Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Aug 12, 2009 8:26 pm

Нда. "Иди и виж" е нещото, което не бих гледала втори път при никакви обстоятелства. :neutral: Изключително невероятен филм, много, ама много добър, но толкова тежък, че месеци наред след това бях в депресия. Но наистина, няма други военни филми като тея на руснаците.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Aug 12, 2009 9:30 pm

Аз се присъединявам към препоръките относно Иди и виж, няма такъв военен филм! Лошото е, че ефектът му е доста смазващ...

La vita e bella е един кошмарно надценяван филм, бтв.

Мисля, че днес не трябваше да гледам Lost in Translation за ненам кой път. :neutral:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Aug 13, 2009 12:21 am

La vita e bella е един кошмарно надценяван филм, бтв.
Както казах, пуснах си го на следващия ден след "Списъкът на Шиндлер", но не издържах и 30 минути. Предполагам, че не бях в подходящото настроение или очаквах нещо по-различно, само че поне в началото е толкова лековат и с такива детински хумор и диалози, щото имах чувството, че гледам нещо правено пред 30-40 години. Всъщност всичко в този филм ми изглеждаше адски архаично, но знам ли ефектът може да е бил търсен. Беше дублиран на английски, а ми се струва, че е на италиански в оригинал и това поради някаква неизвестна причина също ме дразнеше. Със сигурност, обаче, ще му дам още един шанс, когато съм в съответното настроение и може да се окаже, че греша
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Aug 13, 2009 5:18 pm

"Книга за джунглата" на Стивън Сомърс с Джейсън Скот Лий в главната роля. Приятен филм се оказа, бях го гледал за последно на едноцифрена възраст и направо се бях влюбил в него. Само китайският акцент на Маугли ми бъркаше в здравето. Звучеше като Джеки Чан малко. Иначе си е приятен детски филм, но няма почти нищо общо с книгата, както и се очаква.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Aug 15, 2009 10:13 pm

What Goes Up -отегчително, ненужно, отявлено тъпо...И кой продължава да ангажира Хилъри Дъф в ТОЛКОВА неподходящи роли???! Кой?
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Aug 16, 2009 9:26 pm

Somersault -австралийски независим филм, който успя да ме хване за гърлото и да не ме пусне дълго. Аби Корниш (която, уви, в момента е по-известна като гаджето на Райън Филипи) прави удивително силна роля в комбинация със Сам Уъртингтън, който очевидно може да не играе само ръбове... :shock:

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sun Aug 16, 2009 10:53 pm

Най-накрая Екзорсизмът на Емили Роуз. Много ми хареса, отдавна не бях гледала филм, който хем да ми е много интересен, хем все пак да успява да ме стряска. Явно е вярна максимата "трут ис стрейнджър ден фикшън". Трябва да правят повече такива филми :mrgreen:
Image

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 17, 2009 11:04 am

Запален от някой в темата взех че гледах (вчера) Списъка на Шиндлер с което установих че тоя филм изобщо не ми харесва а главните герои са ми неприятни. Има някаква фундаметална разлика между мисленето на Спилбърг и моето явно. Това което за спилбърг е е герой спасил хора за мене е поредния експлоататор който гледа гледа печалбата от ситуацията. Там където спилбърг вижда спасени хора аз виждам тарикати които се радват докато отвеждат братята им в газовата камера. Аз ако бях евреин щях да ги мразя тия спасените че са се уредили доакто другите не са имали късмет. Единственото което беше качествено пресъздадено беше как изтребват евреите с някаква рутина - като досадна работа която трябва да се свърши , без емоции и някакви вживявания. Това е много по въздействащо отколкото класическите демонизирани образи на фашистите. А самия Шиндлер ми стана абсолютно антипатичен образ - образец на всичко което не ми харесва у такива хора.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Aug 17, 2009 12:39 pm

RRSunknown wrote:...
Интересното е, че майка ми реагира точно по същия начин на филма. Странно...

Аз пък гледах "Правилата на играта". Вивиан си е написала в ревюто за какво става дума, няма смисъл да казвам нещо друго - напълно съм съгласен, тоест.

Гледах и "88 минути" с Ал Пачино. Пълен боклук, направо казано, всяка оценка над 3/10 е брутално надценяване. В смисъл, опитваше се да бъде вълнуващ трилър, само че изобщо не му се получи. Хич даже. Просто цялото нещо беше толкова нелогично, колкото изобщо е възможно, и дори повече. Героят на Пачино беше някакъв съдебен психиатър, чиито показания били осъдили на смърт някакъв предполагаем сериен убиец, но докато оня чака изпълнението на присъдата си, навън някой започва да убива жени по абсолютно същия модел. Като капак и психиатърът получава заплахи по телефона, че ще умре след 88 минути. Звучеше забавно, нали... Обаче накрая се оказа, че
Spoiler: show
убийствата са извършени от младата адвокатка на затворения убиец, която вярва в невинността му, но знае, че е виновен и за да го оневини, трепе хора.
В смисъл, ВТФ??? Да не говорим, че през цялото време имах чувството, че сценаристът не е много наясно с материята, върху която пише, но и не е посмял да наеме консултант, за да не му се изсмее. Това е едва вторият по-нов от "Жега" филм с Пачино, който съм гледал, честно казано :oops:, но и второто разочарование. Другото беше "Фермата". Нещо почва да ми пада в очите, а това не е хубаво. Можете ли да ми препоръчате някой по-новичък негов филм, който да ми хареса?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Aug 17, 2009 1:59 pm

tigermaster wrote:Можете ли да ми препоръчате някой по-новичък негов филм, който да ми хареса?
Не чак толкова новички, но все пак са след "Жега":
S1m0ne
The Insider

И малко лично мнение - моето впечатление е, че Пачино напоследък го удари на халтура. Истински ценните му изпълнения са в по-старите филми.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 17, 2009 3:09 pm

Абе некво отзиви за Brüno? Борат 2 дамек?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Aug 17, 2009 3:15 pm

Ксел, 55-та страница, от средата надолу :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 17, 2009 3:21 pm

Мерси, нищо категорично не е писано, та ше му хвърля едно око да видя за себе си. На компа естествено.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 17, 2009 3:43 pm

Бруно е толкова зле направен че изобщо не става за гледане. Вместо да есмешен с простотия като Борат е поредица от безцелни скечове които са толкова изкуствено стоящи че просто не са смешни.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Mon Aug 17, 2009 5:51 pm

Sin Nombre. Мексиканска продукция. Едно от добрите неща за тая година.
Look at the darkness...
...around me.