Chaplin & Silent Hollywood

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Amos Trask
Aes Sedai

Chaplin & Silent Hollywood

Post by Amos Trask » Wed Jun 23, 2004 10:25 am

Марфа спомена в топика за Златния Холивуд, че си пада по филмите на Чаплин. Тя е от моята партия, знам аз! :D Има ли други фенове на гения тука? А дали въобще сте гледали неми филми? Повярвайте ми, въпреки че изглеждат особено древни, гледането им си има специфично очарование. При това Чаплин е само един от тогавашните актьори - макар че е най-известния, това в никой случай не значи че е единствения талантлив. Чували ли сте за Дъглас Феърбанкс, Харолд Лойд, Бъстър Кийтън (за него сигурно сте чували), Клара Боу, Теда Бара, Мари Дреслър, Мак Сенет, Форд Стърлинг и т.н.? Сигурно не. Ако филмите от ранния говорещ Холивуд се пренебрегват от разпространителите у нас, то тези от немия период въобще не влизат в техните планове. Да, издадоха "Чаплин - колекцията" (10 DVD-та), обаче каква "колекция" е това, е друг въпрос - в нея влизат само пълнометражните филми на Чаплин, направени за Юнайтед Артистс. Но не с тях той става толкова известен, а с късометражните си 1-4 reels. Те къде са? Явно извън "колекцията" и далече от българския зрител.

За мое радостно изумление, в arenabg.com си намерих 2 филма на Бъстър Кийтън - шедьовърът му "Генералът" и по-слабичкият, но също сладък "The Cameraman". Бях много доволен! :D Въпроса е обче, че това са само два екземпляра от огромно море филми от тогава, до които просто нямаме достъп в България. А от Америка не става да поръчваш - друг им е DVD-стандарта, а и цената не е малка. Мамка му!
:shark:
Feel the summer!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jun 23, 2004 10:32 am

А пък аз от arenabg немога да си позволя да тегля, мрън:( Ма инак верно съм от таз партия де:)))
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Jun 23, 2004 10:38 am

Дори си в ръководството на наш'та партия! 8-)
Feel the summer!

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jun 23, 2004 6:56 pm

Хе-хе, точно вчера за първяи път гледах дълъг ням филм от край до край и ми хареса противно на очакванията ми.
Обаче не беше холивудски, а френски( The passion of Jona of Arc беше английското заглавие). 8-)
Иначе на Чаплин му бях фен едно време, като го даваха повече по телевизията.

БТВ, леко offtopic - Амос, случайно да знаеш някакъв сайт, на който да има каталог с предлаганите у нас ДВД-та? Че сега се чудя да си взимам ли плейър, а не знам продават ли се достатъчно много смислени филми у нас, за да се оправдае инвестицията, а ужасно ме мързи да обикалям разни видеотеки и магазини. :)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Jun 23, 2004 11:52 pm

И аз преди, когато често даваха филми на Чаплин по телевизията, много им се радвах. Всъщност, нито съм търсил някакъв дълбок смисъл, нито съм ги оценявал по друг критерий освен това, че бяха смешни и увлекателни. По- късно, като се замислих кога са правени тия филми и ми стана странно- толкова години, а все още актуални, а все още добри. Макар мнението ми да е на пълен лаик в областта- Чаплин е гений.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Jun 24, 2004 11:18 am

Дем, какво да ти кажа, въпросът за предлагането на достатъчно смислени филми у нас е спорен. Александра издадоха едно време доста, обаче повечето от тях вече са изчерпани. От друга страна каталогът на Съни тепърва започва да се пълни и все още не предлага кой знае какво. От пиратите пък всички знаем, че няма смисъл да се пазарува, щото не може да си сигурен какво ужасяващо лошо копие ще ти пробутат.
Виж http://sunnyfilms.com и http://mobilis.bg - там има доста заглавия на диск. Сайт на Александра няма, явно няма и да има (пълен каталог на техните заглавия също). Иначе ако успееш да преодолееш за мъничко пустия мързел, може да отскочиш до ъгъла на Витошка и Патриарха (бившата Аптека) или до Арената - там са двата основни магазина на Александра, може да разгледаш какво имат. Технополис също е добре зареден, ама е далечко.

Ако търсиш специално някое заглавие/заглавия, питай, аз ще ти кажа какъв му е статуса. И мен ме интересуваше какво се предлага, та се постарах да проуча въпроса и сега знам как са нещата. 8-)

А иначе за чуденето дали да си вземеш плейър - не се чуди! Това си е благословия - идеално качество и звук + невероятно изживяване! Откакто го имам това чудо, видеокасетите и филмите от интернет ми се струват непростимо долнокачествени. :D
Feel the summer!

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sat Jun 26, 2004 11:33 am

Ъ-ъ-ъ... Дем, на планетата ли си още? Обозначи се! :)
Feel the summer!

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Jun 26, 2004 1:26 pm

Тук съм, да. Просто ме домързя да пиша в тази тема вчера.
Ами търся почти всичко на Ингмар Бергман, но някак шансът да е издадено нещо у нас ми се струва твърде малък, затова и ме мързи да обикалям. Е, не само затова де...:)
Иначе проверявал съм какво предлага моя любим сайт Мобилис в това отношение и направо се ужасих колко ограничено е предлагането. Че то дори "Боен клуб" го няма, както и почти всеки филм, за който проверих.
Don't be a lawyer!

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Jun 28, 2004 12:38 pm

"Боен клуб" не е излизал на диск, но скоро може и това да се случи - Александра са подхванали филмите на Фокс. Вече издадоха "Денят на независимостта" и "Ах, тази глупост...ъ-ъ-ъ...пардон, Мери" :P

За Бергман забрави, поне на този етап. Както вече споменах - пазарът е от беден, по-беден. :(
Feel the summer!

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Jun 28, 2004 4:49 pm

Леле, моя любим филм "Dенят на независимостта" на ДВД, това беше тласъка от който наистина се нуждаех за да си взема ДВД плейър. :) :P
Don't be a lawyer!

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Tue Jun 29, 2004 11:43 am

Знаех си аз, че това ще те стимулира мощно. Действай! 8-)
Feel the summer!