Косово
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
Косово
Амиии утре се очертава интересн ден, а нещата могат да излезнат бързо извън контрол, реших да отворим тема за предстоящите събития.
Аз лично съм категорично против независимостта на Косово и съм на мнение, че Сърбия има право да се саморазправи със бунтарите както намери за добре. Ако може. Ако не може - Путин да изпрати половин милион военни съветници. Те могат.
Последствията от подобен акт и последствалото му признава вещае много лоши неща за вбъдеще.
1. Кюрдите и Кипър - и те си имат право на независимост и т.н. Не би трябвало да отчуждаваме една от малкото светски мюсулмански държави, която и без това се бори с ислямизациата отвътре(ашкосун на турската армия, между другото за защитата на светския характер на държавата)
2. Май и Баските имат подобни претенции - как да им откажеш след това
3. Иракските кюрди - като че ли не е достатъчно дестабилизирано и там
4. На доста места по света етнически конфликти са задимяли - няма нужда да се дава още един аргумент на размирниците
И т.н.
Аз лично съм категорично против независимостта на Косово и съм на мнение, че Сърбия има право да се саморазправи със бунтарите както намери за добре. Ако може. Ако не може - Путин да изпрати половин милион военни съветници. Те могат.
Последствията от подобен акт и последствалото му признава вещае много лоши неща за вбъдеще.
1. Кюрдите и Кипър - и те си имат право на независимост и т.н. Не би трябвало да отчуждаваме една от малкото светски мюсулмански държави, която и без това се бори с ислямизациата отвътре(ашкосун на турската армия, между другото за защитата на светския характер на държавата)
2. Май и Баските имат подобни претенции - как да им откажеш след това
3. Иракските кюрди - като че ли не е достатъчно дестабилизирано и там
4. На доста места по света етнически конфликти са задимяли - няма нужда да се дава още един аргумент на размирниците
И т.н.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- RRSunknown
- Elder God
Някой замисля ли се за следното :
ако албанците се обединят ще поискат ще създадат прецедент,
От нататък има вероятност да претендираме за част от македония
и за западните покрайнини.
Така де , щом албанците обявяват независимост и българите могат да го направят нали?
Между другото (или аз греша) Белгия също имат намерения да се разделят на две- фламанците искаха отделяне.
Както е тръгнало няма се учудя ако след 10 години и САЩ се разделят на държави.
ако албанците се обединят ще поискат ще създадат прецедент,
От нататък има вероятност да претендираме за част от македония
и за западните покрайнини.
Така де , щом албанците обявяват независимост и българите могат да го направят нали?
Между другото (или аз греша) Белгия също имат намерения да се разделят на две- фламанците искаха отделяне.
Както е тръгнало няма се учудя ако след 10 години и САЩ се разделят на държави.
Last edited by RRSunknown on Sat Feb 16, 2008 4:46 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
Адашке, войни и атентати в човешката история винаги е имало и за жалост смятам, че ще продължава да ги има. Поводи винаги се намират.
За Косово - ако повече от важните държави признаят независимостта му, това ще създаде ужасен прецедент и оттук нататък според мен ще последва ефектът на доминото из цял свят.
От друга страна, демографските процеси са нещо необратимо - едни етноси нарастват за сметка на други. Когато работех в Националното радио, една колежка от Албанска редакция ми каза, че един албанец ясно й е заявил "Ние тази война ще я спечелим в леглата". Както и да се чувстваме по този повод, фактът си е факт.
Гледайте демографските процеси в Македония. Това ще стане по-нататък из цяла Европа като съотношение на етносите - висока раждаемост в страните от Третия свят плюс имиграция в богатите държави. Това е положението.
За Косово - ако повече от важните държави признаят независимостта му, това ще създаде ужасен прецедент и оттук нататък според мен ще последва ефектът на доминото из цял свят.
От друга страна, демографските процеси са нещо необратимо - едни етноси нарастват за сметка на други. Когато работех в Националното радио, една колежка от Албанска редакция ми каза, че един албанец ясно й е заявил "Ние тази война ще я спечелим в леглата". Както и да се чувстваме по този повод, фактът си е факт.
Гледайте демографските процеси в Македония. Това ще стане по-нататък из цяла Европа като съотношение на етносите - висока раждаемост в страните от Третия свят плюс имиграция в богатите държави. Това е положението.
Last edited by passer-by on Sat Feb 16, 2008 5:17 pm, edited 1 time in total.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Уф. Както вече май споменах в съседна тема, доста неща съм чувал от хора, които са живели в Косово. Сестра ми веднъж се е поучудила малко от начина, по който хората там не показват никакви открити реакции на това, че от време на време покрай тях минават военни с униформи и тук-там някой танк, и е питала хазяйката си дали не им пречат танковете и изобщо сините каски; отговорът е бил "Как?! Да пречат?! Ако знаеш колко се страхуваме от момента, в който те ще си тръгнат..."
Личното ми мнение е, че отделянето им ще помогне поне малко за успокояване на духовете; че отделянето им ще помогне поне малко за това след години вече да няма такива изказвания, да няма изпълнения като изстрели в дискотека и минута-две след това обявяване с мегафон "спокойно, извинявайте, тука снимаме един музикален клип и певицата искаше да има автентични кадри от реакцията на хора на изстрели в помещението". Да, няма да стане веднага, нищо чудно да има години особено отношение към другите, които са останали в рамките на новата държава, но като цяло мисля, че ще бъде за добро.
Колкото до това "и САЩ да се разделят на държави" - ми те индианците Лакота вече се опитват
Май от месец-два насам не е имало много ново развитие, та засега си остава по-скоро като либопитен факт, ама знае ли човек 
Личното ми мнение е, че отделянето им ще помогне поне малко за успокояване на духовете; че отделянето им ще помогне поне малко за това след години вече да няма такива изказвания, да няма изпълнения като изстрели в дискотека и минута-две след това обявяване с мегафон "спокойно, извинявайте, тука снимаме един музикален клип и певицата искаше да има автентични кадри от реакцията на хора на изстрели в помещението". Да, няма да стане веднага, нищо чудно да има години особено отношение към другите, които са останали в рамките на новата държава, но като цяло мисля, че ще бъде за добро.
Колкото до това "и САЩ да се разделят на държави" - ми те индианците Лакота вече се опитват

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- Interpreter
- Forsaken
Между другото, единствените меродавни отговори в тази анкета са "твърдо да" и "твърдо не". Точно по този въпрос уговорките за несливане с Албания са безсмислени. А съгласие от Сърбия - абсурд.
И аз съм "твърдо не". Защото признаем ли независимост на Косово, "смесените райони" у нас ще ни разгонят фамилията. Вече са почнали, между другото. И не, не съм фен на "Атака", напротив.
И аз съм "твърдо не". Защото признаем ли независимост на Косово, "смесените райони" у нас ще ни разгонят фамилията. Вече са почнали, между другото. И не, не съм фен на "Атака", напротив.
няма вярно решение за Косово май... Не са само албанците - там има и сърби все пак. И то немалко, въпреки че се изселиха доста. Ами те какво ще правят? Представи си как се събуждаш и вече си в друга дъжава? И макар, че са по-малко, са в пъти повече от нашето "турско малцинство".
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
ами те се опитаха,ама ги бомбандирахаСърбия има право да се саморазправи със бунтарите както намери за добре.

после американците се усетиха каква колосална грешка са направили,замазаха положението за година две и се измъкнаха по терлици,оставяйки ни на нас (европа) да сърбаме попарата.
сега щото европейците са много хитри и големи хуманисти,решиха да подкрепят от все съре отделянето на косово,докато разни емигранти палят коли в дания.
ама нищо де, след някоя и друга година и те ще се усетят как е трябвало да си трят в случая,ама утре ще видим какво ще стане.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
И аз не желая да подхващам такъв разговор. Просто аргументирах гласуването си в случая с Косово.Roamer wrote:По въпроса със смесените райони у нас да не вземат сега да потекат два паралелни разговораМакар че в Абсурдистанската тема май като че ли разговорът почти поприключи, което всъщност е хубаво...

- Moridin
- Global Moderator
Между другото с кое право все пак ЕС се разпорежда по въпроса и праща мисии, които да управляват администрацията в евентуална суверенна държава, която няма нищо общо с ЕС, нито основните й "родители" - Албания и Сърбия.
И да подкрепя донякъде Минувача - такава опция "да се забрани сливане с Албания" ми се струва меко казано абсурдна от всякаква правна или практическа гледна точка.
И да подкрепя донякъде Минувача - такава опция "да се забрани сливане с Албания" ми се струва меко казано абсурдна от всякаква правна или практическа гледна точка.
This is it. Ground zero.