George Carlin

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
AlDim
Elder God

George Carlin

Post by AlDim » Sat Oct 20, 2007 3:35 pm

За незапознатите George Carlin е невероятен американски комик, който вече петдесет години ръси умилително цинични гениалности и е повлиял почти всички, които се подвизават в попрището днешно време. Стюърт и Колберт, Кевин Смит, Бил Махер, Луис Блек, Сайнфелд и т.н. и т.н. През 70-те променя вида и имиджа си из основи, за да бъде себе си, и така става уникален феномен в света на костюмираните и зализани майтапчии. Стига се дотам, че 72-ра е арестуван за всеизвестното си "Seven Dirty Words" изпълнение, което искрено възмутява християнските ултраси. Въобще, ако не броим че личният му живот не винаги е бил цвете за мирисане, покрай периоди на творчески алкохолизъм и пристрастяване към наркотици, има изключително кефеща философия за живота, вселената и всичко останало.

Но стига съм приказвал, ето ви три от най-жестоките му неща:
Стъф - http://youtube.com/watch?v=MvgN5gCuLac
Спасете планетата! - http://spikedhumor.com/articles/130122/ ... rming.html
Компресираните 10 божии заповеди - http://youtube.com/watch?v=rCz0-HY1TLU& ... ed&search=

И кратко обобщение на кариерата му:
http://spikedhumor.com/articles/126714/ ... _1997.html
http://spikedhumor.com/articles/126721/ ... _of_6.html

Random
Ascendent

Post by Random » Sat Oct 20, 2007 6:00 pm

Досега само хубваи неща съм чувал/чел за него. На български има издадени три книги с доста добро оформление, не знам как са като превод обаче...
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Oct 20, 2007 11:31 pm

Пуснах си 10те Заповеди, брутално яко е, евала на СашЕто:)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Oct 21, 2007 2:03 pm

Нема грешка ;) 7words си е класика ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Oct 21, 2007 2:41 pm

На мен любими са ми Стъф и онова за глобалното затопляне.
Абе, Сашко, можеш ли да изровиш онова, в което се ебаваше с изгъзените понятия, които обществото си е измислило. Примерно bathroom tissue вместо toilet paper, senior citizen вместо old man, pass away вместо die...
Мноо яко беше.
Бе велик е Карлин, няма две мнения по въпроса.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Re: George Carlin

Post by shayhiri » Sun Oct 21, 2007 3:03 pm

AlDim wrote:Въобще, ако не броим че личният му живот не винаги е бил цвете за мирисане, покрай периоди на творчески алкохолизъм и пристрастяване към наркотици, има изключително кефеща философия за живота, вселената и всичко останало.
Че то има ли изобщо друга възможна? Над едно ниво на интелигентност просто няма как да виждаш нещата по друг начин освен в реалния им вид. (Сещате се защо на американците им е толкова интересен. :lol: )

Употребата на наркотици (във всичките им форми) обаче е идиотщина - била тя осъзната или не. Добре, че все пак се е възстановил (донякъде).

П.П. : Това що е в този форум? Имал ли е някакво участие във филм?
Last edited by shayhiri on Sun Oct 21, 2007 3:05 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Oct 21, 2007 3:03 pm

Важи :)
Все пак си харесвам Хикс повече

http://www.youtube.com/watch?v=fntiAF3O ... ed&search=
This is it. Ground zero.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Oct 21, 2007 3:08 pm

Седемте смъртни гряха изгледах и се изкефих страшно много :)
Употребата на наркотици (във всичките им форми) обаче е идиотщина - била тя осъзната или не.
Но консумираш алкохол нали?
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Oct 21, 2007 3:15 pm

Разбира се, че не. :x Абсолютно безсмислен е (за мен), освен ако не става въпрос за чаша много скъпо червено вино, например. Единственият наркотик, който консумирам, е солта (и далеч по-рядко захарта) в храната - благодарение на родителите ми, когато още не съм взимал решения сам :? - но се старая да спра и нея.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

AlDim
Elder God

Re: George Carlin

Post by AlDim » Sun Oct 21, 2007 3:19 pm

shayhiri wrote:Това що е в този форум? Имал ли е някакво участие във филм?
Имал е много участия (примерно в Dogma). И много от комедийните му изпълнения са пускат по HBO, на видео и т.н. Въобще точно тук си му е мястото.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Oct 21, 2007 3:19 pm

Разбира се, че не. Mad Абсолютно безсмислен е (за мен), освен ако не става въпрос за чаша много скъпо червено вино, например. Единственият наркотик, който консумирам, е солта (и далеч по-рядко захарта) в храната - благодарение на родителите ми, когато още не съм взимал решения сам Confused - но се старая да спра и нея.
Е това не го очаквах :mrgreen: И аз съм against всякакъв алкохол де 8-) Мисля че прекаляваш все пак, нито солта, нито захарта ( нито марихуаната впрочем ) ги броя за истински наркотици.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Oct 21, 2007 3:40 pm

AlDim wrote:
shayhiri wrote:Това що е в този форум? Имал ли е някакво участие във филм?
Имал е много участия (примерно в Dogma). И много от комедийните му изпълнения са пускат по HBO, на видео и т.н. Въобще точно тук си му е мястото.
Да бе, разбира се. Акцентът беше в/ху втория ми въпрос, щото ми стана интересно.

Дарклинг, всяка субстанция, без която тялото може да съществува пълноценно, е излишна. Ако предизвиква каквато и да е вреда, вече е и опасна. А наркотиците не само отговарят на горното описание, ами и въплъщават изключително обидната за мислещия човек идея, че се нуждае от външна намеса, за да бъде щастлив и да осмисли живота си.

Така че да не говорим за истински (и неистински) наркотици. Принципът е един и същ: алкохол, никотин, марихуана, синтетика, опиум, твърди наркотици, кафе, чай, шоколад, захар, подсладители, както и много хранителни съставки в абсурдно високи количества - концентрати като белия хляб и т.н.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Oct 21, 2007 8:56 pm

Хрис - :)

George Carlin on Language
http://youtube.com/watch?v=h67k9eEw9AY

хахах тва не го бях гледал ;)
Carlin talks about cats

Изверг е и тоя макар че Еди Иззард си ми е номер 1 за са ;)

Допълнителна информация за тоя тип Шоута :wink:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stand-up_comedy
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 22, 2007 1:40 am

Цял ден му гледам нещата. :mrgreen: И не защото ми казва нещо ново, а заради начина, по който го казва. Дал бог всекиму такъв акъл и на 70 години.

Чудя се само дали мъдростта му стига до другиго освен до някои сред няколкостотинте човека в залите, които така или иначе вероятно са достатъчно образовани. Най-вероятно не. Хората са много добри в това да си затварят очите за неудобната истина, дори да имат капацитета да я схванат. Така ли се разбиват илюзии, които са съпътствали и поддържали тълпата във вида й откакто я има? Сигурен съм, че и Карлин е наясно с това, че нищо не може да промени. Просто си изкарва с хляба с това, което би правил и без пари - и се забавлява заедно с подобните му.

П.П.: Еди Изард и подобните му стенд-ъп комици не ме впечатляват особено. Карлин и Коен, виж, са съвсем друга бира.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 22, 2007 2:08 am

Добър е :)
Макар че на мен някак не ми разбива илюзиите, просто казва нещата много сполучливо и направо.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either