Ночной дозор по кината

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Amos Trask
Aes Sedai

Ночной дозор по кината

Post by Amos Trask » Tue Sep 13, 2005 12:01 pm

Image

Най успешен руски филм на 2004 година, 2ри най касов филм в новата история на Русия - $16 000 000 (1ви е Турецкий Гамбит - $19 000 000(2005)). Закупен от Фокс за разпространение в 60 страни!
От 7ми Октомври вече и в България!

Версията, която ще разпространяват по цял свят е малко по различна от тази от Русия. Хора от Фокс премонтираха някои моменти, изтриха някъде 15 минути и смениха саундтрака.

От 1ви Януари в Русия стартира втора част - Дневной Дозор. След това и по цял свят.

Трета част ще бъде снимана заедно с Фокс с бюджет около $100 000 000!

source :arrow: http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=517727
:shark:
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 13, 2005 12:10 pm

О, с голям кеф ще го гледам... Но се чудя дали не е по-добре първо да си гледам ДВД-то с оригиналната руска версия...
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Sep 13, 2005 12:44 pm

Е ти за цяла година хич ли не свари го изгледаш ве?! :shock:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Sep 13, 2005 12:47 pm

Аман от холивудски дебили, пак трябваше да направат нещата по своему, да режат и да променят...

Но все пак добре, че ще го пуснат за световно разпространение филма.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 13, 2005 12:59 pm

Marfa wrote:Е ти за цяла година хич ли не свари го изгледаш ве?! :shock:
Исках да прочета първо книгата, което стана наскоро. И не съжалявам, че го направих. Оттогава насам нямах кога, а и ми е малко трудно да подкарам регион 5 ДВД в регион 2 плейър...

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Tue Sep 13, 2005 1:06 pm

Нищо трудно няма - хакваш си плейъра, той става мултирегионален и оттам нататък си свиркаш. 8-)
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 13, 2005 1:08 pm

Бе знам, ма не е нещо, за което се чувствам достатъчно компетентен, че да прая сам :)

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Tue Sep 13, 2005 1:18 pm

Feel the summer!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Sep 13, 2005 8:07 pm

абе кат не важи гаранцията, малко търсене. аз па се разминах тука за малко с едно ps2 а тамън си намерих техник да ми тури там процесора за 60-тина кинта.

е на компа не бачка ли секво dvd
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 13, 2005 8:59 pm

Изненадващо - не 8-)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Sep 13, 2005 9:15 pm

С подходящия софтуер бачка всякакво :lol:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 13, 2005 9:19 pm

Същото важи и за плейърите. И по същата причина не съм си налазил dvd-рома, освен тва имам проблем с кодеците...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Oct 10, 2005 10:33 am

Този уикенд изгледах филма (изведнъж се оказа, че е на сървъра на моя Интернет доставчик :)), но нещо останах с доста смесени впечатления. Може би трябва да отбележа, че прочетох книгата само преди седмица, така че впечатленията ми от нея бяха доста пресни. Та по въпроса: несъмнено сценария ще е обект на най-много дискусии (и евентуално критики). Сега, на всеки е ясно, че филмът не може да включи всичко, ама всъщност той включва далеч по-малко, отколкото очаквах. Повече в спойлера по-долу:
Spoiler: show
Накратко, филмът всъщност се занимава само с първата история в книгата. Не знам дали ще филмират и другите две, но това беше малко изненадващо, поне за мен. Все пак, накрая на фимла видях за кратко нещо, което ми изглеждаше като "Ночной дозор 2", така че може да се решили да направят отделен филм за всяка една част поотделно.
Оставайки върху сценария, всъщност няма голямо отклонение от книгата, с изключение на едно (виж пак по-долу :)) Малко ми стана леко неприятно, че действието е съсредоточено най-вече върху Антон, докато останалите герои някак си остават доста на заден план. Сега, Лукянко сам казва, че имало няколко варианта на сценария, и бил избран не най-тъпия. Освен това, бюджета е бил ограничен, така че не са имали много свобода.
Spoiler: show
За да обобщя, направена е промяна в следното - фокусът е изместен от историята със Светлана и фунията на линията с Егор. Може би ще ви направи впечатление как започва филма. Е, има си обяснения по-нататък, но най-общо излиза, че Егор всъщност е синът на Антон, който той е искал да убие с помощта на вещица, мислейки си, че жена му, която го е напуснала, е бременна от друг. Така и преминаването на Егор към мрака е направено по-драматично, един вид защото баща му иска да го убие. Иначе историята със Светлана беше напълно претрупана, което ми е малко странно, тъй като тя все пак е основна героиня, най-вече в третата част.
Колкото до актьорите, подборът им ми хареса, може би само изпитвам известни съмнения относно Завулон. Иначе цялата атмосфера е страхотна, не е спестено нищо, и някак си много ме кефи, че действието си се развива в добре познатите панелки, не особено чисти улици, абе с една дума в напълно нормална обстановка. Визуално филмът също не изглежда зле, и хората са се постарали да вкарат прилични специални ефекти. Прави добро впечатление, че не се прекалява с компютърната анимация, което може и да е заради ограничения бюджет :) Все пак, имайте предвид едно нещо - филмът не е направен да е филм на ужасите, така че не очаквайте да се изплашите. Но въпреки всичко, атмосферата е достатъчно мрачна, макар че може ха леко да се постараят да направят Сумрака по-интересен.

В заключение, филмът не е лош, но честно казано не е нещо велико. Не съм много сигурен дали си залужава да се гледа на кино, поне за мен е на границата да си дам паричките за билет. Все пак, филмчето си е комерсиално, и поне в това отношение руснаците са се справили доста добре. При всички положения, смятам че книгата е много по-хубава, и горещо препоръчвам всеки, който не я е прочел, да поправи този пропуск.
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 10, 2005 12:55 pm

Некво гледане сигурно ше има края на седмицата, след което ще се включа тук активно :)

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Oct 10, 2005 1:07 pm

Като човек гледал 2 пъти филма на голям екран (и двата преди да прочета книгата, да се отбележи) и 2 пъти след прочитането й (вече на прожектор по време на Еврокона и в къщи на компа) мога да кажа, че филмът е доста добър, ако се възприема като напълно самостоятелно произведение, което е само базирано на книгата.
Началото на филма, примерно, е част от първата история в Дневной Дозор (ако не си я чел).
Има някои моменти от филма, които повечето хора на първо гледане дори не забелязват, като например
когато Завулон играе на компютърната игра, това всъщност е опит да се покаже четенето на различните възможности в бъдещето
За избора на актьорите за изпълнението на един или друг от героите не коментирам, защото това зависи много от това, как си ги представя човек, докато чете книгата.
Относно продължението. То няма да е по следващите части на Ночной Дозор, а ще е вече по Дневной Дозор. Избрали са да се казва Ночной Дозор 2, за да не объркват зрителите, като рекламен трик.
А иначе мен доста ме впечатли идеята за песента към финалните надписи, която да разказва историята в няколко думи.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving