Гледано напоследък
Moderator: Moridin
Мангата - липсват филърите и вторият арк също е много як. Анимето става жестоко откъм 10-ти докъм 50-ти епизод (първи арк на мангата), а после до края са изключително тъпи филъри. Все пак можеш да му хвърлиш едно око някой ден - приятно звуково преживяване е.
Но имай предвид, че си е шонен бозица (макар и такава, която много обичам) откъдето и да го погледнеш, така че не очаквай нещо кой знае какво. Сетингът е много готин обаче - особено ако се кефиш на самураи и периода на Бакуматсу революцията в Япония.
Иначе ти препоръчвам да видиш 4-те Кеншин ОВА. Те вече НЕ са за малки деца и са доста брутални и красиви на моменти. Историята от първите 2 я има в мангата:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... php?id=210
но последните 2:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... .php?id=73
са след събитията в нея и са абсолютният завършек.
GetBackers и то е стандартно шоненче за 14-годишни. На мен ми беше доста приятна и неангажираща губивремка. И там не очаквай много, за да ти хареса
Но имай предвид, че си е шонен бозица (макар и такава, която много обичам) откъдето и да го погледнеш, така че не очаквай нещо кой знае какво. Сетингът е много готин обаче - особено ако се кефиш на самураи и периода на Бакуматсу революцията в Япония.
Иначе ти препоръчвам да видиш 4-те Кеншин ОВА. Те вече НЕ са за малки деца и са доста брутални и красиви на моменти. Историята от първите 2 я има в мангата:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... php?id=210
но последните 2:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... .php?id=73
са след събитията в нея и са абсолютният завършек.
GetBackers и то е стандартно шоненче за 14-годишни. На мен ми беше доста приятна и неангажираща губивремка. И там не очаквай много, за да ти хареса
- Moridin
- Global Moderator
Nausicaa of the Valley of the Wind
Прекрасно
Истинска поезия. Хареса ми дори повече от Spirited Away. Визията, атмосферата, света - всичко ужасно ми импонира, а героинята - макар и типично по Гиблиевски захарна - е толкова сладка, истинска, искрена, вдъхновена... Айде стига прилагателни, беж да го гледате 
Много по-добър от Мононоке, бтв..
Прекрасно
Много по-добър от Мононоке, бтв..
This is it. Ground zero.
Colour me impressed.
Значи ако и той не ме впечатли, да отписвам Гибли, така ли?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Не твърде. Точно нему съм един вид длъжник, щото го гледах навремето - когато не знаех кво трябва да очаквам от Гибли - и сам по себе си успя да ми задържи интереса само до средата.
Мононоке ми беше харесал умерено, ма то беше преди 10 години, когато анимето още се харчеше само щото е такова.
Мононоке ми беше харесал умерено, ма то беше преди 10 години, когато анимето още се харчеше само щото е такова.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Току що догледах Baccano!. Направо не мога да повярвам, че след първите три епизода го бях оставил в забвение и се чудех дали да го доглеждам въобще.
Та това чудо е донякъде подобно на прехваления Black Lagoon, само че освен екшън и badass герои има и повече от приличен сюжет, представен оригинално. В началото е много объркващо заради скоковете във времето, но към края е голям кеф да се види как всичко си пасва на мястото.
Та това чудо е донякъде подобно на прехваления Black Lagoon, само че освен екшън и badass герои има и повече от приличен сюжет, представен оригинално. В началото е много объркващо заради скоковете във времето, но към края е голям кеф да се види как всичко си пасва на мястото.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Аз пък вчера гледах Kiki's Delivery Service - както винаги ми беше много забавно и зареждащо с добро настроение
Май вече не остана филм на Гибли, който да не съм гледала, хмм. Онзи ден открих съвсем случайно, че има Fullmetal alchemist Reflections ОВА и си я изтеглих, ама още не съм я гледала. Мислех си, че съм изгледала де що има ОВИ и филми, а тази съм я изпуснала 
Hanada Shounen-shi загледах аз от тази вечер и страшно ме зариби! Още съм на четвърти епизод, но съм направо във възторг. Анимацията е супер забавна, както и бъзиците (някои направо си простеят, ама нема лошо..), като цяло не ни се спестява нищо от анатомията и физиологията на главното извергче
(появяват се и жълто-зелени сополи!!!!)
Има си и разчувстващи моменти, които направо ме насълзяват... голямо бижу е сериалът до момента
Има си и разчувстващи моменти, които направо ме насълзяват... голямо бижу е сериалът до момента
shadow dance nikoga ne luje