Политическа коректност и толерантност

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Nov 21, 2009 3:22 pm

Марфе, евала. И за двата ти поста на тази страница.

Така де, на предишната. :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Nov 21, 2009 5:12 pm

Направо да раздават по един автомат и да ги почваме.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Nov 21, 2009 5:41 pm

RRSunknown wrote:Направо да раздават по един автомат и да ги почваме.
Дребният проблем е, че всеки си "ГИ" представя различно. За "тях" ние сме "те". Та ако всички подходим с автоматите, бая бързо ще се освободи място на планетата.

Бтв, повечето мюсюлмани са си свестни хора, както повечето християни и всъщност повечето представители на коя да е общност - по какъвто и признак да гледаме, включително и комикс гийковете. :mrgreen:

Фанатиците по правило са минимален процент от общия брой представители на общността - просто вдигат повече шум и съответно получават повече медийно внимание.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Nov 21, 2009 6:15 pm

Ем да де ама призивите че западните държави се съобразявали с малцинствата ми прозвучават все едно се съобразяват с терористите и им раздават автоматите.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Nov 21, 2009 6:16 pm

Нямат нищо общо обаче...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Nov 21, 2009 6:25 pm

не знам какво общо имат но така ми звучите.
Все едно ако отидете в друга държава и местните ви замерят систематично с камъни защото сте българи , и тогава съм уверен че ще размислите за призива - "те са ни дошли в нашата държава, трябва да се съобразяват или да духат супата"

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 21, 2009 6:57 pm

Драгън: Не забравяй, че голяма част от тея малтретирани жени, понеже не познават друго и знаят, че това е правилното, щото еди кой си бог казва така, НЯМА да си искат свободата, дори да им е достъпна. Ако една жена от онова място успее да създаде борбена личност в себе си дотолкова, че да избяга до местната полиция и да поиска убежище и защита щото й правят това и онова - ще й го дадат. Ма кат не иска, щото дори не й е минавало през ума, че може?
Тука имаме няколко такива - седи си със забрадката. Дошла е от пичка си лелина, да става докторант. САМА - няма баща, няма мъж, няма изобщо кой да я контролира - може да прави квото си иска тука. Един път почти изпадна в истерия, че й се показал кичур коса изпод забрадката и някой мъж можел да го види. И това е образована жена, която явно има някъв вътрешен подтик да се развива. Или пък в лаба имах една, дето почти не комуникираше с лаб партнъра си, че беше мъж и я беше страх да не го докосне нещо по време на упражнението. Това си е тяхно желание, ако не ги кефи културата им, могат да потърсят помощ от разни организации - тука не е кат да няма.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Nov 21, 2009 7:00 pm

RRSunknown wrote:не знам какво общо имат но така ми звучите.
Все едно ако отидете в друга държава и местните ви замерят систематично с камъни защото сте българи , и тогава съм уверен че ще размислите за призива - "те са ни дошли в нашата държава, трябва да се съобразяват или да духат супата"
Никой няма право да ме замеря с камъни, защото съм българин. Никой не го и прави, де... От друга страна, давам елементарен и тъп пример, Европа не е длъжна да се съобразява с факта, че на мен трети март ми е национален празник. Аз съм длъжен да се съобразявам с държавата, която съм посетил.
В този смисъл донякъде подкрепям Драгън. Ако религията и обичаите ти са неприемливи в новата държава, оставяш ги на границата. Ако отидеш на гости, или се съобразяваш с домакина, или се махаш. Доколко домакинът ще се съобрази с теб е изцяло негово решение.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Nov 21, 2009 7:08 pm

Амелия - оковите получени от възпитанието са си окови. Тези жени са повредени от ранна детска възраст. Това не е нейна култура. Не си го избрала. Наложено и е. Не е правилно да искаме от една жена да се появи по бански да трябва да има революционен плам в гърдите.

Толерантност е да приема, че една жена която на 25 е приела исляма се облича според изискванията му. Никога няма да съм толерантен към това да отгледаш и възпиташ дете по този начин..

Едит: ако някъде в средния запад една жена смята, че мъжът и да я бие като не е на кеф е нормално защото бог е казал жената да слуша мъжа си и той я пребива всеки път като пържените му яйца са прегорени, това не го прави по малко домашно насилие и чт това им е културата.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 21, 2009 10:44 pm

С това, което казваш Драгъне показваш само, че си СЪЩИЯТ като тях. Кой си ти, че да казваш кои бит и култура са правилни и в кои да възпитаваш детето си? Ти имаш западната си гледна точка, те си имат тяхната. Ние имаме полиция и защитни организации, ако някой реши да смени бита си, може да търси помощ от тях.

Еби му майката, наглостта на белия човек винаги ме е изумявала. Той ще освободи ислямските жени! Ще образова аборигените и индианците! Ще научи ескимосите да живеят в тухлени къщи (или по-скоро коркови, тия тука не са открили тухлите още)! ЩЕШЕ да научи китайците на много неща, ако не го беше шубе, че ще си прецака икономиката! И т.н. ЗАЩОТО ТАКА Е ПРАВИЛНО И ТОЙ ВИНАГИ Е ПРАВ!!! :metal:

Фък оф бе! Кат са на територията на бяла държава - ще се съобразяват с нейните порядки и закони. Но да ходиш да им разправяш колко тяхната култура е по-грешна от твоята е ТВЪРДЕ християнско и по западно лицемерно. Кат узрее времето ислямските жени да си махнат фереджетата, ще си ги махнат. Тяхна си работа. Гледай си твоята паница.

едит: Средния запад се подчинява на законите на запада. Там ако една жена благоволи да потърси помощ заради спаузъл абюз, ще намери. Ебати, в дребното градче, в което Сашо живееше някога имаше НАД 10 такива организации. Ако жената е решила, че ще ходи в рая и мъжът й може да я бие - нейна си работа. Нито имаш право да я образоваш насила, нито да й насаждаш твоята гледна точка за света.

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Nov 21, 2009 10:54 pm

Кат са на територията на бяла държава - ще се съобразяват с нейните порядки и закони
Ема точно това не правят. През оная работа ми е какво става в саудитска арабия. Но не ми е все едно когато е в България. Или ЕС. Точка - в Европа НЯМА бурки, няма жената трябва да слуша мъжа си - това е в повечето шибани конституции - че са равноправни. Ако някоя религия не е съгласна - да благоволят да се изнесат със все бита и културата си. Аз никога не съм говорил за исляма по принцип. Говорил съм за този в ЕС.

И ти между другото знаеш ли каква късметлийка си - хората от нашето поколение заради промените и куп други неща отраснахме без църква, без политика, без нищо. Никой никога не ни е казвал какво да мислим. Заради единия прост късмет да сме родени около 80-та година. Всеки човек трябва да има право сам да си избере убежденията. Не да му бъдат насадени.

Едит: Всъщност когато закона защитава жертвите обикно го прави без да го ебе дали жертвата иска да бъде защитавана.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 21, 2009 10:58 pm

Без да задълбавам твърде в темата, с последния пост на Драгъна съм съгласен. И също считам, че понякога трябва да се набуташ в личните вярвания на някой, когато те му вредят СИЛНО.
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Nov 22, 2009 6:36 am

Ми няма лошо в различната култура и бит, докато те не потъпкват някакви общочовешки ценности и свободи. В смисъл, ок, нямам право да казвам на мюсюлмнката да се съблича по бански, но все си мисля, че не мога просто да кажа, че човекоядството е културна особеност... Бтв, нека не забравяме, че доста мюсюлмански жени (и мъже) сами искат даа се освободят, ама няма как на собствена територия...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 22, 2009 7:13 am

А често и на чужда. Кел файда, че имаш къде да се оплачеш, като после ще останеш без семейство и дом, отхвърлена от роднини и приятели щото си се опълчила на религията?
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Nov 22, 2009 7:50 am

Общочовешки за кого? Замисляли ли сте кой прави ценностите? Някъв абсолютен стандарт, по който да си мерим моралните пишки има ли някъде? Някоя висша инстанция общочовешка някъде да е казала "жените трябва да са свободни", че целия ни животински вид да се юрне да го прави? Моралът е също толкова безумно човешко изобретение, колкото и политическата коректност. Нужен ни е, за да функционираме като общество. По земята има различни общества и те функционират с различен морал - толкова е просто. Нашият не е ЕДИНСТВЕН И НЕПОВТОРИМ И ИДЕАЛЕН!!! Той е един от многото просто и на нас ни е удобен. Колко трябва да си себичен и самовлюбен, за да решиш, че твоят морал е най-правилният и трябва да се следва от всички? В някои части от света е морална ценност жената да се обреже и фереджира, за да не кръшка. Това е правилното там. Докато хората в тая страна не си сменят моралните ценности, това и ще бъде. И ние няма кво да се бъркаме там. Като ми кацнат на моята територия, тогава ще играят по моите закони, но у тях си да си правят квото ги е научил живота в продължение на нам си колко там хилядолетия. Като дойде времето ислямските жени да се еманципират, те ще се еманципират. Както е станало с тия на запад. Изкуствено да им го налагаш отгоре, щото е твоята истина и е по-истинска от тая на другарчето е нелепо и противно на това, което се биеш в гърдите, че правиш. Глупости на квадрати. Ако не ти се поиска помощ, не оказвай - фундаментален окултен принцип (не че си падам по окултизма, ма това специално ми се струва доста вярно и съм го потвърдила за себе си нееднократно). Има свободи, които трябва да се извоюват. От местното население, САМО. Аман от това бяло мисионерство, честно.

Кат е дошла в свободния Запад и не може да покаже Пръста на комюнитито и родата си, къде се напиня изобщо да се еманципира? За еманципация си трябва майндсет - и много, много здрав гъз. Щото ще ти се наложи спешно да се бориш с живота като мъж, което никак не е лесно, смея да кажа. Ако ти е толкова мила свободата и си на място, на което можеш да я получиш, ще положиш съответните жертви и ще си я получиш. После вероятно ще си я чукаш о главата и ще си викаш - що не си седех у кухнята? Аз съм си задавала тоя въпрос понякога - нямаше ли да ми е по-добре, ако не си обслужвах егото и бях просто домакиня на милостта на мъжа си, без отговорността да се грижа за себе си, щото въпросната отговорност е доста тежко нещо (заради което тия дето си имат Бог дет да ги пасе, май не се сдухват от живота толкова колкото тия, дето са наясно, че са сами). А тия дето прокарват пътеки са си бали майката - хич не им е леко. Но ако е назрял моментът да променят разни неща, ще ги променят.

Та така. Информация им трябва на хората, не наместване на морала им така че да се напасне с тоя на западния свят. Те ако имат достатъчно инфо за това как работи светът, ще си променят и моралните си норми. И в тоя век на информационни технологии и глобализация, това ще стане по-бързо.

Oui. Je suis garbage.