Споделете пак
Moderator: Moridin
Мноу ме кефят мъжките козметични продукти. (Бързам да уточня, че нямам нищо против мъжете да ползват кремове за лице и да си боядисват косата, ако имат нужда от това) Кремът за лице не е Moisturising, ами Energising Face Protector!, нали... Просто само като го хванеш в ръка усещаш пауъра! Куршум да ти изстрелят в лицето, ще се отклони, така го протектва!
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.
The meaning of life is 'bucket'
The meaning of life is 'bucket'
В четвъртък се засилвам да тегля 400 лв от банкомат. Банкоматът обаче изкарва забавно съобщение (Плеасе ваит фор тхе монеу...) и ние с Пенчев се тръгваме да го снимаме, поради което не взимаме парите веднага и банкоматът си ги прибира.
Аз веднага се обаждам на някакъв денонощен телефон на банката с банкомата (казват ми да се обърна към банката издател) и на банката издател на картата. Там млад мъж любезно ми обяснява, че парите най-вероятно автоматично ще се върнат към сметката ми до утре следобед.
След като на другия ден вечерта, парите още ги няма, се обаждам пак. Да съм отидела в клон да попълня някаква молба.
Замъквам се до един от двата клона, където ме карат да опиша всичко на бяло листче. Щели да ми се обадят.
Обаждат ми се. Да съм ходела в банката с банкомата да ги уведомя (щото те не могат). В банката с бакомата ми обясняват, че нишо не могат да направят, трябвало да попълня формуляр за оспорване на плащане в моята банка. Отивам за втори път, препращат ме към друг клон, където се оказва, че наистина трябва да попълвам формуляр и въобще не е било нужно да пиша онова обяснение или да ходя в банката с банкомата. А, и за капак процедурата щяла да отнеме месец-месец и половина. Интересно ми е как така вероятно проверяват банкоматите по няколко пъти седмично, а една транзакция между банки отнема не повече от ден, но за това им трябва поне месец. А ако това ми бяха парите за месеца?
Аз веднага се обаждам на някакъв денонощен телефон на банката с банкомата (казват ми да се обърна към банката издател) и на банката издател на картата. Там млад мъж любезно ми обяснява, че парите най-вероятно автоматично ще се върнат към сметката ми до утре следобед.
След като на другия ден вечерта, парите още ги няма, се обаждам пак. Да съм отидела в клон да попълня някаква молба.
Замъквам се до един от двата клона, където ме карат да опиша всичко на бяло листче. Щели да ми се обадят.
Обаждат ми се. Да съм ходела в банката с банкомата да ги уведомя (щото те не могат). В банката с бакомата ми обясняват, че нишо не могат да направят, трябвало да попълня формуляр за оспорване на плащане в моята банка. Отивам за втори път, препращат ме към друг клон, където се оказва, че наистина трябва да попълвам формуляр и въобще не е било нужно да пиша онова обяснение или да ходя в банката с банкомата. А, и за капак процедурата щяла да отнеме месец-месец и половина. Интересно ми е как така вероятно проверяват банкоматите по няколко пъти седмично, а една транзакция между банки отнема не повече от ден, но за това им трябва поне месец. А ако това ми бяха парите за месеца?
Last edited by Morwen on Mon Oct 12, 2009 6:22 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Банковите срокове са нещо прелестно на моменти. Аз на два пъти заради анулирана поръчка трябва(ше) да получа обратно парите от тях в сметката си. В банката първия път любезно ми обясниха, че по закон това трябва да стане в срок до 45 дни. И парите цъфнаха в картата ми точно на 45-ия ден. Сега е вторият път и вече знам кога ще дойдат. Просто фирмата ми ги праща за ден-два, а банката невъзмутимо си ги държи до самия край на законния срок.
Факт е обаче, че ако са ти от жизненоважните пари, става доста гадно. Доколкото разбирам от последното ти изречение, при теб не е такъв случаят, та поне това е добре.
А това с прибирането на парите от банкомата ме хвърли в оркестъра.
Факт е обаче, че ако са ти от жизненоважните пари, става доста гадно. Доколкото разбирам от последното ти изречение, при теб не е такъв случаят, та поне това е добре.
А това с прибирането на парите от банкомата ме хвърли в оркестъра.
Last edited by passer-by on Mon Oct 12, 2009 6:40 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Time to make some soap ;p
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Морви, много се извинявам предварително, ако ще те подразня с изказването си. И в никакъв случай не оправдавам банките. Но просто следващия път вземи парите веднага и не си играйте с банкомата. Казвам го не за да се заяждам, а защото преди 4-5 години имах подобна случка с едни 300 лева и само дето не бях на Валериан до края на деня. С банкомати не се играе, защото стават лоши неща. Борика е страшно недоклатена система и от правна гледна точка нещата са почти само на теоретично ниво (или поне така помня че бях шашнат колко недобре е регламентирано цялото нещо, сега не ми е материала за дъжавния и не съм го чел).
Сетих се за случай от преди близо 1г...Morwen wrote:В четвъртък се засилвам да тегля 400 лв от банкомат. [...] и банкоматът си ги прибира.
вж
http://madness.whispers.cc/2007/12/ubb-denouement/
Идеята на прибирането след време к секунди е ясна...
Ако Някой Е хванал карточовека с нож на гърлото и го убеждава да накара машината да пусне пари, без да знае за видеозаписа, който им се провежда....
идеята е предполгаемото потенциално Престъпник с ножа да не може да докопа парите, които...
Аз без да разбирам така си обяснявам конкретиката, че
1)ето ти парите ти...
2)хмм... моташ се нещо... защо ли се бавиш, да не би пък...
3) аз що ли не взема да ги прибера...
..
Ако Някой Е хванал карточовека с нож на гърлото и го убеждава да накара машината да пусне пари, без да знае за видеозаписа, който им се провежда....
идеята е предполгаемото потенциално Престъпник с ножа да не може да докопа парите, които...
Аз без да разбирам така си обяснявам конкретиката, че
1)ето ти парите ти...
2)хмм... моташ се нещо... защо ли се бавиш, да не би пък...
3) аз що ли не взема да ги прибера...
..