Appocalyptic Passions

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Dec 11, 2006 9:48 am

Супер, супер, мн благодаря за инфото на всички, чакам с нетърпение. Какво ще кажете за новия филм на Мел Гибсън - Apocalypto. На 1 място е в бохофиса за този уикенд. Трейлъра добре изглеждаше, впечатлява, но казват, че бил много виолентен. :? Нз, аз май няма да го гледам.
pulled out

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Dec 11, 2006 9:58 am

Апокалипто го чакам с огромно нетърпение още след като видях трейлъра. Много ме впечатли, искам да го видя и сигурно ще, вероятно от тази или по-скоро др. седмица ще го пуснат по кината.

Фонтанът обаче никакъв го няма по кината, дори с трейлър не се е отчел :roll:, което значи, че или е още рано за него или просто не си правят труда да завъртят реклама за него (което ми се види странно, ама айде...).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Dec 11, 2006 10:25 am

Мен пък Апокалипто трейлъра, който гледах на кино, ми беше адски абсурден. Некфи индианци се гонят ЦЯЛ трейлър из джунгла. И нищо друго не става?!?!? Втф?!

Иначе идеята за края на маите винаги ме е кефела, даже навремето книжки нелоши бях чел на тая тема, но ако слуховете, че тва ще е като цяло майнър елемент от сюжета (който иначе явно се върти около гоненене на маи из джунгли), са верни, ай шел би кайнда.. е, нот вери сърпрайзд всъщност.

Виж, това че бил виолентен, никак не ме притеснява май :)
This is it. Ground zero.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Dec 11, 2006 10:37 am

Mor, нали разбираш, че трейлъра трябва да е подходящ за масово разпространение. Ако това, което знам за Apocalypto е вярно, останалото, което става във филма, не е за масов трейлър. Ще ви пейстна скрито 1 мненийце на зрител от предпремиерата. Който иска малко да се ориентира какво горе-долу да очаква.
Spoiler: show
Tonight I went to an advance screening of Mel Gibson's new film Apocalypto. This is an interesting movie for many reasons, the first being its Mayan language. I am hearing that this is actually considered a foreign film by the Golden Globes because of it, regardless of the movie originating from America. This could be written off as a gimmick, but it is one of the film's strongest points, the movie looks, feels, and sounds(despite for a few lines that needed to be edited out) authentic.

What this movie is is gory. It is one of the bloodiest movies I have seen and should be avoided if blood bothers you. Here is a great scenic moment from the film. If this sounds too much for you than stay away because yes, it gets much worse.

The captives are brought in covered in blue paint. They look up at the top of a vast temple where an executioner is thanking the lords as he rips the hearts out and decapitates their fellow men. The heads roll down the long stair case followed soon after by their bodies. The heart is put on hot rocks and thousands up people cheer. There are hundreds of heads on steaks all around.......

This is the first movie I have ever been to where people actually walked out of the theater.

Getting back to the movie itself there are quite a few good qualities as well. The acting is superb all around, I actually cared about the main character and his family. The prophecy made by the sick girl is a clever piece of writing as well as the dream the main character has. The empire of the main tribe is quite amazing and will take your breath away in both its horror and its beauty.The early scenes of humor are very nice and help us appreciate the characters and a nice break from the extreme violence that follows. The movie looks amazing, the characters designs and costumes are well done as is the sets. Finally, superb direction by Mel Gibson make all of this work together quite well.

My main problems with this movie are these: The movie is too long (2 and half hours) and includes some surprisingly campy scenes. The birth in the well did not work for me at all. The last chase sequence is far too long and could have been cut in half.

Overall I was slightly disappointed by this film. I wanted more Mayan culture and less running through the forest. However, Mel Gibson had something else in mind and I applaud him for making the movie he wanted to make. Despite my problems the film is quite good if you can make it through the gore. I would be highly surprised if this did well at the box office due to the extreme gore, other language language(Americans don't like subtitles), long running time, and of course the now infamous name of Mel Gibson attached. However I enjoyed the movie and might want to see it again. If you can believe that.
pulled out

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Dec 11, 2006 10:56 am

Мел Гибсън май наистина има сериозни психически проблеми, като гледам. То бива любов към кървища и насилие в близък план, ама чак пък толкова...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Dec 11, 2006 11:00 am

Spoiler: show
Overall I was slightly disappointed by this film. I wanted more Mayan culture and less running through the forest
Аз пък мисля, че това много точно изразява моето бъдещо мнение за филма :)
This is it. Ground zero.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon Dec 11, 2006 11:07 am

Aз не останах с особено добри впечатления от The Fountain. Може би подходих с твърде високи очаквания, може би четиридесетте минути реклами преди филма просто не ме оставиха в подходящо настроение, но филмът не успя да постигне същия ефект като Requiem for a Dream (който гледах отново снощи и си беше все тъй грабващ). Като режисура (разбираемо) доста си приличат, но в The Fountain повтаренията ме дразнеха, а героите така и не ми станаха особено близки. Бих му дал втори шанс, но като цяло и приятелите, с които го гледах (всички като цяло останахме с различни впечатления от филма- някои го харесаха, други го намразиха, себе си бих поставил някъде в средата) споделят мнението ми, че далеч не е толкова силен, колкото Реквиемът.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Dec 12, 2006 12:35 am

Mel Gibson's latest pretends to care about the fall of man, but it really only wants to impale, flay, disfigure and torture him. Sound familiar?
Да, този филм определно няма да се гледа...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Dec 12, 2006 1:06 am

Да не говорим, че това което се показва във филма е доста по-близко до културата на Ацтеките, а не на Маите.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Dec 12, 2006 10:47 am

Жалко за Мел Гибсън :roll:
Image

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Dec 12, 2006 11:07 am

Нали уж имал някакви амбиции за политическия живот; предполагам идеята му е да гласуват за него, за да спре да прави такива филми :twisted:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 12, 2006 11:25 am

Аз бих. Немам вече никви спомени от Брейвхарт, обаче Страстите бяха доста голям шайт, а тоя изобщо и не планирам да го гледам.
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Dec 12, 2006 3:06 pm

Rol, опасявам се, че пълен "шайт" е било изобщо да гледаш Страстите - а пък да ги сравняваш с Апокалипто, че и да си го изкарваш на него, не знам кво е... :lol:

Да не избързвам, но Апокалипто се очертава сред най-силните филми на годината. Вярвам, че и на теб би ти харесал.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 12, 2006 3:11 pm

Аз не вярвам :) Нито темата ми е интересна за филм (за книга - ок, просто визуално не ме вълнува), нито обичам зверските гадости, по които си пада Гибсън...
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Dec 12, 2006 4:01 pm

Екшънът му е майката! Затова е филм. И заради визията. Интересно, че предпочиташ да си представяш изчезналата цивилизация на маите, вместо направо да я видиш. :mrgreen: А гадостите са гадни, когато са самоцелни - както в хорър жанра. Ако са част от сетинга и контекста, както тук, би трябвало дори да допринасят за атмосферата. :wink:

Ше видим, де. Прочетете ревюта междувременно. Общото мнение е, че няма такъв екшън - настрана кинематографията и фентъзи-визията.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.