Аз имам едно наблюдение върху различните системи, не знам до колко е правилно, тъй като не съм особено компетентен в тая област. Все си мисля, че която и да е от по известните форми на управление, работи толкова зле, колкото е броя управляемите единици. Тоест колкото повече хора има, толкова по-зле се представя системата. Капитализмът би работил, в едно затворено общество, понеже както The Dragon правилно посочи, той бачка на принципа "Облагодетелстваните си изхвърлят боклука при и живеят на гърба на прецаканите". А в едно малобройно и затворено общество ако опиташ да си избуташ помията където и да било, тя все ще се озове в задния ти двор. Така че ще трябва да се самоконтролираш с колко точно боклук ще се самозасипеш. Социализмът, друг пример, пък бачка просто перфектно, когато става дума за гилдия от някоя ММО игра(в която нормално не би имало повече от 100-200 човека).
Не съм сигурен дали не говоря в момента някакви пълни глупости, та ако е така - да ме извините, това са просто разсъждения на аматьор в областта.
Та в тоя ред на мисли, не е ли така, че перфектната система ще бъде тази, която работи по-зле при общество с Х население, отколкото при такова с Х+1 население? На мен веднага ми се завърта в главата нещо, базирано на вероятности, там при нарастване на броя елементи, се доближаваме до очаквания резултат. Звучи малко абсурдно, но друго не ми идва на ум.
Човешките права и свободата на словото
Moderator: Moridin
Бая, след като данните ти са толкова общоизвестни, защо не дадеш линк към тях, щото на сайта на СЗО такива няма. Междувременно:BaYa wrote:Itilon, посочих ти данните с които борави, световна здравна организация, чийто данни не са засекретени и можеш да ги намериш под път и над път.
https://www.cia.gov/library/publication ... 1rank.html
http://www.infoplease.com/ipa/A0004393.html
Общо взето няма нужда от статистика, обаче. Човек трябва да е доста глупав, за да повярва на твърдението ти за детската смъртност и САЩ.

- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Бе май нещо пак не се разбирате... Бая в последното си изказване каза, че те печелят сред всички развити страни - един вид, май говорите за едно и също, ама тя е пропуснала да каже "сред всички развити страни" още в първото си изказване - и вие съвсем правилно скочихте срещу прекалено обобщеното и невярно изказване без доуточнението 
Ако не съм прав, Бая, поправи ме - струва ми се, че още в viewtopic.php?p=131255#131255 ти си имала предвид "сред развитите страни", но не си го казала. Е, като не го казваш, хората решават, че имаш предвид "в целия свят", което просто не е вярно, и тръгват да ти доказват, че не е вярно

Ако не съм прав, Бая, поправи ме - струва ми се, че още в viewtopic.php?p=131255#131255 ти си имала предвид "сред развитите страни", но не си го казала. Е, като не го казваш, хората решават, че имаш предвид "в целия свят", което просто не е вярно, и тръгват да ти доказват, че не е вярно

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.