Така де, на предишната.
Политическа коректност и толерантност
Moderator: Moridin
Марфе, евала. И за двата ти поста на тази страница.
Така де, на предишната.
Така де, на предишната.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- RRSunknown
- Elder God
Дребният проблем е, че всеки си "ГИ" представя различно. За "тях" ние сме "те". Та ако всички подходим с автоматите, бая бързо ще се освободи място на планетата.RRSunknown wrote:Направо да раздават по един автомат и да ги почваме.
Бтв, повечето мюсюлмани са си свестни хора, както повечето християни и всъщност повечето представители на коя да е общност - по какъвто и признак да гледаме, включително и комикс гийковете.
Фанатиците по правило са минимален процент от общия брой представители на общността - просто вдигат повече шум и съответно получават повече медийно внимание.
The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Драгън: Не забравяй, че голяма част от тея малтретирани жени, понеже не познават друго и знаят, че това е правилното, щото еди кой си бог казва така, НЯМА да си искат свободата, дори да им е достъпна. Ако една жена от онова място успее да създаде борбена личност в себе си дотолкова, че да избяга до местната полиция и да поиска убежище и защита щото й правят това и онова - ще й го дадат. Ма кат не иска, щото дори не й е минавало през ума, че може?
Тука имаме няколко такива - седи си със забрадката. Дошла е от пичка си лелина, да става докторант. САМА - няма баща, няма мъж, няма изобщо кой да я контролира - може да прави квото си иска тука. Един път почти изпадна в истерия, че й се показал кичур коса изпод забрадката и някой мъж можел да го види. И това е образована жена, която явно има някъв вътрешен подтик да се развива. Или пък в лаба имах една, дето почти не комуникираше с лаб партнъра си, че беше мъж и я беше страх да не го докосне нещо по време на упражнението. Това си е тяхно желание, ако не ги кефи културата им, могат да потърсят помощ от разни организации - тука не е кат да няма.
Тука имаме няколко такива - седи си със забрадката. Дошла е от пичка си лелина, да става докторант. САМА - няма баща, няма мъж, няма изобщо кой да я контролира - може да прави квото си иска тука. Един път почти изпадна в истерия, че й се показал кичур коса изпод забрадката и някой мъж можел да го види. И това е образована жена, която явно има някъв вътрешен подтик да се развива. Или пък в лаба имах една, дето почти не комуникираше с лаб партнъра си, че беше мъж и я беше страх да не го докосне нещо по време на упражнението. Това си е тяхно желание, ако не ги кефи културата им, могат да потърсят помощ от разни организации - тука не е кат да няма.
- tigermaster
- Elder God
Никой няма право да ме замеря с камъни, защото съм българин. Никой не го и прави, де... От друга страна, давам елементарен и тъп пример, Европа не е длъжна да се съобразява с факта, че на мен трети март ми е национален празник. Аз съм длъжен да се съобразявам с държавата, която съм посетил.RRSunknown wrote:не знам какво общо имат но така ми звучите.
Все едно ако отидете в друга държава и местните ви замерят систематично с камъни защото сте българи , и тогава съм уверен че ще размислите за призива - "те са ни дошли в нашата държава, трябва да се съобразяват или да духат супата"
В този смисъл донякъде подкрепям Драгън. Ако религията и обичаите ти са неприемливи в новата държава, оставяш ги на границата. Ако отидеш на гости, или се съобразяваш с домакина, или се махаш. Доколко домакинът ще се съобрази с теб е изцяло негово решение.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- The Dragon
- Elder God
Амелия - оковите получени от възпитанието са си окови. Тези жени са повредени от ранна детска възраст. Това не е нейна култура. Не си го избрала. Наложено и е. Не е правилно да искаме от една жена да се появи по бански да трябва да има революционен плам в гърдите.
Толерантност е да приема, че една жена която на 25 е приела исляма се облича според изискванията му. Никога няма да съм толерантен към това да отгледаш и възпиташ дете по този начин..
Едит: ако някъде в средния запад една жена смята, че мъжът и да я бие като не е на кеф е нормално защото бог е казал жената да слуша мъжа си и той я пребива всеки път като пържените му яйца са прегорени, това не го прави по малко домашно насилие и чт това им е културата.
Толерантност е да приема, че една жена която на 25 е приела исляма се облича според изискванията му. Никога няма да съм толерантен към това да отгледаш и възпиташ дете по този начин..
Едит: ако някъде в средния запад една жена смята, че мъжът и да я бие като не е на кеф е нормално защото бог е казал жената да слуша мъжа си и той я пребива всеки път като пържените му яйца са прегорени, това не го прави по малко домашно насилие и чт това им е културата.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
С това, което казваш Драгъне показваш само, че си СЪЩИЯТ като тях. Кой си ти, че да казваш кои бит и култура са правилни и в кои да възпитаваш детето си? Ти имаш западната си гледна точка, те си имат тяхната. Ние имаме полиция и защитни организации, ако някой реши да смени бита си, може да търси помощ от тях.
Еби му майката, наглостта на белия човек винаги ме е изумявала. Той ще освободи ислямските жени! Ще образова аборигените и индианците! Ще научи ескимосите да живеят в тухлени къщи (или по-скоро коркови, тия тука не са открили тухлите още)! ЩЕШЕ да научи китайците на много неща, ако не го беше шубе, че ще си прецака икономиката! И т.н. ЗАЩОТО ТАКА Е ПРАВИЛНО И ТОЙ ВИНАГИ Е ПРАВ!!!
Фък оф бе! Кат са на територията на бяла държава - ще се съобразяват с нейните порядки и закони. Но да ходиш да им разправяш колко тяхната култура е по-грешна от твоята е ТВЪРДЕ християнско и по западно лицемерно. Кат узрее времето ислямските жени да си махнат фереджетата, ще си ги махнат. Тяхна си работа. Гледай си твоята паница.
едит: Средния запад се подчинява на законите на запада. Там ако една жена благоволи да потърси помощ заради спаузъл абюз, ще намери. Ебати, в дребното градче, в което Сашо живееше някога имаше НАД 10 такива организации. Ако жената е решила, че ще ходи в рая и мъжът й може да я бие - нейна си работа. Нито имаш право да я образоваш насила, нито да й насаждаш твоята гледна точка за света.
Еби му майката, наглостта на белия човек винаги ме е изумявала. Той ще освободи ислямските жени! Ще образова аборигените и индианците! Ще научи ескимосите да живеят в тухлени къщи (или по-скоро коркови, тия тука не са открили тухлите още)! ЩЕШЕ да научи китайците на много неща, ако не го беше шубе, че ще си прецака икономиката! И т.н. ЗАЩОТО ТАКА Е ПРАВИЛНО И ТОЙ ВИНАГИ Е ПРАВ!!!
Фък оф бе! Кат са на територията на бяла държава - ще се съобразяват с нейните порядки и закони. Но да ходиш да им разправяш колко тяхната култура е по-грешна от твоята е ТВЪРДЕ християнско и по западно лицемерно. Кат узрее времето ислямските жени да си махнат фереджетата, ще си ги махнат. Тяхна си работа. Гледай си твоята паница.
едит: Средния запад се подчинява на законите на запада. Там ако една жена благоволи да потърси помощ заради спаузъл абюз, ще намери. Ебати, в дребното градче, в което Сашо живееше някога имаше НАД 10 такива организации. Ако жената е решила, че ще ходи в рая и мъжът й може да я бие - нейна си работа. Нито имаш право да я образоваш насила, нито да й насаждаш твоята гледна точка за света.
- The Dragon
- Elder God
Ема точно това не правят. През оная работа ми е какво става в саудитска арабия. Но не ми е все едно когато е в България. Или ЕС. Точка - в Европа НЯМА бурки, няма жената трябва да слуша мъжа си - това е в повечето шибани конституции - че са равноправни. Ако някоя религия не е съгласна - да благоволят да се изнесат със все бита и културата си. Аз никога не съм говорил за исляма по принцип. Говорил съм за този в ЕС.Кат са на територията на бяла държава - ще се съобразяват с нейните порядки и закони
И ти между другото знаеш ли каква късметлийка си - хората от нашето поколение заради промените и куп други неща отраснахме без църква, без политика, без нищо. Никой никога не ни е казвал какво да мислим. Заради единия прост късмет да сме родени около 80-та година. Всеки човек трябва да има право сам да си избере убежденията. Не да му бъдат насадени.
Едит: Всъщност когато закона защитава жертвите обикно го прави без да го ебе дали жертвата иска да бъде защитавана.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Ми няма лошо в различната култура и бит, докато те не потъпкват някакви общочовешки ценности и свободи. В смисъл, ок, нямам право да казвам на мюсюлмнката да се съблича по бански, но все си мисля, че не мога просто да кажа, че човекоядството е културна особеност... Бтв, нека не забравяме, че доста мюсюлмански жени (и мъже) сами искат даа се освободят, ама няма как на собствена територия...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Общочовешки за кого? Замисляли ли сте кой прави ценностите? Някъв абсолютен стандарт, по който да си мерим моралните пишки има ли някъде? Някоя висша инстанция общочовешка някъде да е казала "жените трябва да са свободни", че целия ни животински вид да се юрне да го прави? Моралът е също толкова безумно човешко изобретение, колкото и политическата коректност. Нужен ни е, за да функционираме като общество. По земята има различни общества и те функционират с различен морал - толкова е просто. Нашият не е ЕДИНСТВЕН И НЕПОВТОРИМ И ИДЕАЛЕН!!! Той е един от многото просто и на нас ни е удобен. Колко трябва да си себичен и самовлюбен, за да решиш, че твоят морал е най-правилният и трябва да се следва от всички? В някои части от света е морална ценност жената да се обреже и фереджира, за да не кръшка. Това е правилното там. Докато хората в тая страна не си сменят моралните ценности, това и ще бъде. И ние няма кво да се бъркаме там. Като ми кацнат на моята територия, тогава ще играят по моите закони, но у тях си да си правят квото ги е научил живота в продължение на нам си колко там хилядолетия. Като дойде времето ислямските жени да се еманципират, те ще се еманципират. Както е станало с тия на запад. Изкуствено да им го налагаш отгоре, щото е твоята истина и е по-истинска от тая на другарчето е нелепо и противно на това, което се биеш в гърдите, че правиш. Глупости на квадрати. Ако не ти се поиска помощ, не оказвай - фундаментален окултен принцип (не че си падам по окултизма, ма това специално ми се струва доста вярно и съм го потвърдила за себе си нееднократно). Има свободи, които трябва да се извоюват. От местното население, САМО. Аман от това бяло мисионерство, честно.
Кат е дошла в свободния Запад и не може да покаже Пръста на комюнитито и родата си, къде се напиня изобщо да се еманципира? За еманципация си трябва майндсет - и много, много здрав гъз. Щото ще ти се наложи спешно да се бориш с живота като мъж, което никак не е лесно, смея да кажа. Ако ти е толкова мила свободата и си на място, на което можеш да я получиш, ще положиш съответните жертви и ще си я получиш. После вероятно ще си я чукаш о главата и ще си викаш - що не си седех у кухнята? Аз съм си задавала тоя въпрос понякога - нямаше ли да ми е по-добре, ако не си обслужвах егото и бях просто домакиня на милостта на мъжа си, без отговорността да се грижа за себе си, щото въпросната отговорност е доста тежко нещо (заради което тия дето си имат Бог дет да ги пасе, май не се сдухват от живота толкова колкото тия, дето са наясно, че са сами). А тия дето прокарват пътеки са си бали майката - хич не им е леко. Но ако е назрял моментът да променят разни неща, ще ги променят.
Та така. Информация им трябва на хората, не наместване на морала им така че да се напасне с тоя на западния свят. Те ако имат достатъчно инфо за това как работи светът, ще си променят и моралните си норми. И в тоя век на информационни технологии и глобализация, това ще стане по-бързо.
Кат е дошла в свободния Запад и не може да покаже Пръста на комюнитито и родата си, къде се напиня изобщо да се еманципира? За еманципация си трябва майндсет - и много, много здрав гъз. Щото ще ти се наложи спешно да се бориш с живота като мъж, което никак не е лесно, смея да кажа. Ако ти е толкова мила свободата и си на място, на което можеш да я получиш, ще положиш съответните жертви и ще си я получиш. После вероятно ще си я чукаш о главата и ще си викаш - що не си седех у кухнята? Аз съм си задавала тоя въпрос понякога - нямаше ли да ми е по-добре, ако не си обслужвах егото и бях просто домакиня на милостта на мъжа си, без отговорността да се грижа за себе си, щото въпросната отговорност е доста тежко нещо (заради което тия дето си имат Бог дет да ги пасе, май не се сдухват от живота толкова колкото тия, дето са наясно, че са сами). А тия дето прокарват пътеки са си бали майката - хич не им е леко. Но ако е назрял моментът да променят разни неща, ще ги променят.
Та така. Информация им трябва на хората, не наместване на морала им така че да се напасне с тоя на западния свят. Те ако имат достатъчно инфо за това как работи светът, ще си променят и моралните си норми. И в тоя век на информационни технологии и глобализация, това ще стане по-бързо.