Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Clio
Moderator

Post by Clio » Mon Oct 12, 2009 1:30 pm

Мноу ме кефят мъжките козметични продукти. (Бързам да уточня, че нямам нищо против мъжете да ползват кремове за лице и да си боядисват косата, ако имат нужда от това) Кремът за лице не е Moisturising, ами Energising Face Protector!, нали... Просто само като го хванеш в ръка усещаш пауъра! Куршум да ти изстрелят в лицето, ще се отклони, така го протектва!
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon Oct 12, 2009 1:47 pm

Ма те и женските така!
Bliss triple oxygen™ instant energizing mask!

Фиууууу!
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 12, 2009 6:13 pm

В четвъртък се засилвам да тегля 400 лв от банкомат. Банкоматът обаче изкарва забавно съобщение (Плеасе ваит фор тхе монеу...) и ние с Пенчев се тръгваме да го снимаме, поради което не взимаме парите веднага и банкоматът си ги прибира.

Аз веднага се обаждам на някакъв денонощен телефон на банката с банкомата (казват ми да се обърна към банката издател) и на банката издател на картата. Там млад мъж любезно ми обяснява, че парите най-вероятно автоматично ще се върнат към сметката ми до утре следобед.
След като на другия ден вечерта, парите още ги няма, се обаждам пак. Да съм отидела в клон да попълня някаква молба.
Замъквам се до един от двата клона, където ме карат да опиша всичко на бяло листче. Щели да ми се обадят.
Обаждат ми се. Да съм ходела в банката с банкомата да ги уведомя (щото те не могат). В банката с бакомата ми обясняват, че нишо не могат да направят, трябвало да попълня формуляр за оспорване на плащане в моята банка. Отивам за втори път, препращат ме към друг клон, където се оказва, че наистина трябва да попълвам формуляр и въобще не е било нужно да пиша онова обяснение или да ходя в банката с банкомата. А, и за капак процедурата щяла да отнеме месец-месец и половина. Интересно ми е как така вероятно проверяват банкоматите по няколко пъти седмично, а една транзакция между банки отнема не повече от ден, но за това им трябва поне месец. А ако това ми бяха парите за месеца?
Last edited by Morwen on Mon Oct 12, 2009 6:22 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 12, 2009 6:19 pm

Банковите срокове са нещо прелестно на моменти. Аз на два пъти заради анулирана поръчка трябва(ше) да получа обратно парите от тях в сметката си. В банката първия път любезно ми обясниха, че по закон това трябва да стане в срок до 45 дни. И парите цъфнаха в картата ми точно на 45-ия ден. Сега е вторият път и вече знам кога ще дойдат. Просто фирмата ми ги праща за ден-два, а банката невъзмутимо си ги държи до самия край на законния срок.

Факт е обаче, че ако са ти от жизненоважните пари, става доста гадно. Доколкото разбирам от последното ти изречение, при теб не е такъв случаят, та поне това е добре.

А това с прибирането на парите от банкомата ме хвърли в оркестъра.
Last edited by passer-by on Mon Oct 12, 2009 6:40 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Oct 12, 2009 6:22 pm

И на мен ми се случи нещо такова преди, може би помниш, и даже трябваше да чакам да видят снимките от банкомата, че наистина не съм ги взел....
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 12, 2009 6:27 pm

А за колко време ти ги върнаха?
Иначе са идиоти, би трябвало да разберат по наличността на банкомата и дори евентуално той да си има отделение за върнати пари.
I don't wanna die

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Oct 12, 2009 6:37 pm

Около седмица след подаване на молбата за невалидно плащане, доколкото си спомням. Аз съм в ПИБ, така че може да зависи от банката
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 12, 2009 7:28 pm

Time to make some soap ;p
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 12, 2009 8:15 pm

Може, моите са Уникредит Булбанк:( А банкоматът беше точно на ПИБ. Спомняш ли си дали банкоматът, който ти ги прибра беше на същата банка?
I don't wanna die

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Oct 12, 2009 8:26 pm

Друга беше, иначе предполагам става по-бързо цялата работа ;(
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 12, 2009 8:46 pm

Е, моите са мърлячи и ми казаха да се готвя за месец до месец и половина :? Ще видим, де.
I don't wanna die

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Oct 12, 2009 9:14 pm

Морви, много се извинявам предварително, ако ще те подразня с изказването си. И в никакъв случай не оправдавам банките. Но просто следващия път вземи парите веднага и не си играйте с банкомата. Казвам го не за да се заяждам, а защото преди 4-5 години имах подобна случка с едни 300 лева и само дето не бях на Валериан до края на деня. С банкомати не се играе, защото стават лоши неща. Борика е страшно недоклатена система и от правна гледна точка нещата са почти само на теоретично ниво (или поне така помня че бях шашнат колко недобре е регламентирано цялото нещо, сега не ми е материала за дъжавния и не съм го чел).

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Tue Oct 13, 2009 12:09 am

Morwen wrote:В четвъртък се засилвам да тегля 400 лв от банкомат. [...] и банкоматът си ги прибира.
Сетих се за случай от преди близо 1г...
вж
http://madness.whispers.cc/2007/12/ubb-denouement/

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Oct 13, 2009 12:17 am

Никола, прав си принципно, вече ще знам. Но от една страна не очаквах да ги прибере, без да изкара някакъв надпис, от друга, не очаквах да искат от мен да чакам над месец при невалидна транзакция :shock:
Бобсъне, при нея беше малко по-различно...
I don't wanna die

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Tue Oct 13, 2009 12:44 am

Идеята на прибирането след време к секунди е ясна...
Ако Някой Е хванал карточовека с нож на гърлото и го убеждава да накара машината да пусне пари, без да знае за видеозаписа, който им се провежда....
идеята е предполгаемото потенциално Престъпник с ножа да не може да докопа парите, които...

Аз без да разбирам така си обяснявам конкретиката, че
1)ето ти парите ти...
2)хмм... моташ се нещо... защо ли се бавиш, да не би пък...
3) аз що ли не взема да ги прибера...
..