George Carlin

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
AlDim
Elder God

George Carlin

Post by AlDim » Sat Oct 20, 2007 3:35 pm

За незапознатите George Carlin е невероятен американски комик, който вече петдесет години ръси умилително цинични гениалности и е повлиял почти всички, които се подвизават в попрището днешно време. Стюърт и Колберт, Кевин Смит, Бил Махер, Луис Блек, Сайнфелд и т.н. и т.н. През 70-те променя вида и имиджа си из основи, за да бъде себе си, и така става уникален феномен в света на костюмираните и зализани майтапчии. Стига се дотам, че 72-ра е арестуван за всеизвестното си "Seven Dirty Words" изпълнение, което искрено възмутява християнските ултраси. Въобще, ако не броим че личният му живот не винаги е бил цвете за мирисане, покрай периоди на творчески алкохолизъм и пристрастяване към наркотици, има изключително кефеща философия за живота, вселената и всичко останало.

Но стига съм приказвал, ето ви три от най-жестоките му неща:
Стъф - http://youtube.com/watch?v=MvgN5gCuLac
Спасете планетата! - http://spikedhumor.com/articles/130122/ ... rming.html
Компресираните 10 божии заповеди - http://youtube.com/watch?v=rCz0-HY1TLU& ... ed&search=

И кратко обобщение на кариерата му:
http://spikedhumor.com/articles/126714/ ... _1997.html
http://spikedhumor.com/articles/126721/ ... _of_6.html

Random
Ascendent

Post by Random » Sat Oct 20, 2007 6:00 pm

Досега само хубваи неща съм чувал/чел за него. На български има издадени три книги с доста добро оформление, не знам как са като превод обаче...
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Oct 20, 2007 11:31 pm

Пуснах си 10те Заповеди, брутално яко е, евала на СашЕто:)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Oct 21, 2007 2:03 pm

Нема грешка ;) 7words си е класика ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Oct 21, 2007 2:41 pm

На мен любими са ми Стъф и онова за глобалното затопляне.
Абе, Сашко, можеш ли да изровиш онова, в което се ебаваше с изгъзените понятия, които обществото си е измислило. Примерно bathroom tissue вместо toilet paper, senior citizen вместо old man, pass away вместо die...
Мноо яко беше.
Бе велик е Карлин, няма две мнения по въпроса.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Re: George Carlin

Post by shayhiri » Sun Oct 21, 2007 3:03 pm

AlDim wrote:Въобще, ако не броим че личният му живот не винаги е бил цвете за мирисане, покрай периоди на творчески алкохолизъм и пристрастяване към наркотици, има изключително кефеща философия за живота, вселената и всичко останало.
Че то има ли изобщо друга възможна? Над едно ниво на интелигентност просто няма как да виждаш нещата по друг начин освен в реалния им вид. (Сещате се защо на американците им е толкова интересен. :lol: )

Употребата на наркотици (във всичките им форми) обаче е идиотщина - била тя осъзната или не. Добре, че все пак се е възстановил (донякъде).

П.П. : Това що е в този форум? Имал ли е някакво участие във филм?
Last edited by shayhiri on Sun Oct 21, 2007 3:05 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Oct 21, 2007 3:03 pm

Важи :)
Все пак си харесвам Хикс повече

http://www.youtube.com/watch?v=fntiAF3O ... ed&search=
This is it. Ground zero.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Oct 21, 2007 3:08 pm

Седемте смъртни гряха изгледах и се изкефих страшно много :)
Употребата на наркотици (във всичките им форми) обаче е идиотщина - била тя осъзната или не.
Но консумираш алкохол нали?
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Oct 21, 2007 3:15 pm

Разбира се, че не. :x Абсолютно безсмислен е (за мен), освен ако не става въпрос за чаша много скъпо червено вино, например. Единственият наркотик, който консумирам, е солта (и далеч по-рядко захарта) в храната - благодарение на родителите ми, когато още не съм взимал решения сам :? - но се старая да спра и нея.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

AlDim
Elder God

Re: George Carlin

Post by AlDim » Sun Oct 21, 2007 3:19 pm

shayhiri wrote:Това що е в този форум? Имал ли е някакво участие във филм?
Имал е много участия (примерно в Dogma). И много от комедийните му изпълнения са пускат по HBO, на видео и т.н. Въобще точно тук си му е мястото.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Oct 21, 2007 3:19 pm

Разбира се, че не. Mad Абсолютно безсмислен е (за мен), освен ако не става въпрос за чаша много скъпо червено вино, например. Единственият наркотик, който консумирам, е солта (и далеч по-рядко захарта) в храната - благодарение на родителите ми, когато още не съм взимал решения сам Confused - но се старая да спра и нея.
Е това не го очаквах :mrgreen: И аз съм against всякакъв алкохол де 8-) Мисля че прекаляваш все пак, нито солта, нито захарта ( нито марихуаната впрочем ) ги броя за истински наркотици.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Oct 21, 2007 3:40 pm

AlDim wrote:
shayhiri wrote:Това що е в този форум? Имал ли е някакво участие във филм?
Имал е много участия (примерно в Dogma). И много от комедийните му изпълнения са пускат по HBO, на видео и т.н. Въобще точно тук си му е мястото.
Да бе, разбира се. Акцентът беше в/ху втория ми въпрос, щото ми стана интересно.

Дарклинг, всяка субстанция, без която тялото може да съществува пълноценно, е излишна. Ако предизвиква каквато и да е вреда, вече е и опасна. А наркотиците не само отговарят на горното описание, ами и въплъщават изключително обидната за мислещия човек идея, че се нуждае от външна намеса, за да бъде щастлив и да осмисли живота си.

Така че да не говорим за истински (и неистински) наркотици. Принципът е един и същ: алкохол, никотин, марихуана, синтетика, опиум, твърди наркотици, кафе, чай, шоколад, захар, подсладители, както и много хранителни съставки в абсурдно високи количества - концентрати като белия хляб и т.н.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Oct 21, 2007 8:56 pm

Хрис - :)

George Carlin on Language
http://youtube.com/watch?v=h67k9eEw9AY

хахах тва не го бях гледал ;)
Carlin talks about cats

Изверг е и тоя макар че Еди Иззард си ми е номер 1 за са ;)

Допълнителна информация за тоя тип Шоута :wink:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stand-up_comedy
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 22, 2007 1:40 am

Цял ден му гледам нещата. :mrgreen: И не защото ми казва нещо ново, а заради начина, по който го казва. Дал бог всекиму такъв акъл и на 70 години.

Чудя се само дали мъдростта му стига до другиго освен до някои сред няколкостотинте човека в залите, които така или иначе вероятно са достатъчно образовани. Най-вероятно не. Хората са много добри в това да си затварят очите за неудобната истина, дори да имат капацитета да я схванат. Така ли се разбиват илюзии, които са съпътствали и поддържали тълпата във вида й откакто я има? Сигурен съм, че и Карлин е наясно с това, че нищо не може да промени. Просто си изкарва с хляба с това, което би правил и без пари - и се забавлява заедно с подобните му.

П.П.: Еди Изард и подобните му стенд-ъп комици не ме впечатляват особено. Карлин и Коен, виж, са съвсем друга бира.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 22, 2007 2:08 am

Добър е :)
Макар че на мен някак не ми разбива илюзиите, просто казва нещата много сполучливо и направо.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either