Гледано напоследък

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Jan 03, 2008 11:46 am

Сетих се, че гледах миналата седмица Brave Story на Gonzo, много приятно и красивичко филмче :) Ох, нищо вече не мога да си вместя в програмата, имам да доглеждам поне 5 сериала, направо кошмар :evil:

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Jan 04, 2008 12:21 am

Загледах Get Backers. Засега ми е скучновато и върви бавно.
Смятам да започна Rurouni Kenshin - някой ще ми препоръча ли кое да захвана - мангата или анимето?
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 04, 2008 5:08 am

Мангата - липсват филърите и вторият арк също е много як. Анимето става жестоко откъм 10-ти докъм 50-ти епизод (първи арк на мангата), а после до края са изключително тъпи филъри. Все пак можеш да му хвърлиш едно око някой ден - приятно звуково преживяване е.
Но имай предвид, че си е шонен бозица (макар и такава, която много обичам) откъдето и да го погледнеш, така че не очаквай нещо кой знае какво. Сетингът е много готин обаче - особено ако се кефиш на самураи и периода на Бакуматсу революцията в Япония.
Иначе ти препоръчвам да видиш 4-те Кеншин ОВА. Те вече НЕ са за малки деца и са доста брутални и красиви на моменти. Историята от първите 2 я има в мангата:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... php?id=210
но последните 2:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... .php?id=73
са след събитията в нея и са абсолютният завършек.

GetBackers и то е стандартно шоненче за 14-годишни. На мен ми беше доста приятна и неангажираща губивремка. И там не очаквай много, за да ти хареса :)
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Jan 04, 2008 1:27 pm

Ясно.Ще почна с мангата, после ОВАатата.
10x. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Jan 05, 2008 8:53 pm

Nausicaa of the Valley of the Wind

Прекрасно :) Истинска поезия. Хареса ми дори повече от Spirited Away. Визията, атмосферата, света - всичко ужасно ми импонира, а героинята - макар и типично по Гиблиевски захарна - е толкова сладка, истинска, искрена, вдъхновена... Айде стига прилагателни, беж да го гледате ;)

Много по-добър от Мононоке, бтв..
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Jan 05, 2008 8:53 pm

Colour me impressed. :shock: :P Значи ако и той не ме впечатли, да отписвам Гибли, така ли?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Jan 05, 2008 8:53 pm

Е ако това значи, че си гледал СА и не те е впечатлил, можеш директно да отписваш.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Jan 05, 2008 8:53 pm

Не твърде. Точно нему съм един вид длъжник, щото го гледах навремето - когато не знаех кво трябва да очаквам от Гибли - и сам по себе си успя да ми задържи интереса само до средата. :?

Мононоке ми беше харесал умерено, ма то беше преди 10 години, когато анимето още се харчеше само щото е такова. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 05, 2008 8:54 pm

И какво *всъщност* трябва да очакваш от анимето?
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jan 06, 2008 10:54 am

Мононоке е маса сгоден, гледал съм го по канал едно, имаше баси злия глиган-горски дух:).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 06, 2008 10:56 am

Е Наушикаа е оригиналът ;) Най-доброто на Миязаки след Spirited Away.
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Jan 07, 2008 4:11 am

Току що догледах Baccano!. Направо не мога да повярвам, че след първите три епизода го бях оставил в забвение и се чудех дали да го доглеждам въобще.

Та това чудо е донякъде подобно на прехваления Black Lagoon, само че освен екшън и badass герои има и повече от приличен сюжет, представен оригинално. В началото е много объркващо заради скоковете във времето, но към края е голям кеф да се види как всичко си пасва на мястото.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Jan 07, 2008 11:10 am

Аз пък вчера гледах Kiki's Delivery Service - както винаги ми беше много забавно и зареждащо с добро настроение :) Май вече не остана филм на Гибли, който да не съм гледала, хмм. Онзи ден открих съвсем случайно, че има Fullmetal alchemist Reflections ОВА и си я изтеглих, ама още не съм я гледала. Мислех си, че съм изгледала де що има ОВИ и филми, а тази съм я изпуснала :?

Killua
Ascendent

Post by Killua » Mon Jan 07, 2008 10:23 pm

Hanada Shounen-shi загледах аз от тази вечер и страшно ме зариби! Още съм на четвърти епизод, но съм направо във възторг. Анимацията е супер забавна, както и бъзиците (някои направо си простеят, ама нема лошо..), като цяло не ни се спестява нищо от анатомията и физиологията на главното извергче :mrgreen: (появяват се и жълто-зелени сополи!!!!)
Има си и разчувстващи моменти, които направо ме насълзяват... голямо бижу е сериалът до момента :)
shadow dance nikoga ne luje

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jan 07, 2008 10:35 pm

Аз ше правя 3ти опит да догледам Ping pong club-а :oops: na .mkv тоя път :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”