убиеш ...
This signature is not yet rated

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Feb 01, 2008 7:17 pm

Morwen wrote:Е, дрегерат не, ама ако обясниш на полицаите, че си кривнал от пътя, за да не сгазиш милия лилав мамут, който се е разхождал в средата на платното, могат да те пратят на кръвен тест... т.е. имам такива впечатления, но може и да не съм права...
Всъщност и за показание на дрегера над границата те пращат на кръвна проба. Ти може и да не отидеш, ако искаш, но това се смята за лошо поведение и след това оказва много лошо влияние върху решението, което началникът на КАТ взима за твоя акт. Ако отидеш, тогава е вярно това, което Daggerstab каза - възможно е докато стигнеш дотам, вече съдържанието на кръв в алкохола ти да се е повишило достатъчно, за да покаже пробата добър резултат :)

Има го, разбира се, и моментът с това, че можеш на място да напишеш възражение в акта и след това да заведеш дело срещу КАТ, като се позовеш на медицински причини и кажеш, че имаш страх от игли или алергия към игли или всякакви други причини да откажеш кръвна проба официално (не просто да не отидеш!) - и има хора, които се справят много успешно с това :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 01, 2008 7:55 pm

Ами, Марфе, четеш във вестника, че осъдили някакъв ка(ъ)тил на едиколко си години понеже пребил приятелката си. Но понеже бил пиян в момента, и не знаел какво правел, присъдата намалява с едиколко си!! :evil: И същото беше станало с някаква доста оспорвана присъда, на пиян камикадзе.
Но от както известен фламенко-певец, циганин, прегази човек и после избяга от местопроизшествието. Пък и после беше навил непълнолетният си брат да каже, че карал той макар че го спипаха; та от тогава взимат по присърце пътните нарушения. :roll:

А тук имаше и друг случай, при който просто след края на съдебното дело хората чакаха съдията, за да го линчуват.
Някакъв кретеняк убил жена си с нож, като я наръгва 73 пъти!!! Но съдията не го сметна за "озлобяване" (да каже Никола правилният юридически термин), понеже жената умряла преди ... 10-то наръгване!! :evil:
В този случай, специлано, се наложи съдията да смени място на работа и местожителство!! :twisted:

А относно наркотиците, просто вместпо да дуфнеш у апарат за алкохола, искат да дадеш слюнка. И ги правят на място.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 01, 2008 8:00 pm

Ми до са не съм видел некой да тестват за наркотици по пътя. А не са малко тия да са ударили две бързи магистралки преди да се метнат в колата от пииналите.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 01, 2008 8:18 pm

Еееее, тук почнахме от миналата година. Та там, докато стигне ехото, няма да имат проблем магистралуващите. :twisted: За жалост!!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Feb 01, 2008 9:21 pm

Байче, в България поне на хартия алкохолът не се смята за смекчаващо вината обстоятелство. Проблемата е обаче, че има хиляди други смекчаващи вината обстоятелства, които мака и да нямат роднински връзки с алкохола, водят до розаф край.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 01, 2008 9:45 pm

Мани!!! Чувството за отговорнос е подценен asset!! :evil: Страхотно подценен!!! :<

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Feb 01, 2008 9:51 pm

Marfa wrote:Пиянството не е смекчаващо вината обстоятелство. Байче, не мога да си въобразя как ти е хрумнало, че е.
На прекалено патентна (и ве търговско-маркова) вълна съм така че никой да не ме чете на предната страница :roll: