Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
Аз се присъединявам към препоръките относно Иди и виж, няма такъв военен филм! Лошото е, че ефектът му е доста смазващ...
La vita e bella е един кошмарно надценяван филм, бтв.
Мисля, че днес не трябваше да гледам Lost in Translation за ненам кой път.
La vita e bella е един кошмарно надценяван филм, бтв.
Мисля, че днес не трябваше да гледам Lost in Translation за ненам кой път.

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Както казах, пуснах си го на следващия ден след "Списъкът на Шиндлер", но не издържах и 30 минути. Предполагам, че не бях в подходящото настроение или очаквах нещо по-различно, само че поне в началото е толкова лековат и с такива детински хумор и диалози, щото имах чувството, че гледам нещо правено пред 30-40 години. Всъщност всичко в този филм ми изглеждаше адски архаично, но знам ли ефектът може да е бил търсен. Беше дублиран на английски, а ми се струва, че е на италиански в оригинал и това поради някаква неизвестна причина също ме дразнеше. Със сигурност, обаче, ще му дам още един шанс, когато съм в съответното настроение и може да се окаже, че грешаLa vita e bella е един кошмарно надценяван филм, бтв.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
- tigermaster
- Elder God
"Книга за джунглата" на Стивън Сомърс с Джейсън Скот Лий в главната роля. Приятен филм се оказа, бях го гледал за последно на едноцифрена възраст и направо се бях влюбил в него. Само китайският акцент на Маугли ми бъркаше в здравето. Звучеше като Джеки Чан малко. Иначе си е приятен детски филм, но няма почти нищо общо с книгата, както и се очаква.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
What Goes Up -отегчително, ненужно, отявлено тъпо...И кой продължава да ангажира Хилъри Дъф в ТОЛКОВА неподходящи роли???! Кой?
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Somersault -австралийски независим филм, който успя да ме хване за гърлото и да не ме пусне дълго. Аби Корниш (която, уви, в момента е по-известна като гаджето на Райън Филипи) прави удивително силна роля в комбинация със Сам Уъртингтън, който очевидно може да не играе само ръбове... 

- herairness
- Jaghut Tyrant
- RRSunknown
- Elder God
Запален от някой в темата взех че гледах (вчера) Списъка на Шиндлер с което установих че тоя филм изобщо не ми харесва а главните герои са ми неприятни. Има някаква фундаметална разлика между мисленето на Спилбърг и моето явно. Това което за спилбърг е е герой спасил хора за мене е поредния експлоататор който гледа гледа печалбата от ситуацията. Там където спилбърг вижда спасени хора аз виждам тарикати които се радват докато отвеждат братята им в газовата камера. Аз ако бях евреин щях да ги мразя тия спасените че са се уредили доакто другите не са имали късмет. Единственото което беше качествено пресъздадено беше как изтребват евреите с някаква рутина - като досадна работа която трябва да се свърши , без емоции и някакви вживявания. Това е много по въздействащо отколкото класическите демонизирани образи на фашистите. А самия Шиндлер ми стана абсолютно антипатичен образ - образец на всичко което не ми харесва у такива хора.
- tigermaster
- Elder God
Интересното е, че майка ми реагира точно по същия начин на филма. Странно...RRSunknown wrote:...
Аз пък гледах "Правилата на играта". Вивиан си е написала в ревюто за какво става дума, няма смисъл да казвам нещо друго - напълно съм съгласен, тоест.
Гледах и "88 минути" с Ал Пачино. Пълен боклук, направо казано, всяка оценка над 3/10 е брутално надценяване. В смисъл, опитваше се да бъде вълнуващ трилър, само че изобщо не му се получи. Хич даже. Просто цялото нещо беше толкова нелогично, колкото изобщо е възможно, и дори повече. Героят на Пачино беше някакъв съдебен психиатър, чиито показания били осъдили на смърт някакъв предполагаем сериен убиец, но докато оня чака изпълнението на присъдата си, навън някой започва да убива жени по абсолютно същия модел. Като капак и психиатърът получава заплахи по телефона, че ще умре след 88 минути. Звучеше забавно, нали... Обаче накрая се оказа, че
- Spoiler: show

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Не чак толкова новички, но все пак са след "Жега":tigermaster wrote:Можете ли да ми препоръчате някой по-новичък негов филм, който да ми хареса?
S1m0ne
The Insider
И малко лично мнение - моето впечатление е, че Пачино напоследък го удари на халтура. Истински ценните му изпълнения са в по-старите филми.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Абе некво отзиви за Brüno? Борат 2 дамек?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Мерси, нищо категорично не е писано, та ше му хвърля едно око да видя за себе си. На компа естествено.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- RRSunknown
- Elder God